Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Холандска тема - 42

  • 62 831
  • 412
# 405
Здравейте отново момичета,

Моля, някой да сподели какви документи са необходими за регистрация в бюро по труда /търсене на работа в Холандия.
Съжалявам ако въпроса се повтаря. Все още препрочитам написаното от предходни теми и продължавам да търся. Доколкото разбирам се изисква регистрация за живеене ID card и документ, че не получавам обещетение от друга държава.
Благодаря предварително:)
Прекрасни летни моменти на всички: Гери:)
Виж целия пост
# 406
Здравейте! И аз имам въпрос като новодошла. Опитвам се да открия мейл за контакт с Belastingdienst. Доколкото разбирам това е службата, пред която се заявяват детските помощи за яслите/градините. Единствено по телефон ли може да се свържем с тях? Аз все още съм в България и ми предстои преместване в Хага след няколко месеца. Благодаря предварително за помощта!

Поздрави от слънчева София!
Виж целия пост
# 407
Здравей, Мила. Всички услуги и плащания към и от беластинг се организират много лесно онлайн, през сайта им, но изисква да се логнеш с DigiD.
Виж целия пост
# 408
Здравей, Мила. Всички услуги и плащания към и от беластинг се организират много лесно онлайн, през сайта им, но изисква да се логнеш с DigiD.

Благодаря ти!. Значи трябва вече да съм на място в Холандия Simple Smile
Виж целия пост
# 409
Здравейте!
Предложиха ми работа в Холандия. Съответно основното ми чудене е дали ще ни стигат финансите, двама възрастни и дете на 3г. Чистото възнаграждение, което ми предлагат е около 2800 евро, както и служебен автомобил. При положение, че само единия родител ще работи първоначално, смятате ли, че този бюджет би бил достатъчен за нормален средностатистически начин на живот?
Поздрави на всички!
Виж целия пост
# 410
Здравей. Зависи от много неща, например къде в Холандия ще сте, също и квартирата, това е основно перо в разходите. Иначе заплатата е окей за начало, пожелавам ви късмет:)
Виж целия пост
# 411
Ще живеем в района на Утрехт. Това, което аз съм пресметнал след прочетеното, е около 1000 за квартира, 200 за битови сметки, 200 за застраховка, 400 за храна, 50-100 интернет, телевизия, телефони. Пропускам ли някой съществен разход?
Виж целия пост
# 412
Ние живеем близо до Утрехт и долу-горе това са ни разходите, но ние сме там едва от година. Ако детенцето има кой да го гледа още годинка ще спестите доста от такси за детска градина/ясла. На 4 години вече ще трябва да бъде записано на училище,но там нещата да значително по-леки финансово. Надявам се имате уговорена квартира, защото това е трудна задача в Холандия. Успех! Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия