Уред за сушене на плодове и зеленчуци - 2

  • 147 179
  • 763
# 495
Благодаря ви!
Виж целия пост
# 496
При сушене на гроздчета зърната могат да се оронят. Най-добре върху марля ако е от сушилните с вентилатор от долу. Ако е с вентилатор отзад/от страни, тогава хартията за печене не спира въздуха.
Виж целия пост
# 497
Гроздето непременно се дупчи с игла на няколко места,пипкаво и бавно е,но иначе няма съхнене.
Виж целия пост
# 498
Ооооо, благодаря ви, момичета. Тези дни ще наберем и ще сложа да суша....
Виж целия пост
# 499
Олеле, не знаех, че има сушилни с вентилатори не отдолу. Моята е от най- простите, а и я използвах едва за втори път.
Ама, ето, учим се и си помагаме с инфо в движение. Благодаря ви, момичета.
Виж целия пост
# 500
Как да нарежа смокини, за да ги изсуша? На две половини? Понеже са дребни, дали да не ги сложа цели? Някой има ли опит? Благодаря! bouquet
Виж целия пост
# 501
Как да нарежа смокини, за да ги изсуша? На две половини? Понеже са дребни, дали да не ги сложа цели? Някой има ли опит? Благодаря! bouquet

Смокини суша цели, набодени на няколко места с остър нож. Обикновено за около 30 часа изсъхват идеално при 45 - 50 градуса температура
Виж целия пост
# 502
Смокините ги режа на две половини и ги нареждам с отрязаната част нагоре. Ако са цели, предполагам, че е добре да се надупчат.
Виж целия пост
# 503
Благодаря за съветите! Суша ги цели, че са дребни, надупчих ги. Бавно стават, предполагам, че днес вече ще са готови, ще им се събере наистина към 30 ч.сушене.
Виж целия пост
# 504
Здравейте, аз съм новобранка в сушенето и малко притеснена дали няма да хвърля труд и време на вятъра. Затова може ли някой който е със сушилня горение с 5 тави и е сушил сини сливи, да ми разясни подробно на колко градуса и колко ги суши.
Благодаря предварително мамчета Simple Smile
Виж целия пост
# 505
Сините сливи ги разполовявам, подреждам ги с месестата част надолу и дупча с нож външната обвивка. Сушилната я включвам за 2 часа на 65 градуса, после намалявам на 45 или на 50 градуса и суша до готовност - обикновено 24 - 30 часа. Колко време ще се сушат плодовете зависи от това колко са зряли - по-зрелите се сушат по-бързо.
Виж целия пост
# 506
Естествената конвекция е с посока отдолу нагоре. При масово достъпните сушилни вентилаторът е отдолу и също духа нагоре. Затова, за да улесним изпарението най-добрият начин за поставяне на плодовете/зеленчуците е с отрязаната страна нагоре. Чиста физика. Разбира се, всеки може да си ги поставя както иска.

Колко време ще се сушат плодовете, зависи от това, колко са сочни, колко големи и дебели са парчетата, колко плътно са наредени и естетсвено на колко градуса. Никога не са ми ставали едновременно всички парчета. Прибирам готовите и продължавам да суша. И така няколко пъти.
Виж целия пост
# 507
Благодаря ви момичета. Ще започна и аз процеса на сушене още утре. Ще стартирам за 2 часа на 70градуса и после на 50 ще намаля и да видим докъде ще я докарам. Че сега гледам, че пише че след 20ч работа сушилнята искала 2 часа почивка. Simple Smile
Виж целия пост
# 508
Да, и на моята така пише - след 20 ч. работа поне 2 ч. почивка.
Аз размествам тавите по време на сушенето. С прасковите два пъти ги размествах и накрая едновременно прибрах всичко.
Виж целия пост
# 509
Аз режа сините сливи на четири и ги поставям да полегнат на едната рязана част, а другата се пада под ъгъл на равнината, в която са тавичките. Суша на 45 градуса, до готовност. Не засичам време, защото зависи от зрелостта и големината на плодовете.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия