Дюканка стани и килата свали - 280

  • 43 631
  • 730
# 540
smileys Много ми допада идеята за шоколадовия сладкиш:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=589897.msg … 02999#msg19102999
Обаче нямам силиконова форма-колко и как да го пека в обикновена фурна?  newsm78
За маисена разбрах-царевично нишесте,но въпроса ми е ти какво сирене за мазане използваш-Екскуиза или друго?
Виж целия пост
# 541
smileys Много ми допада идеята за шоколадовия сладкиш:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=589897.msg … 02999#msg19102999
Обаче нямам силиконова форма-колко и как да го пека в обикновена фурна?  newsm78
За маисена разбрах-царевично нишесте,но въпроса ми е ти какво сирене за мазане използваш-Екскуиза или друго?

Ако нямаш силиконова форма, може в каквато имаш с хартия за печене. В обикновена фурна печеш "до суха клечка" /като боднеш с клечка за зъби, да излиза суха/. Всяка фурна пече различно, затова не е удачно да се посочват време и градуси. В някои рецепти има посочени такива, но никога не се доверявам.

Не съм в България и ползвам друго сирене за мазане. Ескуиза 0,2% /мисля, че такова има в България/ става.

Специално в тази рецепта се използва извара. Аз нямах вчера и сложих същото количество обезмаслено кисело мляко и пак стана.  Simple Smile
Виж целия пост
# 542
Благодаря за отговора  Peace
Въпроса за печенето беше по-скоро във връзка с други рецепти,които първо се пекат на висок градус,а после на по-ниска т.
А относно сиренето за мазане-видях,че не живееш в БГ,но по принцип имам възможност да си купувам доста неща извън БГ,така че за това питах коя марка ползваш и с какъв % масленост.
Виж целия пост
# 543
Благодаря за отговора  Peace
Въпроса за печенето беше по-скоро във връзка с други рецепти,които първо се пекат на висок градус,а после на по-ниска т.
А относно сиренето за мазане-видях,че не живееш в БГ,но по принцип имам възможност да си купувам доста неща извън БГ,така че за това питах коя марка ползваш и с какъв % масленост.

За печенето: превеждам така, както е в оригиналната рецепта. Когато правя нещо по дадена рецепта, пека според моята фурна. Преди години фурната ми беше с вентилатор и от едната страна печеше по-силно, та завъртах по няколко пъти формата/тавата по време на печенето. Сегашната ми фурна пече много силно отдолу и се съобразявам с това.

Затова и много рецепти пиша, че всяка фурна пече различно. Нищо по-конкретно не бих могала да кажа, защото няма да е вярно.  Peace

За обезмасленото сирене за мазане: по-често използвам обезмаслено разбито сирене, каквото има тук в различните вериги супермаркети.

Скрит текст:




Както и такова за мазане:

Скрит текст:




0,7% мазнини



0,2% мазнини

Виж целия пост
# 544
Тази вечер си спретнах бъркани яйца със зеленчуци (броколи и червени чушки) и за да се уравновеся количеството протеини, добавих пуешко филе. Стана много вкусно  bowuu
А ето ги и моите бонбонки  Grinning
Иначе като стана въпрос, да добавя и аз по въпроса за млечните, често си вземам това сиренце, като съобразявам, че общия процент мазнини и въглехидрати в него не надвишава процента на протеините  Peace Малко като количество, но за от време на време бива  Wink
Виж целия пост
# 545
преди време си бях купила този протеин http://www.scitecnutrition.com/uk/products/scitec_nutrition/prot … _whey_protein_pro четох, че убивал глада за сладко. Вие за такива ли казвате, че може да се готви с тях?Аз така и не го ползвах, достраша ме да не надебелея още повече. Освен, че не спортувам, почти и движения нямам.

пп чийзкейкът ми е много вкусен, но не така красив  Laughing
Виж целия пост
# 546
Vri, давай рецептата за бонбонките, моля те? Нещо ме избива натам днес, от стрес или хормони, не знам. И другата манджичка изглежда добре!  Flutter Не знам кво ми става днес, нон-стоп съм гладна.
Този котидж онлайн ли го купуваш, или просто за илюстрация е линкът?

PinkPill, твоят протеин като че ли е ОК откъм профил (мазнини и въглехидрати, макар че има декстроза хм), но като гледам добавките, по-скоро за шейкове, мусове, не знам дали би се желирал (има папаин), или, примерно, да се добавя към кисело мляко за увеличаване на белтъчното съдържание? Няма зян да става я...
Моят в момента е такъв - още не съм го пробвала за готвене.
Виж целия пост
# 547
твоят протеин като че ли е ОК откъм профил (мазнини и въглехидрати, макар че има декстроза хм),

...което автоматично го прави нережимен.  Peace
Виж целия пост
# 548
твоят протеин като че ли е ОК откъм профил (мазнини и въглехидрати, макар че има декстроза хм),

...което автоматично го прави нережимен.  Peace
Уф, не е само това - сега видях, че захарите не са 1.4%, а 1.4 грама на доза 30 - т.е. близо 6%. Ще трябва май да изчакаш с него до трета фаза. Sad Извинявай за подвеждането, Пинк!
Виж целия пост
# 549
а ако човек, който не е на Дюкан или когато не е на Дюкан, го пие за намаляване на апетита за сладко, може ли да надебелее от него? И тези 30 гр. доза безопасно ли е да се надвишават и с колко? За деца дали е удачно да го консумират? Извинявам се, че питам несвързани с режима Дюкан въпроси, но виждам , че има запознати момичета, които няма да ми отговорят от културистка гл.т. , а по-обективно.
Виж целия пост
# 550
Добро утро!  Simple Smile



Успешна и режимна седмица!
Виж целия пост
# 551
а ако човек, който не е на Дюкан или когато не е на Дюкан, го пие за намаляване на апетита за сладко, може ли да надебелее от него? И тези 30 гр. доза безопасно ли е да се надвишават и с колко? За деца дали е удачно да го консумират? Извинявам се, че питам несвързани с режима Дюкан въпроси, но виждам , че има запознати момичета, които няма да ми отговорят от културистка гл.т. , а по-обективно.
  Смисълът на тези протеини е да набавят повече аминокиселини при трениращи хора, при които има завишена нужда от белтъчини за възстановяване на мускулите след тренировка. Не мисля, че се намалява апетитът за сладко от тях, те не са и създадени за това. И не мисля, че ще напълнееш от тях. Честно казано стойностите на Вх в този, който ти имаш са пренебрежително малки. Доста повече нишесте има в рулцата от раци, например. А те даже се смятат за режимни  Peace
 Запази си го този протеин за трета фаза, но без физическа активност, не виждам смисъл от него
Виж целия пост
# 552
Добро утро, Дюканеси !:hug:

Въпрос:Защо при П/ПЗ дни - 3/3 се отслабва повече,отколкото 1/1?
Виж целия пост
# 553
fractal, рецептата за бонбонките съм я взаимствала от темите за дюкански вкусотии Peace
Аз вече си ги правя и повече "на око" - слагам за общото количество три пакетчета обезмаслено сухо мляко на прах 1,5 %, течен подсладител колкото преценя, една есенция ванилия на д-р Йоткер и обезмаслено прясно мляко пак колкото преценя, принципно трябва да е някъде около 15 с.л. Разбърквам хубаво и половината смес я разнасям във формички за лед. Към другата половина добавям около половин чаена лъжичка нес кафе и съвсем малко нискомаслено какао, после отново разбърквам и разливам във формички. Слагам във фризера така получените бонбонки, нужно им е поне 3 часа време да стегнат добре. Това количество ми е достатъчно за поне седмица и половина  Peace
Иначе за сиренето котидж линка беше само за илюстрация, аз си го купувам от близкия хипермаркет  Wink
Виж целия пост
# 554
Привет и от мен Simple Smile

Идвам на отчет след ударната фаза:-1.7 кг, - 1 см от таз, талия, бедра,ръце,-4 см от корем.Доволна съм от резултатите,въпреки че очаквах килцата да са поне 3,но нищо.Има още много време за сваляне. А и от предния път знам,че по-важни са мерките.Аз се тегля/меря веднъж седмично.

Намерих страхотни режимни пилешки кюфтенца,пилешко филе от бут и гърди в магазините на Джиев. Много ми се иска и сиренце да мога да хапне.Сещам се,че предният път си позволявах сирене/кашкавал Култура,но сега не съм срещала тази марка по магазините.

Сега минавам във втора фаза и се чудя дали да съм на 1/1 или 3/3.

Видях и чудни идеи в темичката с рецептите.Развихрили сме се скъщи и всички дюканстваме,само ММ обира каквото има из хладилника и шкафовете Joy

Успешна седмица на всички с много минусчета
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия