Веганството - да споделим опит - тема 18

  • 94 078
  • 809
# 510
Аз имах предвид, че и при диетите е грешно. Според мен най-спокойно може да си е при кулинария, но както и да е. Аз примерно нито се лекувам, нито искам да отслабвам, просто искам да се храня здравословно.
Виж целия пост
# 511

Можете ли да ми кажете как се прави бадемово мляко?
Четох, че се смилат и прецеждат 1ч.ч бадеми и 4ч.ч. вода , но бадемите предварително накиснати и после измерени или обратно? Не се ли получава утайка?

накисвам бадемите за една нощ. на другия ден ги измивам, ако се белят лесно ги и беля. слагам вода и пасирам.
ушила съм си една торбичка от органза и през нея прецеждам, става супер.
прецедените твърди части ги слагам в мюсли, сладкиш, тесто и прочие.
стават и за сурови бонбони.
Виж целия пост
# 512
Аз си купувам готова бадемово мляко, бързо и лесно.
Виж целия пост
# 513
Аз си купувам готова бадемово мляко, бързо и лесно.
но твърде скъпо  Whistling

За щастие разполагам с достатъчно ядки, а и ако зимата е пощадила насажденията ще имам много за напред  Heart Eyes
Виж целия пост
# 514
Внимавайте с всички ядкови млека, повечето са желирани с водораслови химически субстанции, продават ни втвърдена вода.
Истинските са толкова скъпи, че за тези пари цяла кофа мляко ще стане с чисти бадеми и гола водА Simple Smile
Сега погледнах едно соево белгийско мляко, втвърдено е с желираща гума.

(при кравето мляко вече използват и желатин, освен разни гуми)
Виж целия пост
# 515
И кое е хубавото бадемово мляко ?
Аз нямам бадеми и определенно няма как да се занимавам всеки ден да си правя мляко а с кафето ми е приятно да си сипа мляко.
Виж целия пост
# 516
Аделинда мисля беше намерила такова.
Но колкото за вкус, по малко, всяко става. И да не се разваля няколко дни.
Ако е с цел изхранване, вече има смисъл врътнята мелене и цедене и най-вече задължението бързо да се изконсумира Simple Smile
На мен ми залежават отцедените частици, млякото веднага свършва, особено ако сложа малко брашно от рожков.

Виж целия пост
# 517
ЗаСлонче, не купувам ядкови млека, бъркаш ме с някоя потребителка. Правя си сусамово аз. Рожкова нещо не го харесах.
Виж целия пост
# 518
Ако искате да обемите лесно бадеми,за лейтенант ги с гореща вода. След 10 минути отвеждат е и се белият веднага.
От остатъка си правя меко сирене. Добавям зехтин, малко сол и готово.
И на мен не ми харесват готовите млека. Имат гаден вкус  Sick
Правя си от ориз, орехи и соя понякога.
Но виж от сусам не съм се сетила да правя HugАделинда,благодаря за идеята!
Виж целия пост
# 519
Предимството на сусама е, че не се кисне предварително и е евтин. За ползите на самото семе няма нужда да говоря. Много му подхожда банан на шейк или какао, но какаото предварително се залива с малко гореща вода, после се долива млякото.
Виж целия пост
# 520
Не броя калории,ям докато се почувствам напълно заситена.
Точно така се прави. Поздравления за резултата!

Изненадана съм колко голямо разнообразие от храни всъшност има, които са само вегански  Heart Eyes .
Ох, и аз съм така! Умопомрачително е просто! Както готвя на око и по вдъхновение, почти няма случай да правя еднакви блюда. Ето още няколко:

Скрит текст:
Пръстенчета от веган бъргъри, пълнени с микрозелении и кълцани домати



Лилав сладък картоф, пъпеш "Медена роса", кървав портокал, мандарини. Поръсено с конопено семе за по-добро усвояване на каротена.



Домати, панини (пълнозърнест хляб, веган швейцарско сирене, тиквички на грил) и леко грилована царевица, намазана с умебоши паста.



Кълнове (мунг, спелта), микрозелении, домати, червен лук и балсамов оцет

Виж целия пост
# 521
Прекрасни блюда, цветовете ми радват окото!
Обичам да гледам снимките ти  Simple Smile
Виж целия пост
# 522
Вчера вместо ориз с грах, сложих амаранто. Резултатът беше- невероятно вкусно ястие. chef
От мен обаче снимки Тц GrinningХич не ме бива в снимането. Виж в яденето съм  Peace Joy
Виж целия пост
# 523
Благодаря, Impatiens.

Интересен факт: има над 20 000 ядливи растения. Представяте ли си за колко различни възможно ястия става дума?

***

Връщам се да сложа няколко снимки, които току-що публикувах и в готварския.

Скрит текст:
Парен сладък картоф с грейпфрут, портокал, ананас и конопено семе.



Пролетна салатна смес от бейби зеленолистни с домати, зелен лук и сос от авокадо, пресен лимонов сок и подправки. В комбинация с пушено тофу.



Конусовиден карфиол, гъби маитаке, веган кимчи и ориз (басмати + розов)



Пудинг от чия, банан, лешник, разтопени веган шоколадови капки. С бадемово кисело мляко и горски плодове.



Тънки резенчета тиквичка, пълнени с хумус (с халапеньо и домати) и микрозелении (червена горчица и кейл).

Виж целия пост
# 524
Фея, не даде адреса на ресторанта и датата на откриването?  Laughing Не, че ще ги сготвя тези чуднотии, но изглеждат много добре.  Hug
Къде е тази вегано-готварска тема?

От мен нещо комерсиално, но може да е от полза на някой. Внимателно изчетох ситния текст на съдържанието, единственото което ме притесни е "желиращ агент"/който е неизвестен/, иначе си е веган. Имаше на щанда и соев пастет и подобни.
Скрит текст:
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия