15-минутни ястия - идеи и рецепти

  • 210 157
  • 772
# 210
Бу, и аз си слагам сиренце за мезе задължително. Връщам се да дочета темата.
Виж целия пост
# 211
Колко кори за баница да сложа за основа на пицата?
Зависи колко дебела искаш да е. Аз правя две тави пица с един пакет кори, т.е. слагам по половин пакет на тава.
Виж целия пост
# 212
Добро утро,
Това с пицата и корите е страхотна идея, още довечера ще се развихря bouquet
Виж целия пост
# 213
Здравейте,

и аз съм заинтригувана от тази пица с кори за баница. Може ли по-подробно обяснение?

Мажа тавата с масло, после през колко кори слагам плънка и как се пече? Отгоре намазва ли се с нещо? Колко време се пече?
Виж целия пост
# 214
Малко по-назад съм обяснила "моя модел", на Касита е различен.
При мен - дебели кори: намаслена (леко) тава - кора - фин слой доматена паста - кора - фин слой доматена паста - сиренце - кора - фин слой доматена паста - кора - фин слой доматена паста - царевица + риган - едро рендосан кашкавал (обилно). Докато редя се загрява фурната на 200 градуса и вентилатор. Вадя я, когато кашкавалчето ми хареса на вид  Laughing
Предполагам, че може да се сложи каквото ти душа иска - кисели краставички (добре отцедени), шунка/филе, чушка, фини кръгчета лук... Но трябва да е на дребничко нарязано, за да се изпече и стане хрупкаво "тестото".
Виж целия пост
# 215
Мерси много!  Peace
Виж целия пост
# 216
Аз правя подобно ядене, но го наричам "да изчистим хладилника". Не знам дали става за толкова кратко време обаче, няма да споделям конкретните стъпки, но идеята е същата.
Виж целия пост
# 217
Здравейте дами!

Записвам се да ви следя! Напоследък имам голямо желание за готвене и експериментиране на не много сложни неща, така че ще ми е интересно да ви чета.  bouquet
Виж целия пост
# 218
Да споделя опита за Кашкавалената супа - получи се много вкусно. Имах няколко гъби в хладилника и ги сложих за разкош. Оттам ми хрумна, че самата супа може да се ползва като основа/база и да се добавят различни други съставки с по-силен вкус - сирена, гъби, запечен бекон.
Мързеливите добруджанки не знам дали станаха точно както трябва, но се изядоха за отрицателно време Simple Smile
Виж целия пост
# 219
Може ли рецептата за Франзела с домати и моцарела на фурна! Мисля, че попаднах на видео на тази рецепта

Франзелата се разрязва по дължина, може и преди това на по-малки парченца, примерно по по 10-15 см дълги. Намазва се с кетчуп или дом. сос и се слага парченце домат, парченце моцарела. Подправя се със сол и малко черен пипер. Пече се около 10 мин. в предварително загрята фурна. Може да се добавят и маслини, листенца босилек и балсамова редукция.
Тази рецепта я правя сигурно над 10 години и до сега всички са си облизвали пръстите.
Ето и снимка, съжалявам, че е малко лоша.
Скрит текст:
Виж целия пост
# 220
Звучеше по-завъртяно.  Grinning Оказа се печени сандвичи.
Виж целия пост
# 221
Момичета, пицата с кори за баница стана много вкусна ...даже си мисля, дали пък не е по-малко калорична от традиционната newsm78
Все пак има по-малко хляб Grinning.
Виж целия пост
# 222
По-малко хляб, ако си сложила само 1-2 кори. Ако си сложила половин плик, си е все така калорична, освен това и намазана с масло Simple Smile
Виж целия пост
# 223
В моята "диета" е даже по-добре да е още по-калорична, демек без никакви кори. Блатът се прави от кайма.
Виж целия пост
# 224
Здравейте!Много интересна тема.Ще Ви следя и да кажа и аз нещо бързо,лесно и вкусно.Имаше клипче в нета и от там ползвах идеята.Става и за закуска и за вечеря.Един лист бутер тесто.Оставя се на стайна температура да се отпусне.През това време фурната загрява на 200 градуса и се прави плънката.В нея може да сложите каквото обичате-някакъв колбас,няколко кисели краставички и настърган кашкавал.Също и гъби,предварително обработени,но понеже моята дъщеря не обича аз не слагам.Тестото леко се разточва,след като се е отпуснало.Намазва се с кетчуп,доматен сос или лютеничка.Аз ползвам домашна,че имам много тази година.И от плънката се слага в единия край от край до край.След това се навива на стегнато руло,което се реже през два сантиметра като охлювчета става.На тава с хартия се редят като се обръщат с плънката нагоре и се изпичат до готовност.Може би всичко това отнема около 40 мин.,но става много вкусно.Плънката може да бъди и от яйца и сирене.На вкус са като форнетите.Даже и изстинали са вкусни.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия