Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За образователните системи по света и у нас

  • 221 212
  • 3 787

Анкета

Доволни ли сте от образователната система където сте ?

Опции:

* Гласуването приключено: ср, 20 яну 2016, 17:25

# 3 780
GI, моите не знаят телефона на изуст.

Преди години в Англия не отделяха толкова внимание на това в училище и синът не се е трогвал особено. На дъщерята обаче й бяха дали визитка с телефонния номер, която й бяха казали да я пази и тя я държеше в специално джобче в чантата си. Аз й помогнах да й намери хубаво и сигурно място. Този телефон е за деца, които имат проблеми не само в къщи, но и в училище, други деца от квартала ги тормозят, сексуално насилени и тн. Не винаги децата искат да говорят за проблемите си с родителите си. Като знаех моята колко е потайна и не споделя всичко с мен или учителите,  може тази телефонна линия да й бъде полезна. Аз нямам нищо против това и не го считам като намеса, а по-скоро като помощ за децата. Има моменти, в които родителите знаем, че нещо не е наред, но не знаем как да помогнем, не всеки си го признава обаче. Аз съм минала от там и съм много благодарна на училището, че ми обърна внимание и ме свърза с правилните хора, които да помогнат на детето. За мен е помощ,, за да расте детето ми здраво и щастливо, за други намеса в личния живот може би.

Да допълня, когато се съгласи дъщерята да има 1:1 сесии със социален работник, се намериха хора да ме филмират, как сега щели да ни я отнемат, да не съм приемала тяхната помощ и тн. Признавам си, че ме беше страх, но по-важно за мен беше, че детето има проблем и аз не мога да помогна. Бях благодарна, че друг ни подава ръка и е загрижен за доброто на моето дете.
Виж целия пост
# 3 781
Преди години мои близки след завръщането им от Норвегия в много тесен кръг и на маса  изтърваха това онова ,което на момента ме шокира и започнах да разпитвам.Те се стъписаха и смениха темата .Многократно и на саме съм се опитвала в последствие да подпитам жената ,но всеки път бе като попарена и млъкваше като риба.
Четейки ''историята'' попаднах на факти които поразително съвпадат с онова което бях чула  преди години.
Изправи ми се косата!
Виж целия пост
# 3 782
Merry сигурна съм, че тези служби са от полза, когато се използват добре.
Аз имах много негативно преживяване с тормоз в училище за едно от децата ми, помощ не се намери, въпреки настоятелното ми търсене. Проблема се реши, когато го преместих. Нямам желание докато са малки, никой освен мен и мъжа ми да им мъти главите и мислите.
Сега зависи от децата; моите и тримата са ми долу-горе ясни, всичко си казват особенно много след този случай на тормоз в училището.
Виж целия пост
# 3 783
Странно, но е вярно всичко обсъдено тук по повод споделеното от мен за ранни уроци по пиано. Всичко успяхме да преживеем накуп Simple Smile
Оцеляхме, свири детето, но по една тъпа система за роботи - връчват се нотите, заучаваш, свириш, шлайфаш и шлифоваш докато се хареса на учителя.
Няма пеене, загадки, любов, музика... Нямаме циганска жилка и не ни струи от пръстите, но ставаме ли за нещо, що за необходимост е това... Едно постигнахме категорично - разбиране и любов към класическата музика, органична непоносимост към чалги, рап и производни.
Ние ли сме немузикалните, учителите ли са подменили истинските стойности... Ей това искам да ми се изясни.
Виж целия пост
# 3 784
Като за всяко нещо е - някаква доза желание, някаква доза предразположеност, някаква доза упорство и постоянство и някаква доза учител.  Затова не всеки харесва свиренето,както не всеки харесва спортуването - трябва да имаш и маята.
Виж целия пост
# 3 785
How a corporate cult captures and destroys our best graduates

Много интересни цифри.....

Цитат
Employment by the City has declined since the financial crash. Among the universities I surveyed with the excellent researcher John Sheil, the proportion of graduates taking jobs in finance and management consultancy ranges from 5% at Edinburgh to 13% at Oxford, 16% at Cambridge, 28% at the London School of Economics and 60% at the London Business School. But to judge by the number of applications and the rigour of the selection process, these businesses still harvest many of the smartest graduates.
Виж целия пост
# 3 786
Здравейте! Интересувам се от предучилищното образование в Израел. Моля, който е запознат с това да ми пише на лични. Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 3 787
Интересен училищен експеримент в реалити формат:

https://www.youtube.com/watch?v=wRu0OlQ0JkY
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия