Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас

  • 113 628
  • 490
# 405
Много зависи от детето.
При моето дете сякаш проблемът бе с онлайн изпитите, а не с онлайн обучението.
Все пак да видим резултатите и ще пиша конкретно.

Само допълвам, че същото усещане имам и за онлайн-годината в училище.
Виж целия пост
# 406
При моят определено това не беше подходящият вариант. Наистина е и до дете.
Виж целия пост
# 407
Момичетата като цяло са по-съвестни и отговорни, но моят син и всички негови приятели масово проспаха и уроците на курса и училището, когато бяха он-лайн. Естествено аз ходя на работа и той е сам по цял ден, ако някой си е у дома и може да следи какво се случва , предполагам би било друго.Аз лично много съжалявам , че не се ориентирах на време да го преместя при частен учител .Интересно ми е да видя дали тази година момичетата ще са с значително по-добри резултати от момчетата!?
Виж целия пост
# 408
Същата работа и при нас. Сега ме яд, че не го спрях навреме и не потърсих алтернатива, по-подходяща за него. Реално той работи едва един месец с учител (моя приятелка, която взе присърце нещата), непосредствено преди изпита.
Виж целия пост
# 409
Винаги ще има изключения, но при по-голямата част от децата дистанционното обучение и в школа, и в училище, не работи по принцип. Особено за такъв безобразно дълъг период както беше тази година.
Виж целия пост
# 410
А има ли някой мнение за школа "Когито", но за уроците по БЕЛ в нея?
Виж целия пост
# 411
А има ли някой мнение за школа "Когито", но за уроците по БЕЛ в нея?

На сайта и на фейсбук страничката си са публикували статистиката си от тази година. Вижте я. Показват чудесни резултати и по двата предмета
Виж целия пост
# 412
Здравейте. Бих искала да потърся вашето мнение по следния въпрос - детето ми ще бъде в 6-ти клас тази година и още преди време бях решила да го запиша на курс/уроци по БЕЛ именно от шести клас. Идеята ми е да се готви допълнително, да не се допускат големи пропуски, които в 7-ми клас ще отнеме време да се наваксват, а и по принцип БЕЛ не му е силната страна и не се справя много добре. Обаче сега, след като вече потърсих курсове, дори се спрях на един, се размислих - дали няма да се получи обратният ефект - с уроци още от сега той да се претовари и да "прегори" и накрая в 7-ми клас вече да няма сили и енергия да се занимава, а тогава ще трябва да се учи съществено повече. По принцип и в училище изисват доста по всички предмети и на него му е трудничко, докато се подготви. До сега винаги е ходел и на школа по аглийски, която е била 2 пъти в седмицата, но сега ще я заменя в уроци веднъж седмично, за да го облекча. Знам, че всяко дете е много различно - едно се справя бързо и лесно с училищния материал, друго е бавно и му отнема доста време, има деца, записани на много занимания, които се чувстват добре и други, които и едно странично нещо ги товари. Но все пак - вие какво мислите в тази ситуация. Имам нужда да прочета разсъждения на други хора, защото явно аз само от един ъгъл ги гледам нещата и вече 3-та седмица не мога да взема крайно решение. Хем не искам да го претоварвам, хем не искам и да изостане много и да се представи зле на НВО. Благодаря!
Виж целия пост
# 413
Личното ми впечатление е, че школите за 6-ти клас са с малко по-слабо натоварване от тези за 7-ми клас. Т.е. получава се един сравнително плавен преход, за да свикне детето с повечето ангажименти. Вероятно и защото учителите са по-спокойни, че това не е определящата година. Разбира се, зависи от това какви и колко домашни ще се дават, ще се пътува ли до школата или ще е дистанционно. Не знам за английския дали можете да го промените в крачка, но повечето школи са разделени на модули и винаги можете да се откажете, ако видите, че нещата не вървят.
Виж целия пост
# 414
Синът ми ходеше на школа от 6 клас и по двата предмета - БЕЛ и МАТ, както и на английски в Аво Бел два пъти в седмицата. В 7 клас беше със същия график. В 8 клас вече му дадох почивка - само училище и нищо друго, концентрация върху нов език си е нужна. За мен това е правилния вариант, от далеко, да е леко. Натоварването е различно в школите в 6/7 клас, нагласите са различни.
Виж целия пост
# 415
Няма да се претовари с уроци в 6ти клас. Може и английския да му оставите да си ходи два пъти седмично. Казвам го от позиция на родител, чието второ дете също имаше затруднения с БЕЛ и математика, и след НВО-то и показаните резултати, смятам, че уроците от 6ти клас са били необходими.
Така и детето придобива навици и умения за учене и преговор, опознава материала по-добре и задълбочено, в школите дори от 6ти клас правят подобие на пробни изпити и няма да са такъв стрес в 7ми клас.

Аз спрях английския на децата в 7ми клас. После пък влязоха в профили с английки език, така че не е било загуба.
Виж целия пост
# 416
Детето ходи на школа по БЕЛ от 6. клас и продължи да си ходи на школа по английски 2 пъти седмично. Ако сега трябва да вземам решение как да постъпим, пак така бих подходила. В 6. клас минаха целия материал по БЕЛ, свикна с формата за НВО, свикна с малко по-голямо натоварване, и в 7. клас само упражняваше до припадък като допълни с тезите. Т.е. в 7. клас по БЕЛ имаше много малко ново за научаване. В училище няма време за упражняване и изчистване на пропуски и грешки. Школата много помогна за по-лесното и бързо справяне с училищния материал в 7. клас.
Наученото в 6. клас по БЕЛ остава като знания и умения за години напред. В 8. клас нямаше никакъв проблем и мисля, че по БЕЛ няма нови знания.
В 7. клас не ходи на английски, защото така или иначе беше с по-високо ниво, беше си поставила за цел училище, в което и с тази, и без тази година ще научи езика, а и като цяло напрежението в годината е изтощително за децата.
Виж целия пост
# 417
Моят син ходеше на школа по математика от 6-ти клас, в 7-ми започна и български,  през цялото време ходеше и на английски език. Сега ако трябва да решаваме как да се постъпи, ще направим същото. Отделно, че детето свиква на темпо и накрая самото то е по-спокойно след това. Няма да прегори и освен това ще започне да се подготвя по-бързо за училище, просто защото ще дръпне и ще му е лесно. Реално подготовката за училището не им е проблем, т.к. нивото им е по-високо, единствено ми тежеше, че няма време да почива, а и ние покрай него, все не можехме да мръднем, защото има някакъв курс и го возехме и на трите курса. В 7-ми клас стана сложно, защото физически сам с транспорта нямаше как да се придвижи, т.к. свършваха училище и след няма и 20 минути курса по български започваше.
Може да си запишете детето от 6-ти клас без да го натискате излишно, те достатъчно ги теглят като им дават домашни и по принцип държат високо темпо.
Виж целия пост
# 418
И аз търся школа или учители за 6кл., да се ходи по 1 път седмично, за да се обяснява, ако нещо не е ясно, и да се влезе плавно в ритъм на НВО. (ако е в източните квартали, ще ни е удобно)
Виж целия пост
# 419
Има ли някой по-скорошни отзиви за школа " Милениум " ? По-конкретно ме интересуват учителите по математика.
Ще съм благодарна на всякаква информация за тази школа.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия