Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как се казва това цвете?

  • 55 891
  • 433
# 15
Момичета, моля помагайте! Намерих изхвърлено клонче от  това цвете, посадих го и то  взе, че се прихвана, но не зная как се казва и как да го отглеждам. Честичко намирам изхвърлени листенца на същото място, снимах едно, защото моето още няма големи листенца. Ето го - помагайте  П.С. - открих го - Ludisia discolor !
Виж целия пост
# 16
Бихте ли ми казали как се казва това растение? Подарено е на майка ми, а когато я попитах как се казва, тя спомена, че било "красавицата на Бекер", така й било казано.
В интернета не намерих растение с такова име, освен че разбрах за разпространителя на растения Бекер. Самото растение обаче не го намирам, под такова определение.

Някой ако знае, да помага.

Забелязвам, че след поливане расте като щуро и осезаемо се вижда разликата преди и след поливането. Растението цъфтяло.

Виж целия пост
# 17
я хвърли едно оЧо и ми кажи дали са едно и също  Thinking
Виж целия пост
# 18
Трънка Бодливка, благодаря ти Simple Smile
За съжаление домашното растение е някакъв друг зеленчук. Цялото е мъхесто, леко "космато“, с кафяви дръжки и леко кафяво по края на листата.

Виж целия пост
# 19
Астилбе
Виж целия пост
# 20
Трънка Бодливка, това е! Майка си спомни, че на картинката, която й е била показана вида на растението е това. Разгледах го в интернет. Малко се учудих, че става като храст. На едно видео казаха, че цъфтяло след два сезона.
Благодаря ти за помощта.  thumbsup
Виж целия пост
# 21
Здравейте! Подариха ми това цвете, но не знам името му и как да го отглеждам.Отдавна имам такова и аз се чудех как се казва Simple Smile Благодаря за информацията
Виж целия пост
# 22
Хора какво е това цвете? Подариха ми го,но не се чувства добре . При цъфтене прилича  на кухо грозде ,което в последствие изсъхва. По зелените му листа изникват стръкове с малки листенца,имащи мялки корени. Незнам как да приложа снимка.
Виж целия пост
# 23
хвърли едно оЧо, ако е такова, е Bryophyllum pinnatum - живораждащо каланхое
Виж целия пост
# 24
Олелеее . Мисля че е това цвете. Много благодаря . Нмерих как да приложа снимки 😀😃😊 ,моля да погледнете за всеки случай:    http://flowersnet.info/Album-2665/1/0/Vikitobg#upper_trans
Моля и за съвет за поливане и каква светлина му трябва
Виж целия пост
# 25
Здравейте.
Бяхме на планина и оттам си взех няколко растения с коренче.
Синьото цветенце е водолюбиво - расте край река или почти в нея;
Ниската тревичка, в стъклената паничка, расте между камъни, на оскъдна почва;
Иглолистната "тревичка", с бяло розови цветчета, която стои малко суха и е в чашката заедно със синьото цветче, вирее близо до камъни. Последните две като че ли предпочитат каменисти и сухи места, не стават по-високи, но се разрастват на ширина.

Харесаха ми, не им знам обаче имената. Ако някой е вещ по растенията, ще се радвам да ги назове.  Simple Smile

Виж целия пост
# 26
Иглолистната "тревичка", с бяло розови цветчета, която стои малко суха и е в чашката заедно със синьото цветче, вирее близо до камъни.
Калуна.  Wink
Виж целия пост
# 27
незабравка  newsm78
http://sanovnik.bg/n3-61362-%D0%9B%D0%B5%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B4 … D0%B2%D0%BA%D0%B0

напиши в търсачката  седум и ще ги видиш по- подробно
Виж целия пост
# 28
Много ви благодаря момичета, това са растенията. thumbsup
Още ги разглеждам в нета и информация ще си сваля за тях. 
Виж целия пост
# 29
Това е следващото растение на което се възхитих и отново се допитвам до вас за името.    Simple Smile http://prikachi.com/images.php?images/706/8854706I.jpg
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия