Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

"Вкусни" книги - 2

  • 88 177
  • 381
# 375
Открих Джо Томас със следните книжки за медна и маслинова ферма, като и двете имат добър рейтинг:
Меденият изгрев над хълма
 

Четири шепи любов
Виж целия пост
# 376
Гръцко синьо - https://www.orangecenter.bg/gratsko-sinyo-ne-savsem-patevoditel.html
Виж целия пост
# 377
Прочетох за нея при Danybon, но останах с впечатление, че е по-скоро като справочник, пътеводител.. Ако някой я е чел, да сподели.

Иначе тъкмо днес пак при Danybon прочетох за Записки от Шато Лакрот, Мария Касимова-Моасе:

Скрит текст:
Забавна, свежа и с много хумор книга, която ни разкрива българо-френските семейни взаимоотношения между българка от София с рода от две села и парижанин с богато семейство, което има шато във Франция.
Калина и Дидие отиват да видят френските си роднини и шатото се превръща в арена на случки, които те карат да се заливаш от смях особено след като там се изтърсват неканени леля Дочка и чичо Трифон от самоковско село и вземат командването на имението в свои ръце.
Току-що прочетох книгата и много й се радвам. Запознах се с авторката преди няколко години, когато и двете посещавахме курс по френски. Мария е журналистка, пише прекрасно и наистина е омъжена за французин. Познава толкова добре и българския, и френския характер. Чудесно е описала и хубавите, и лошите черти. Диалозите, характерите са запомнящи. Борави еднакво добре и с шопския диалект, и с френския речник на богатото буржоазно семейство.
В книгата ще се начетете на случки за чушкопека, технологичното чудо на България, което завладя шатото и съседните френски села, ще ви се замая главата от баници, кюфтета и ракия, но мен повече ми допадна френския начин за решаване на проблеми - чаша студено розе. И без да имам проблеми, но за да отпразнувам финала на това забавно четиво, също бях почерпена с чаша розе от любимия до мен, на когото през цялото време разказвах какво се случва с нашите герои.
Препоръчвам книгата на всички, които обичат хумора. Но ще допадне и на франкофоните с изискани маниери, а не само на феновете на "Мисия Лондон".
Благодаря на Мария за тези толкова забавни истории!
Започнах да я слушам в Storytel, но както обикновено, не ми се получава. Колкото и да харесвам четящите (в случая Богдана Трифонова), в тази им роля ме дразнят на 99%, не знам защо, може би и така ги карат да четат, но за мен много преиграват, излишно.. Все пак книгата изглежда забавна и някой ден ще й дам втори шанс.
Виж целия пост
# 378
- https://www.book.store.bg/p279611/kralicata-na-shampanskoto-fabien-moro.html
Виж целия пост
# 379
Кафенето на любовта или когато бяла котка ти мине път, Чарли Йонас:Скрит текст:
Добре дошли в кафене "При госпожица Паула", където истинската господарка е Мими - бялата котка с искрящозелени очи!

Седнете на любимата си масичка, поръчайте си кафе, а може и чай, и се насладете на невероятно вкусните канелени кифлички, приготвени от красивата млада собственичка по старите рецепти на леля й Паула. Изберете си книга от рафтовете. Изчакайте малката стопанка с меки лапи да реши да ви удостои с вниманието си, а може би и да промени живота ви... С Мими всичко изглежда по-просто, всеки избор по-малко труден, по-лесно се прощава и по-бързо се забравят разочарованията. А сърцето е излекувано и готово за ново начало - да срещнете мъжа, за когото сте мечтали, да получите втори шанс или да се насладите на късната любов в залеза на живота. И всичко става хармонично и хубаво - така, както Мими го иска за своето кралство. Защото в "Кафенето на любовта" властват бялата котка Мими и... любовта.

Роман, който преплита красиви и романтични истории. Води ни от старите улици на Кьолн до красивия италиански остров Иския и създава весела и сърдечна атмосфера, която ще очарова не само любителите на котки.

Чарли Йонас е псевдоним на германска журналистка, която намира котките за очарователни. Тя живее в Кьолн и в дома ѝ също властва котка. За романа е вдъхновена от няколко свои посещения в кафе-книжарница в Халифакс, Канада, където човек може да пие кафе и да си купи книга, както и да си осинови малко коте.
Виж целия пост
# 380
   Нова, вкусна книга - започвам!/В електронен вариант я имам, ако някой желае / Ето анотация
Виж целия пост
# 381
Може ли да ми я изпратиш в електронен вариант: gabrielatsulin@abv.bg
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия