Warning: Memcache::connect(): Can't connect to 94.156.15.152:11211, Connection timed out (110) in /var/www/bg-mamma/beta/vis/classes/MemcacheWrapper.class.php on line 103
Шеста тема на чакащите - Страница 263 :: BG-Mamma

Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Шеста тема на чакащите

  • 405 306
  • 3 984
# 3 930
Не е някаква сложнотия. АСП не са длъжни да дават подобни консултации, а и най-много да объркат нещата. Юрисконсулт и наказателно право е рядко съвместимо явление.
Виж целия пост
# 3 931
Анонимен, разбирам тревожността ти в момента. Моя съвет е да не чакаш следващо повикване от полиция, социални и т.н. или пък следващо посещение на детето ти от въпросната жена, а веднага да намериш адвокат. Защото твоя случай твърде много вече е излязал от границите на нормалното.
Също така, незабавно да предупредиш в детската градина на детето за проблема и да не допускат срещи на детето с други хора, освен с тези, които вие сте посочили. А ако искат от някоя институция да разговарят с него, да е само във ваше присъствие.

По време на процедурата ни по вписване за второ осиновяване, социалната ме питаше за детската градина и личния лекар на детето ни. Каза, че ще им се обадят, за да ги разпитат. Предполагам един вид да преценят капацитета ни. Учителката му се беше притеснила защо от социалните разпитват за сина ни и нас. Чак след като говори с мен, се е обадила и разказала повече. Социалните и полицията имат право на това, не е страшно, но в твоя случай и при такова отношение на полицайката, не бива да става без вашето знание. Адвоката е задължителен.
Напълно съм съгласна, че детето трябва да знае, че е осиновено и това не бива да се крие от него, но за това родителите преценяват по какъв начин и кога да говорят с него. И едно е детето да е наясно, друго всички останали. Детето трябва да знае, но дали всички останали ще знаят е въпрос на личен избор на семейството (най-вече на детето).
Виж целия пост
# 3 932
И аз съм за адвокат и дело срещу въпросната жена.
Вярно, че при едно дело все ще се разчуе в медиите, но пък ще е обеца на ухото на всички служителки - настоящи и бивши, както и на обществото, че това НЕ СЕ коментира с детето. Да не говорим, че детето на Анонимна е още в ДГ и в адаптационен период в семейството.
Виж целия пост
# 3 933
Дело, медии и т.н. звучат доста плашещи, особено в случаи в които семейството не желае тяхното осиновяване или случай да се оповестява сред всички. То не е и задължително да се стига до там  и те ще си определят границите.
Адвоката го препоръчах, за да имат правна защита и не се чувстват така сякаш са направили нещо лошо като са подали жалба. Институциите се защитават и подкрепят едни други и вместо да се чувстваш защитен, започваш да си мислиш че си под по-голяма заплаха. Адвоката обаче ще помогне да не се проявяват своеволия от тяхна страна, както и ще може да погледне обективно на нещата, без да е натоварен от емоциите на Анонимен. Може да ѝ даде насоки какво е най-добре да направи, за да има полза.
Преди време не съм мислила, че ще ми трябва адвокат, но ми се наложи да ползвам такъв и не съжалявам, научих много неща от него, за които съм мислила едно, а то се оказва друго. Осигури ми спокойствие и предотвратяване на по-големи проблеми.   
Виж целия пост
# 3 934
В случая жалба няма да свърши работа. Затова, действайте. Има си ред за това, което трябва да се направи.
Виж целия пост
# 3 935
Здравейте. Имам следният проблем. Някой в детската градина на детето му е казал, че той е циганин, защото е роден така. Детето каза, че това му го е казало дете, но ми се струва странно едно дете да каже толкова сложни изречения. Няколко пъти говорих с директорката. Тя освен да ми замазва очите с обвинения, че напразно съм се тревожела и че те децата си говорят какво ли не, друго не направи. Накрая й написах и мейл и помолих да ми кажат конкретно какво е направено по случая. Има и камери. Какво чакат. Да мине една седмица и после да казват, че е минало време и не могат да проверят ли. И какво направиха. Психоложката извън работно време ми определя срещи с нас, с кои нас не разбрах, но ми ги определя по вайбър. Да извикам ли адвокатката ми да им звънне и да ги пита за какво имат ангажимент и за какво не. Вие мълчите ли си, когато детето ви сподели, че някой го е ограмотявал за това че е циганче?
Виж целия пост
# 3 936
Анонимен, въпросното дете може да е чуло коментара от възрастни - персонала в детската градина или родителите си и да го е повторило. Може би най-добрата защита би бил отговорът "И какво от това/ ако е така?". Обикновено такива реплики целят провокация, достойният отговор би секнал желанието да бъде провокиран.
Не мисля, че децата в детската градина осъзнават какво е етническа принадлежност.
Виж целия пост
# 3 937
Анонимен, децата се обиждат за всякакви неща. Доста често с думи, които не осъзнават, но които са чули от други хора да ги ползват по негативен начин. С циганин и циганка съм чувала да обиждат деца, които видимо не са от този произход.
От една страна, може би има смисъл да търсиш обяснение, особено ако е системно, но от друга се чудя какъв би бил резултата? Дори това дете да спре, то ще има още много други след него. Няма как да превъзпиташ цялото ни общество. Най-важното в случая според мен е как си реагирала, когато детето ти е споделило това и какво си му обяснила. Преди години аз също се опитвах да давам акъл на другите как да се държат и какво да говорят на детето ми, но осъзнах че не мога да накарам всички да се съобразяват с моите виждания, както и да им давам акъл какво да говорят на детето ми и какво не, още повече че то ще порасне и идва ли ще съм всеки път до него, за да реагирам на чуждите думи и действия. По-добре е да научим децата си да се приемат такива каквито са и сами да се справят в подобни ситуации, да пропускат онова, което не е вярно или не им харесва.
Много е хубаво, че детето ти споделя с теб и имаш възможност да говориш и му помагаш. Има деца, които не споделят и задържат всичко в себе си, тогава е много трудно.
Виж целия пост
# 3 938
Здравейте момичета!
След близо три години чакане,и ние получихме писъмце за детенце.
Даже вече ходихме да видим детенцето и взехме решение да го осиновим.
Бебенце на 8 месеца е,момиченце.
Чувствам се много щастлива и съм толкова развълнувана,че от една седмица спя по 2-3часа,но не се уморявам.Явно адреналинът ми е в повече.
Пожелавам на чакащите скоро да получат заветните писъмца и да изживеят моите вълнения!
Виж целия пост
# 3 939
Еха, честито Каролина.
Днес моята дъщеря има имен ден, а след три дни ще празнуваме 8 години от деня, в който влезе у дома.
Виж целия пост
# 3 940
Цитат на: Mama Ru link=topic=89
4277.msg43712996#msg43712996 date=1635442044
Еха, честито Каролина.
Днес моята дъщеря има имен ден, а след три дни ще празнуваме 8 години от деня, в който влезе у дома.

Благодаря!
Да е честита дъщеричката Ви!
Да расте здрава,щастлива и обичана! И много да Ви радва!
Виж целия пост
# 3 941
Честита дъщеричка Каролина. Да е здрава, обичлива и лесно да се адаптира.
Виж целия пост
# 3 942
Здравейте мили хора,
януари 2022 г. трябва да подновя документите. Някой знае ли дали пак ще трябва да се ходи на курса за осиновители?
Виж целия пост
# 3 943
Здравейте,момичета! Може би някъде в предишните теми е дискутирано,затова се извинявам,но имам няколко въпроса към вече осиновилите майчета.
След делото за осиновяване,спазва ли се срокът от 7 дни за обжалване на решението,и след този срок ли се взима детето?
При получаване на съдебното решение и след занасянето му в общината по местоживеене,
предполагам ще издадат нов акт за раждане,който остава в общината,а на мен ще ми дадат само удостоверение за раждане-оригинал?
Детето е от различен
 от нашия град и ще му сменят ЕГН-то предполагам.
Виж целия пост
# 3 944
Изключение е някъде да не се спази срокът за обжалване.
И двете ми деца са от други области, осиновени са 2013г и 2014г , сменени са им ЕГН (последните 4 цифри). Не беше нужно аз да нося документите в общината, за да ми издадат удостоверение за раждане. Получават си съдебното решение по служебен път. Аз само ги посетих около седмица по-късно да си взема документа. Акт за раждане не се издава, издава се стандартно Удостоверение за раждане както на всички останали граждани. В РЗОК със старата синя книжка и срещу някаква неголяма такса ми издадоха нови сини книжки на децата веднага.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия