MasterChef България - сезон II (28.03. - 03.04.2016г.)

  • 32 071
  • 401
# 195
Цеца - късмета  ми напомня на Нордел, с тази разлика, че втората ми е по-приятна.
Точно, и тази всичко била готвила и яла.  Laughing

Много бях впечатлена от приготвянето на соба в един епизод на Антъни Бурдейн в Япония. Обучението за месено разточването и нарязването на тестото траело 3 години. Ето го епизода, ако на някого е интересно, от 2-та минута:
http://vbox7.com/play:7435e7130f
Виж целия пост
# 196
Сега изгледах промото. Доколкото успях да видя, на единия отбор в чинията имаше две пържени кюфтета и пържени картофи- че кое дете не обича, другите май бъркаха някаква яхния.
Само да няма някое вегетарианче.
Виж целия пост
# 197
Според някои победителят вече е известен.
http://struma.bg/news/80231/1/1/SKANDALNO-RAZKRITIE-Blagoevgradc … -Mastur-shef.html
Съжалявам,но не зная как да скрия линка Embarassed
Е, това с виното беше най-голямото "разкритие". Страшна сензация-няма що. Всички изби/търговци работят по този начин. Договор и заплащане, за да се предлагат твоите вина.


Миналата година от началото си имах фаворит-Елена, но тази още нямам. Миналогодишните участници повече ме интригуваха, а сега първо ме грабва разчупеността на предаването и малко в комбинация ме подразва, че масово готвят 50% от участниците.
Севда ми беше симпатична в началото, но с тези редове сълзи вече ми е анти.
Георги още ме кефи и май за сега най-много.
Виж целия пост
# 198
С домашната пица се справям доста добре, не ми е от най-здравословните, все пак е с бяло брашно, колбас и купен кашкавал. Моля да дадете изпитана рецепта за хубави хапки на фурна  Hug
Виж целия пост
# 199
Готвенето за деца ще е доста трудно, направо ще си е игра на късмет. Нямат изградени навици и опит, общо взето обичат това което им дават родителите им, няма как да предвидят какво точно може да им хареса или не.

Моля да дадете изпитана рецепта за хубави хапки на фурна  Hug
Скрит текст:
Нямам точна рецепта, но ще ти кажа аз как ги направих, а ти може да имповизираш по твой вкус.
500 гр.пилешки гърди, нарязах ги на жулиени (ленти) и ги овкусих с една ч.л горчица, сок от половин лимон, сол и черен пипер. Оставих ги един час (по добре и цяла нощ) да се мариноват и след това всяко парченце потапям първо в яйце, а след това в смес от брашно, натрошен корнфлейкс и малко сол (нямам точни мерки, но примерно 1ч.ч брашно с 2ч.ч натрошен корнфлейкс). Подреждам панираните хапки върху тава застлана с хартия за печене и ги напръсквам с малко олио от двете страни, аз капвах по няколко капки директно от бутилката, ако имаш, може да ползваш пулвелизатор, или пък с четка, както ти е удобно. Пекох в предварително загратя фурна на 220 градуса около 20мин., докато станат златисти, като ги обърнах веднъж.
Виж целия пост
# 200
С домашната пица се справям доста добре, не ми е от най-здравословните, все пак е с бяло брашно, колбас и купен кашкавал. Моля да дадете изпитана рецепта за хубави хапки на фурна  Hug

с месо от бутче http://albisrecipebook.blogspot.bg/2016/01/blog-post_30.html
с пил. филе http://albisrecipebook.blogspot.bg/2015/04/blog-post.html
Виж целия пост
# 201
благодаря ви  Hug
Да не е съвсем спам, на моите деца на 7 и 10 любимата им рецепта от миналия сезон е Телешко Витело тонато. Приготви го Симеон към края и ми се видя доста интересно. Децата гледат и миналия и този сезон с нас с голям интерес  Grinning даже като вечеряме навън много обичат да коментират Grinning
Виж целия пост
# 202
благодаря ви  Hug
Да не е съвсем спам, на моите деца на 7 и 10 любимата им рецепта от миналия сезон е Телешко Витело тонато. Приготви го Симеон към края и ми се видя доста интересно. Децата гледат и миналия и този сезон с нас с голям интерес  Grinning даже като вечеряме навън много обичат да коментират Grinning
От къде взимате рибен сос?
Виж целия пост
# 203
Тайна, не ползвам рибен сос. Правя го по тази рецепта, като не слагам сурови жълтъци, а повече майонеза.
http://www.bonapeti.bg/recepti/Vitelo-tonato/
Виж целия пост
# 204
рибен сос има в Метро и други големи вериги, както и в китайския ви магазин в София  Peace
Виж целия пост
# 205
рибен сос има в Метро и други големи вериги, както и в китайския ви магазин в София  Peace
Аз дори не знам къде има китайски магазини в София  Embarassed  Embarassed Embarassed Embarassed.Веднъж един колега от Петрич ме обвини,че не съм от София, защото не познавам София. Признавам си честно, че в много квартали на София бих се загубила, наистина не познавам София.А в Метро не съм стъпвала, откакто го няма мъжът ми.Не,че ми трябва рибен сос де, не бих не бих го ползвала, но четох,че в рецептата го има.
Виж целия пост
# 206
този на Пиротска 18 „който аз знам, не знам къде има други“ си е сравнително в центъра де  Laughing
ама доста неща има там, всякакви гъбени консерви такива разни, сушени гъби,  бамбуци, сосове...
Виж целия пост
# 207
рибен сос има в Метро и други големи вериги, както и в китайския ви магазин в София  Peace
Аз дори не знам къде има китайски магазини в София  Embarassed  Embarassed Embarassed Embarassed.
В Кауфланд има рибен сос. Там където са нудъли, соев сос, кокосово мляко...и подобни продукти за китайската кухня.
Китайски магазин и аз не знам къде има  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 208
Изпуснах ви.

Вместо запис ще кажа, че не съм хапвала японско, но май не бих. Иначе голямо евала за шеф Михалчев.

И ме е яд, че Георги се справи най - зле.

ПП Искам Весела да отпадне.
Виж целия пост
# 209
Страшно е рано Георги да отпадне, той се справя много добре. Събин, Весела трябва да отпаднат преди него, дори и хвалената Мая не съм сигурна как се справя.

За пилешки хапки харесвам и тези на Йоли:
http://yoli-www.blogspot.bg/2009/06/blog-post_21.html

За по-мързеливите има и Маги фикс за подобни, макар че не съм фен на нищо Маги, само това става:
https://maggi.bg/products/view/18
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия