Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Банята - 24-та тема

  • 117 019
  • 741
# 15
Да, именно защото е зимен период и се ползва парното, това със смяната на тръбите става мисия невъзможна. За момента ще ги пребоядисаме и ще монтираме лира към тях. Тъкмо ще топлят повече отколкто ако останат скрити. Надявам се, че ще стане добре, но ако не ни хареса винаги може да ги скрием, когато дойде летния сезон.
Виж целия пост
# 16
При нас бойлерът е вързан към камината /с локално парно сме - камина с водна риза/ та тръбите в банята са ми ужасно грозни, така че при ремонта искам да се скрие всичко, а за отопление ще монтираме радиатор с 4-5 глисера/така ли се казва newsm78/. Но първо ще се консултираме с майстора, който ни прави парното, защото аз искам да махнем боилера от банята, да отиде в тоалетната, та ще пада мислене, но определено видими тръби не искам.
Виж целия пост
# 17
miss july, ето малко варианти да ги обърнеш в "ефект", но пак зависи, какво ще ти се върже с интериора:
Скрит текст:

Виж целия пост
# 18
но сега решихме да ги оставим отвън, защото не искам ако тръгнат да санират блока и решат да подменят тръбите, да трябва да разбивам куфара и да си съсипвам банята.
Много добре сте решили, боядисайте ги с хубава боя и хем ще ви топлят, хем няма да ви притесняват никакви бъдещи ремонти. На мен ми харесва много повече да виждам 2-3 тръби (и то, ако се сливат с цвета на стената даже не се набиват в очи), отколкото грозните куфари, които стесняват помещението и го правят ръбесто.
http://www.houzz.com/copper-pipe
https://www.google.bg/imgres?imgurl=http://www.desiretoinspire.n … bimCDcQMwgnKAkwCQ
https://www.google.bg/imgres?imgurl=http://bestgarden.net/wp-con … bimCDcQMwgwKBIwEg
https://www.google.bg/imgres?imgurl=https://41.media.tumblr.com/ … bimCDcQMwhYKDAwMA
https://www.google.bg/imgres?imgurl=http://images.linnlive.com/1 … SI4yAEQMwg1KDIwMg

Виж целия пост
# 19
На вече готова баня, дали може да се махнат само фризовете (дълги и тънки) и да се заменят с други или трябва да се изкърти всичко?

Виж целия пост
# 20
Бих казала че е доста авантюристично начинание.
Всичко зависи как са лепени.
Миналата пролет ремонтирах една баня ,която имаше няколко плочки за подмяна( имаше и резервни нови под ръка).Уж лесно и просто,ама не стана както го мислехме.
Добре че резервните бяха повечко защото се оказа че когато са лепени човека решил да лепи с цимент не с теракол. На всичко отгоре някакъв супер качествен и здрав цимент и колкото и да внимавахме повредихме и няколко от съседните и трябваше да подменим значително повече.
Друг път ми се е случвало при по-стари сгради мазилката под плочките да не е особено качествена и да пада при което ''отлепя '' цели уачтъци плочки заедно с големи парчета мазилка.
То ако стане така направо се кърти до здраво ,маже се и чак после се лепят плочки.
Това всичко при по-старички бани ,дето вече плочките са си изпяли песента и не е сташно да се действа по-смело,обаче тази  от снимката е доста нова и би било жалко.
Късмет!
Виж целия пост
# 21
Здравейте  bouquet,
Като стана дума за парно и тръби в банята да попитам някой използва ли инфрачервено отопление в банята.
Идеята ми е да го сложа на тавана. Simple Smile Ако има някой с този вид отопление ще съм благодарна ако сподели информация Simple Smile
Виж целия пост
# 22
mamamari, снимката е от нета, само да покажа какъв тип са. Simple Smile Банята е правена преди 8 години, но е ползвана броени пъти само, т.е. плочките са като нови. Плочките ми харесват, но ми се иска да сменя фризовете.
Виж целия пост
# 23
Аз не бих си го причинила ей така заради единия фриз, но сигурно защото ми е дошло до гуша от ремонти. Joy Във всеки случай  никога няма гаранция ,че няма да се нащърбят плочките до фриза .Аз такива врътки правя само ако има спукана плочка или е трябвало да се прави нещо по тръбите под плочките и така....демек в карайна нужда.
Тези дни планирам една чисто нова баня и ми се ще да е малко по лъскава та оглеждам и малко по скъпи варианти. Показаните от теб плочки тези от картинката бяха по 38 лв бройката ooooh!.
Имам в предвид тъмните и направо ми прималя като ги видях. Joy
Виж целия пост
# 24
Защо просто не боядисаш фриза? В темата за преправянето имаше момичета с доста добри резултати.
Виж целия пост
# 25
Много трудно могат да се сменят фризовете.Може
да се счупят съседни плочки.
Виж целия пост
# 26
Следя
Виж целия пост
# 27
Чудила съм се за тези фризове, има ли някаква практическа полза или са изцяло за „красота”. Аз никога не виждала причина да си сложа. В такива малки помещения да разделиш визуално стената през средата... не знам...

Виж целия пост
# 28
Няма да ги барам щом има риск и за другите. shinebox, фризовете нямат никаква практическа полза. За декорация са само, както и декорните плочки. Simple Smile
Виж целия пост
# 29
 Момичета, ако някоя от вас търси майстор за всякакви ремонтни дейности в банята в град Пловдив и околностите, с чисто сърце мога да препоръчам човека, който работи вкъщи - точен, коректен и изключително прецизен. Ако искате координатите му, пишете ми на лично съобщение, защото не зная дали е редно да му пиша тук телефонния номер.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия