КОЗУНАЦИ - 2017/2018

  • 108 384
  • 752
# 405
Ама че ме разсмя! Кукувици сме, вярно, но си признайте, че направо си е удоволствие (макар и трудоемко) да се занимаваш с тази вкусотия.
Утре се раздавали козунаци.
Удоволствие е! То като няма какво да правиш вземеш и нещо забъркаш.
Готова съм, оставих го да втасва. На мен ми е лесно, защото измесва с Кенууд -а. Затова и се закаччам с вас, мотам се около миксера.
Виж целия пост
# 406
Ама че ме разсмя! Кукувици сме, вярно, но си признайте, че направо си е удоволствие (макар и трудоемко) да се занимаваш с тази вкусотия.
Абослютно, защо иначе ще се захващам.  Crazy

Виж целия пост
# 407
Марчева, Морена, стана ли тестото, че ви мисля?   Blush Пое ли си мазнината, стана ли еластично и мехуресто?
Виж целия пост
# 408
Tаря, аз съм с обикновени продукти и нямах спънки с тестото, но ти благодаря за вниманието!  Hug
Това е от мен днес:

    клик

Доволна съм, но търсенето продължава.  Не искам/не очаквам да стане точно като купешките, защото не ползвам същите продукти, но маскимално близо да е.  Днешният опит е доста близо (коричката не еднакво тънка навсякъде, средата е нежна, но козунакът не е достатъчно лек, плеката е релефна, но не е съвсем цяла, сладостта е перфектна), но си мисля, че може и по-...
За тънка коричка, смятам че не трябва да има отгоре захар, която карамелизира. Аз и без това я слагам просто така...
Виж целия пост
# 409
Таря, благодаря ти за вниманието. Ще споделя това което съм усетила в този вид козунак. Вероятно си видяла на снимки какво количество съм произвела и мога напълно да те уверя , че бяха повече от прекрасни. Не работя за първа година козунак, от много години меся, само ми бягат някои плетки, като например това прословуто "офицерско копче". Много ми е трудно, не мога да го схвана, трябва да го видя на живо и ще го направя. Опитвах и с връзки за обувки, е, не та не.
Сега, този вид козунак, днешния не ми се получи така като очаквах и така както видях твоите снимки. Както казах работих го в Кенууд, но аз от години само там измесвам, нямам вече китки за 4 кг и проблем никога до момента не съм имала.  Тук много трудно пое мазнината, трябваше да го оставя да работи повече от час . Тестото стана твърде меко, повече брашно не добавих, защото винаги спазвам дадената рецепта, а според мен винаги когато добавяш още брашно се очакват лоши резултати. Бях принудена да си намаслявам ръцете с масло за да мога поне малко да оформя някаква плетка, но да го сплитам на тройка беше невъзможно. Освен това, го трепах в масата за да може тестото ми да стане по въздушно, което по принцип не практикувам. То винаги си е въздушно при направата на другите ми козунаци. Да, мехури се получиха, това си е така.  Освен това, много трудно втаса, бавно, което също до момента не ми се е случвало. Интересен цвят има това тесто, карамелен... newsm78, а при теб на снимките беше доста светъл и много хубав. Сега ще го метна във фурната, вече е готов смятам и после ще покажа какво съм сътворила, но не съм убедена, че е добро сътворяването ми. Не му сложих плънка, освен напоени стафиди в ром, защото ми се досвидя да ползвам хубавото Дулсе де Лече, пазя си го `щото е оригинално испанско, ама защо си го пазя и аз не знам. Те бурканчетата накрая с ще се развалят от пазене. Така че, чакай снимки, ти си лягай, и утре ще ги видиш.
Още веднъж благодаря, че ми отдели време, оценявам го. Забавлявах се прекрасно.
Давайте следваща рецепта да се пробва.  Simple Smile
Виж целия пост
# 410
Марчева, не знам какво да кажа просто  Sad Нямам и капка съмнение в твоите способности, дори напротив и затова ми е още по-криво  Confused

Прегледах си записките от миналата година, когато го опитах за първи път и в моя тефтер и тук (колко е полезна темата - страхотен архив е!) и гледам, че съм споделяла същото, което и ти сега - трудно съм го събрала, управлявала и оформила, и за да не добавям брашно, съм слагала стърготини в тестото. Но пък тази година нищо не съм променяла по съотношенията на продуктите, не съм добавяла стърготини, а стана чудесно, след като успях да му натикам мазнината.

1 час е страшно много месене за половин кило брашно в машина, наистина!
Аз го меся на ръка, че моя Бош-ко ще издъхне от толкова тежко тесто и го месих общо час - 10-15 мин. без мазнина и още около 40 докато я вложа. Не го бия в масата изобщо. Втасването наистина може би е една идея по-бавно, но не съм засичала колко ми е отнело.

Ще чакам да видя крайния резултат при теб.

А за мен резултата е, че в идващите почивни дни ще го правя отново. Режим, не режим, не мога да оставя тази работа така! Ще гледам да снимам всяка стъпка, а може да опитам да го пусна и в робота, да видя как ще се държи там.

Хубава седмица  Hug bouquet
Виж целия пост
# 411
Таря, мила, ма то ми е до ръчичките, не може при теб да е станал прекрасен козунак, а при мен да не е, няма такъв вариант, някъде нещо не съм направила както трябва.
Сега пускам снимки. Първо го опитах, добър е, малко ми идва захарта в него, може и още, въпреки че сложих малко повечко. Общо казано, доволна съм. Трябва да се опитват всякакви рецепти и да се забавляваме, тук ми е толкова добре.
Моля да се изкажете по въпроса.... Simple Smile






моля, да се отбележат конците.... Simple Smile ма, при толкова измесване не може и да ги няма



Похвалете ме....  Praynig

Сега, молА ви, да ми подадете някаква рецепта, ама да е богата, аз така обичам, да оползотворя останалото кокосово мляко или го хвърлям.  newsm78
Виж целия пост
# 412
Марчева, на мен ми харесва козунака ти.  Hug
Аз не харесвам кокосов вкус и затова няма да пробвам рецептата, но много ви се радвам от вчера. Hug
Виж целия пост
# 413
Екстра си е станал даже козунака  Grinning
Камък ми падна от сърцето  Blush

Другата неделя съм аз наред да го видя този разбойник и на мен ли ще ми се опъва така  chef
(леле, мъжа ми ще ме убие!)
Виж целия пост
# 414
О, Таря, аз съм и другия уикенд на линия, та и следващия, и т.н. ... нали търся моята си рецепта и експериментирам. Докато ми секне музата, като хванат горещините - поозаптяват ме, но малко, щом и в санданската жега не се спирам...   Crazy
   Тъй и тъй писах... да си кажа и днешните впечатления (като е изстинал) от вчерашния ми козунак, макар да не съм сигурна, че някой се интересува... Определено е много добър, мноого близо до това, което искам.  Simple Smile
Виж целия пост
# 415
Марчева, на мен ми харесва козунака ти.  Hug
.....................
Ще те почерпя! Включването ти означава, че си ни чела, но защо не си ни писала и дала мнение по въпроса, се питам аз?? Аааааа, не така! Приятно ми е да те "видя", Фортунка!  Hug

Екстра си е станал даже козунака  Grinning
Камък ми падна от сърцето  Blush
ти пък чак камък ... много си е добър даже и съм приятно изненадана и от този модел... chef
(леле, мъжа ми ще ме убие!)
Това за "убийството" не се притеснявай, на мен ми се случва няколко пъти в месеца, ама още съм жива, пусто устойчива съм...та така и ти.... hahaha hahaha

..............................
   Тъй и тъй писах... да си кажа и днешните впечатления (като е изстинал) от вчерашния ми козунак, макар да не съм сигурна, че някой се интересува... Определено е много добър, мноого близо до това, което искам.  Simple Smile
Ми.... не си права!! От всичко се интересуваме и всичко се коментира и всичко се вижда, не така  Naughty Напротив. Ние поне с теб двете чудесно си се забавляваме... мда. Само плетката ти ми бяга, но ще трябва да ти дойда на гости и да я видя на живо, с връзки за обувки не ми се получава.... шегувкам се...Този който го направи не съм го работила , нали е с кисело мляко, ми то не е ли като сметановия.. не знам. Трябва да го запиша.
Важното е , че този с кокоса е както Морена казва, "когато отхапеш да ти остане  белег от зъбките", е, точно така е сега, белег остава, което говори, че е много добър. Цун по ръчичките на Марчето.  Grinning
Виж целия пост
# 416
Душата, кис. мляко е символично...   Laughing нали ти писах рецептата (ползвах я от най-любимата ми питка и само увеличих захарта като за козунак).  Със сметана не съм правила, не ме блазнят повече мазнини. И аз като Джема карам по традиционно с млякото (прясно мляко), само с киселото криввам по-малко.  Laughing 


Виж целия пост
# 417
Душата, кис. мляко е символично...   Laughing нали ти писах рецептата (ползвах я от най-любимата ми питка и само увеличих захарта като за козунак).  Със сметана не съм правила, не ме блазнят повече мазнини. И аз като Джема карам по традиционно с млякото (прясно мляко), само с киселото криввам по-малко.  Laughing 

Да. Сетих се коя е. Записана е в халваджийския  ми тефтер за хубави рецепти... Simple Smile
Виж целия пост
# 418
Виновна, Марчева, виновна съм, че не писах, но нещо ме домързя да пиша (пиша от таблет и ми е малко трудно, не му свикнах на пустия таблет   ooooh! ).
Аз все се каня да направя едни козуначени мъфини, набелязах си една рецепта на Еликсир и дотам. Но ще я пробвам, няма да и'се размине на рецептата. Laughing
Виж целия пост
# 419
Виновна, Марчева, виновна съм, че не писах, но нещо ме домързя да пиша (пиша от таблет и ми е малко трудно, не му свикнах на пустия таблет   ooooh! ).
Аз все се каня да направя едни козуначени мъфини, набелязах си една рецепта на Еликсир и дотам. Но ще я пробвам, няма да и'се размине на рецептата. Laughing
Виновна!!  Naughty  Simple Smile Сега пък козуначени мъфини, `айде да ги оставим за  събота и неделя,  Stop не мога повече..
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия