MasterChef България - сезон II (7.03. - 13.03.2016г.)

  • 31 993
  • 305
# 285
Какво сте се вторачили в това мачкане, само то ли ви притеснява?
На мен ми е много странно как и защо един млад лекар, и то хирург, ще губи време и сили в състезание за готвачи, вместо да се концентрира върху професията си. Пък не е като да няма за учене и непрекъснато усъвършенстване... (Познавам лекари, които, макар и пенсионери, продължават да учат, да ходят по конференции, да се занимават с научна дейност...) Толкова ли е самоуверен този младеж, че вече знае всичко и няма какво повече да учи? Или има гаранция, че мястото, което заема, му е доживотно вързано в кърпа и вече няма защо да се старае?
Нали целта на предаването е да се излъчи победител, който да получи едни пари, с които да стартира собствен бизнес? Ако лекарят е осъзнал, че не става за такъв и е решил рязко да смени професията си – добре, няма проблем. Но да съвместява две доста трудни професии, ми се вижда доста странно и на практика неосъществимо. Нито ще е готвач с готвачите, нито хирург с хирурзите... Едно е готвенето да ти е хоби, друго е да гониш професионално ниво.
Дано накрая не завърши като обикновен касапин в някоя кланица само...

+1 Снимките врират от 12-18 часа. Почиват 2 дни в седмицата, а в началото и по-малко. Така е вече 2 месеца. Той просто не работи. Не знам какъв хирург е.
Виж целия пост
# 286
В самия формат е залегнало да се обръща внимание и на личностите на претендентите за Мастър шеф, а не само на готварските им умения, иначе защо ги карат да си разказват историите и вметките с емоциите и мислите им за изпълнението на задачите.
А от екрана на телевизора, освен визуално няма как да оцениш едно ястие, а тези неща донякъде разкриват някои неща, така коментираната Севда, която лично на мен ми е симпатична обясняваше защо и как е направила избора си на ястие, търсеше си грешката, анализираше си конкретно готвенето, което на мен ми направи добро впечатление, други наблягаха на лични истории и кой как гледал - от това може да се разбере също доста за участниците.

Какъв лекар е "мачкай", завършил 2012 мисля беше като му четох сивито и отскоро специализант хирургия, докато стане доктор още що сол има да изяде.
А като професия и те имат право на хоби все пак, но участието във такъв формат предполага нещо повече от хоби за разтоварване
Виж целия пост
# 287
Макар, че не симпатизирах на Елена от миналия сезон, не мога да отрека креативността и майсторството й - правеше съвършени неща, засега още не съм се впечатлила от никого толкова. В този смисъл, съм съгласна с Лиляна, че тази година сякаш по-слаби изглеждат участниците, но пък е рано за крайни оценки, да видим тепърва какво предстои Wink

Дайте им възможност да се развият.Сравняваме миналогодишните участници с уменията им в края на сезона със сегашните с уменията им в началото.Може пък да израснат много.
Виж целия пост
# 288

Нали целта на предаването е да се излъчи победител, който да получи едни пари, с които да стартира собствен бизнес?
Победителя получава едни пари, да, но никой не го задължава да започва собствен бизнес. Доколкото знам Симеон още си е на старата работа, мениджър на някакъв отдел в IT сектора мисля, че беше. Всички които участват в това предаване работят нещо, някои си вземат отпуск, други напускат, а трети ги уволняват. Не виждам нищо чак толкова фатално, че Калоян си е прекъснал специализацията или с каквото там се занимава за 2-3 месеца. Иска да се докаже като можещ в друга област, няма лошо. Как ще го направи и какви впечатления ще остави у нас зрителите е вече друг въпрос.
Виж целия пост
# 289
Е, каква креативност очаквате в рязането на картофи, чистенето на риба или рязането на плодове на квадратчета?!
За елиминационното блюдо всички така се бяха спекли, да не отпаднат, че повечето заложиха на сигурно, за да оцелеят, а не да победят!
Според мен същинските битки ще започнат от понеделник, когато всички ще готвят с един продукт!
Виж целия пост
# 290
Аз тази година мисля да симпатизирам на любителите готвачи, тези за които готвенето е хоби, правят го за удоволствие и не са имали някакъв достъп до професионална кухня. Ако разбира са има достатъчно добър в шоуто.
Та засега такива ми се виждат Евгени, хирурга, фитнес инструктурката, Севда. Поне от показаното до тук но то е твърде малко все още.
Харесах и Йоана но тя е професионалист.
А участието в такова е шоу е голямо приключение и си заслужава да стопираш обичайното си ежедневие и професия за няколко няколко месеца, за да го изживееш. Специално пък хирурга дори е още специализант и сега му е най подходящия момент.
Не е задължително след шоуто да стават професионални готвачи, нито пък победителя да си изхарчи парите за да стартира такъв бизнес. За повечето сигурно е достатъчно, че са се доказали като добри готвачи. Е има и такива които участват защото това си е шанс да влязат сериозно в тази професия.  
Виж целия пост
# 291
Дано накрая не завърши като обикновен касапин в някоя кланица само...

По-страшното е, че може да завърши като обикновен касапин в някоя болница.  Confused
Виж целия пост
# 292
А участието в такова е шоу е голямо приключение и си заслужава да стопираш обичайното си ежедневие и професия за няколко няколко месеца, за да го изживееш.
...
Не е задължително след шоуто да стават професионални готвачи, нито пък победителя да си изхарчи парите за да стартира такъв бизнес. За повечето сигурно е достатъчно, че са се доказали като добри готвачи. Е има и такива които участват защото това си е шанс да влязат сериозно в тази професия.
Според мен нивото на шоуто ще остане посредствено, докато/ако остане валидно това, което съм маркирала в червено.
Моята надежда е, че самото му гледане (и харесване, разбира се) ще мотивира по-интересни и качествени участници, които именно да мечтаят/планират да се развиват в тази индустрия в бъдеще.
Иначе какъв е смисълът да участват изобщо...  Thinking

Мен лично "любителското" ниво не ме очарова особено.  Peace

В чуждите издания, които следя, много ме радва фактът, че постоянно се дава информация за развитието на предишни участници / канят ги като жури на отделни задачи / всячески напомнят за тях. Това видимо мотивира настоящите участници.
А специално в любимата ми австралийска реализация след изгонването на всеки участник има по няколко изречения информация, какво прави в момента (т.е. към момента на излъчване на предварително заснетото) - и около 90% от хората активно учат / работят нещо, свързано с хранителната индустрия.
Виж целия пост
# 293
А участието в такова е шоу е голямо приключение и си заслужава да стопираш обичайното си ежедневие и професия за няколко няколко месеца, за да го изживееш.
Peace
А то дори не е и за няколко месеца! И по 12 часа дневно да продължават снимките за всеки епизод, не са всеки ден и не са 2 месеца за всички Simple Smile Остава им достатъчно време да си гледат и другите задължения. Особено софиянците.

... В чуждите издания, които следя, много ме радва фактът, че постоянно се дава информация за развитието на предишни участници / канят ги като жури на отделни задачи / всячески напомнят за тях.
Предполагам, че и тук ще бъде така.
Виж целия пост
# 294
А участието в такова е шоу е голямо приключение и си заслужава да стопираш обичайното си ежедневие и професия за няколко няколко месеца, за да го изживееш.
...
Не е задължително след шоуто да стават професионални готвачи, нито пък победителя да си изхарчи парите за да стартира такъв бизнес. За повечето сигурно е достатъчно, че са се доказали като добри готвачи. Е има и такива които участват защото това си е шанс да влязат сериозно в тази професия.
Според мен нивото на шоуто ще остане посредствено, докато/ако остане валидно това, което съм маркирала в червено.
Моята надежда е, че самото му гледане (и харесване, разбира се) ще мотивира по-интересни и качествени участници, които именно да мечтаят/планират да се развиват в тази индустрия в бъдеще.
Иначе какъв е смисълът да участват изобщо...  Thinking

Мен лично "любителското" ниво не ме очарова особено.  Peace

В чуждите издания, които следя, много ме радва фактът, че постоянно се дава информация за развитието на предишни участници / канят ги като жури на отделни задачи / всячески напомнят за тях. Това видимо мотивира настоящите участници.
А специално в любимата ми австралийска реализация след изгонването на всеки участник има по няколко изречения информация, какво прави в момента (т.е. към момента на излъчване на предварително заснетото) - и около 90% от хората активно учат / работят нещо, свързано с хранителната индустрия.

Надявам се тази година да има наистина добри любители, равностойни на тези с някакъв опит. Е ако няма, те ще отпаднат, а аз ще си харесам любимец с опит.   Grinning
Миналата година добрите в шоуто не бяха любители, затова сега за разнообразие ми се иска тази да е по различно. Да изкочи талант който не е пренавит за кариера.
Участниците със сериозни професии едва ли ще обърнат живота си в тази посока колкото и да са добри, не мисля че от това ще загуби предаването. То който смята да става профи готвач и без да е победител ще задвижи кариерата, ако се представи добре в шоуто. Могат тяхното развитие да следят в следващите издания.
Виж целия пост
# 295
Днес изгледах и последният епизод, хареса ми подбора на състезатели.
Да, и на мен ми е странно защо човек с толкова сериозна професия като хирургията, се е кандидатирал за участие в Мастър шеф, но може в течение на предаването и това да се изясни.  Peace
Нямам търпение да дойде понеделник!
Виж целия пост
# 296
Е, какво като е хирург. Пак ще има време за специализации и т. н. Само домакини ли да участват? Иска, опитва.
Виж целия пост
# 297
Защо се чудите толкова, то е близко до ума - 100 000 са си 100 000. Всеки иска да ги вземе накуп.
Виж целия пост
# 298
Дано накрая не завърши като обикновен касапин в някоя кланица само...

По-страшното е, че може да завърши като обикновен касапин в някоя болница.  Confused

http://masterchef.btv.bg/article/uchastnitsi/kalojan.html
 
Не мога да намеря видео само снимка, но още на кастингите той каза, не ме приеха за готвач, но ме приеха медицина. Запомних го защото се спогледахме така  Shocked
Под снимката пише ТОХ, той каза готварско у- ще, което ме наведе на мисълта, че има и висше такова. Та по- добре да ги смачка и да готви, отколкото да практикува упоменатото от Reinа.
Виж целия пост
# 299
Нищо му няма на доктора. Много се филмирате.
Колко по-вулгарни и ужасни лекари има, пред които Калоян е направо мил и драг.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия