Домашна торта

  • 12 892
  • 45
# 30
Моята бисквитена торта я правя с бисквити Закуска /какао/ и шоколадовия крем на доктор Йоткер.
Виж целия пост
# 31
Ето го и резултатът (вече е изядена наполовина Grinning)

 Бързо става. Досега не бях слагала сол при началното разбиване на белтъците, но това определено ускорява нещата. Преди с миксера се разбиваха за поне 10 мин, а със солта 3-4 мин. Вкусна е, но бих направила някои промени.
- захарта ми идва малко в повече и бих я намалила в блата.
- блатът идва малко жилав, заради многото кокос, бих го намалила, но предполагам, че ще трябва да се увеличи брашното. Помагайте с колко  Praynig Други.ят вариант е да се сиропира леко с нещо. Кремът се слага студен и не размеква достатъчно блата.
- бисквитите бих заменила с чаени. Въпреки че ги накиснах в кафе, обикновените бисквити чак сега са омекнали достатъчно. Правихме я вчера следобед към 5. Няма кой да я чака цяла нощ Joy
- бих заменила шоколада с бял (повече върви с кокоса) или с черен, за да не е толкова сладко.

Пожелавам на всички Весело изкарване на Нова година и нека Новата ни донесе повечко сладости в живота (в пряк и преносен смисъл Wink).
Ейй, браво!Само дето сте я изяли преди новогодишната трапеза,но на такава вкусотийка никой не издържа.Simple Smile
Виж целия пост
# 32
Моята бисквитена торта я правя с бисквити Закуска /какао/ и шоколадовия крем на доктор Йоткер.
Интересно, тя ще станекато шоколадова:) Изумявам се колко различни начина има и ми се иска всички да ги пробвам:)
Виж целия пост
# 33

С маскарпонето кремът няма ли да стане мазен?
С маскарпоне кремът може да стане единствено вкусен.
Виж целия пост
# 34

С маскарпонето кремът няма ли да стане мазен?
С маскарпоне кремът може да стане единствено вкусен.
Joy Да!

И аз правя крем с Маскарпоне, преди това правех със сметана, но откакто "открих" Маскарпонето, не признавам друго!  Grinning Само дето излиза малко по-скъпо от крем със сметана, но пък си заслужава!
eleaa, може да сте яли точно такъв крем при комшийката, той става точно по-лек и не-мазен, много е приятен.

Ето и мойта рецепта за домашна торта - 1 пакет готови блатове за торта (какаови), 1 компот от ягоди, 1 Маскарпоне, 1 кисело мляко и 5-6-7 лъжици захар. И вече за украса - кой каквото има и харесва - настърган черен шоколад, бишкоти, карамелизирани ядки...

Прави се по следния начин - Маскарпонето и киселото мляко се разбиват с миксер със захарта.
Всеки блат (те са 3 в пакета) се наръсва със сока от компота, след това се маже с крем и се нареждат плодовете. Накрая тортата се украсява и се намазва и отстрани. Като престои 3-4 часа става страшна  Hug
Виж целия пост
# 35
Миналият месец правих бисквитената торта с маскарпоне от блога на Пеп-чо - страхотна е http://pep-4o.blogspot.bg/2015/10/blog-post_16.html
 
Виж целия пост
# 36
А аз правя тази бисквитена торта. Heart Eyes
Виж целия пост
# 37
А аз правя тази бисквитена торта. Heart Eyes
На вид е страхотна PeaceНие сега си спретнахме домашни фунийки с крем:)
Виж целия пост
# 38
За НГ правих торта с меденки и крем от маскарпоне и заквасена сметана и настърган шоколад, много вкусна се получи Simple Smile
Виж целия пост
# 39
Това е моята любима бисквитена торта :

http://aelisaelis.blogspot.co.uk/2010/10/blog-post.html
Виж целия пост
# 40
Това е една невероятно вкусна и лесна за приготвяне торта.  Heart Eyes

http://www.vkusnoteka.bg/2014/03/blog-post_26.html
Виж целия пост
# 41
http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/07/blog-post_23.html

Виж целия пост
# 42
Интересна рецепта, но не може ли без яйца newsm78. Притеснява ме, че са сурови.
Виж целия пост
# 43
Интересна рецепта, но не може ли без яйца newsm78. Притеснява ме, че са сурови.

Може, но ще се промени вкусът. Заменете ги с 60 мл мляко /сметана/.
Виж целия пост
# 44
Интересна рецепта, но не може ли без яйца newsm78. Притеснява ме, че са сурови.

Може, но ще се промени вкусът. Заменете ги с 60 мл мляко /сметана/.
Благодаря. Ще се пробва.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия