КОЗУНАЦИ - 2017/2018

  • 107 913
  • 752
# 570
Марчева, и на мен. Hug
............................
В края на седмицата ще пробвам и този със спанак, интересно ми е как е на вкус.
........................
Козунака със спанак ми харесва като идея, но едва ли ще го пробвам. Причини много, но за мен и семейството ми това не е нашата рецепта. Мъжете у нас спанак не ручат, дори с мръвки, та в козунака няма никакъв шанс.
Идеята беше чудесна, затова го завъртях, но у дома категорично се отхвърли, направих го само за проба,  отхвърли се, не става. Няма да повторя. Въпреки че сложих всичките аромати на мен ми миришеше на спанак, е, то няма и начин да няма такъв аромат, или аз си внуших , но и другите го забелязаха. Това не е моята рецепта, но имах желание да пробвам, пробвах.
Виж целия пост
# 571
Момичета, извинявам се за глупавия въпрос,но...В момента ми втасва тестото за козунак в машината,извадих формите за печене,но се оказа,че ми е свършила хартията.Та питането ми е-да сложа ли обикн.ал.фолио на дъното или да намажа(и обрашня?)?Благодаря!
Виж целия пост
# 572
Аз само мазнина слагам в тавите, не набрашнявам, не ползвам хартия или алум. фолио.
Но е редно да кажа, че рядко правя козунак, защото не се яде много у нас, та опитът ми е малък.
Виж целия пост
# 573
Момичета, извинявам се за глупавия въпрос,но...В момента ми втасва тестото за козунак в машината,извадих формите за печене,но се оказа,че ми е свършила хартията.Та питането ми е-да сложа ли обикн.ал.фолио на дъното или да намажа(и обрашня?)?Благодаря!
Алуминиево фолио или брашно не бих сложила, само мазнина.
Хартията за печене и незалепващите форми са само улеснение, не нещо задължително. Козунаците са измислени много преди тях.
Виж целия пост
# 574
Момичета, извинявам се за глупавия въпрос,но...В момента ми втасва тестото за козунак в машината,извадих формите за печене,но се оказа,че ми е свършила хартията.Та питането ми е-да сложа ли обикн.ал.фолио на дъното или да намажа(и обрашня?)?Благодаря!
Не задължително хартия. Намасли ги обилно с разтопено масло с четката.
Виж целия пост
# 575
Благодаря на всички за отзивчивостта!
Виж целия пост
# 576
Аз по традиция козунаци преди Великден не пека, но понеже за първи път си купих Манитоба, изпробвах с една пасхална италианска коломба с квас. Много вкусна и ароматна.
http://djemmasvetlana.blogspot.bg/2018/03/blog-post.html?m=1


Виж целия пост
# 577
Дами, сложих да втасва козунак, а се оказа че нямам захар на кристали за отгоре за поръсване. Имам бадемово брашно(филирани нямам), пудра захар също...дайте идея с какво да ръся преди печене???? Без захар отгоре ще стане ли само с жълтък???? Гледам заливки разни има, дали ще стане и на "козунак със заквасена сметана"-такава рецепта направих....
Виж целия пост
# 578

По рецептата на Джемма. Разкошни 😍
Виж целия пост
# 579
Аз по традиция козунаци преди Великден не пека, но понеже за първи път си купих Манитоба, изпробвах с една пасхална италианска коломба с квас. Много вкусна и ароматна.
http://djemmasvetlana.blogspot.bg/2018/03/blog-post.html?m=1

Здравей, мила! Няма начин да не науча нещо ново което ми се иска да приготвя веднага. Поръчах вече формата, поръчах и  книжните форми за Паентоне, защото само те ме спират , иначе го правя в мои измислени от хартия за печене, но не са красиви,  в понеделник трябва да ги имам, но имам въпрос, моля ти се кажи ми, че нищо не разбрах от тази закваска, левито мадре а и линка не се отваря, въртях , въртях нищо, как става, какви са пропорции и за колко време я приготви. Благодаря ти.  Hug
Виж целия пост
# 580
Марче, пробвай така дали ще се отвори.

https://youtu.be/_YVpVcRCYu8

Моят квас е на повече от месец вече, че исках за Великден да е силен и узрял. Но и сега да го захванеш, пак ще стане за около седмица. Ако не, просто го замени с мая.

Като захванах кваса, нямах Манитоба и си ползвах нашенско брашно на София мел.

По принцип за коломби и панетонета идеалният вариант е да се ползва твърдо левито мадре:

https://youtu.be/15QrVhqCYJw

Но става и с течно. А течното лесно може да се превръща в твърдо и обратно, но аз бързах да пробвам брашното и не го втвърдявах.

Тази година искам да правя само с квас козунаци.
Виж целия пост
# 581
Аз пък така и не успях да си захвана квас. Една година правих безброй опити сменях брашната от бяло до ръжено и не стана и не стана. Темата за квас ми беше като настолна книга и нищо. Ще взема да се пробвам пак, някои път.
Джема, дай рецептата и насоки на лс, да не спамим темата тук.
Виж целия пост
# 582
Отвориха се, благодаря. Днес ще го забъркам, Манитоба имам 4 кг , поръчах си, но забелязах , че той смесва два вида брашно и бяла нормално и Манитоба, нали. ?  Поръчах си и книжните форми и ще ми ги доставят другата седмица. До Великден има време , ще го захвана.  Другите козунаци ще бъдат с мая нормална, суха бързодействащата.
 Hug
Да допълня с още един въпрос, от къде купи формата , не мога да открия никъде, също така не откриват и книжни форми, а така исках.
Виж целия пост
# 583
Да, смесва брашната. И много пекари го правят, за да извлекат най- големи ползи и от двете брашна.
Формата я купих от Ибей, преди години. Хартиени има тук:
http://alimco.bg/novacart/hartieni-formi-za-pechene/hartiena-for … ne-g-l-b-s-1.html
Виж целия пост
# 584
Да, смесва брашната. И много пекари го правят, за да извлекат най- големи ползи и от двете брашна.
Формата я купих от Ибей, преди години. Хартиени има тук:
http://alimco.bg/novacart/hartieni-formi-za-pechene/hartiena-for … ne-g-l-b-s-1.html
[/quot
Благодаря. Говорих с тази фирма още сутринта, първо нямат налични точно от тези форми и второто е, че са на огромно количество, продават на едро,  най-малко е 600 бр. например на панетоне. Освен да скоча до тях и на място да си хортуваме. Ще видя. Още веднъж, благодаря!
Направих този квас, дали ще го захвана, не знам. За сега си стои  и не мърда.  Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия