Имаме си кафе, благодарение на ранобудната Ивлин
Започваме денят с цаливка благодарение на Боряна
Айша има план за днес, вярвам, че ще го изпълни, след като любимият се наспи
За мен какво остана? Песееееен. Поздравявам ви от сърце
Снощи и ние си легнахме късно, защото гледахме футбол. Колега Ив, знам, че и ти си фен на тази игра Командированите се прибраха с подаръци. Ура, за всеки по нещо Чаветата пощръкляха от радост. Отиде ми всичката дисциплина на кино. Винаги така става. Дойдат ли родителите, баба минава на заден план. Та всички заспахме доста късно. Ама някои сутринта се събудиха доста рано . Тримата чуруликат в един глас: бабо, гладни сме. В такива случаи на помощ идват зърнените детски закуски с прясно мляко. Сега нахранените чавета се занимават с игри, всички други спят, а баба отброява ударите на черковната камбана. Ще се разходя до Щрьок ( любимата ми сладкарница), ще си изпия кафето в компанията на ранобудни набори и ще "пригорвя" закуска от там. За днес имахме големи планове, но времето май ще ни ги осуети. Не вали, но е доста хладно и мрачно.
На вас желая хубав ден, коя каквото подхване все да стане
ПП Борянче, дописвам заради теб. По въпроса за елдата или гречката, както я наричат братушките. Моята руска дружка ме научи как да я готвя и става супер. Изобщо не горчи. И така: премервам си една чаена чаша елда, измивам я обилно, отцеждам я и я запържвам в сух тиган, докато започне да мирише приятно. Заливам я с 3 чаши топла вода, затварям я в скороварката и ври 5 мин. после намалявам котлона, вари се още 5 минути и накрая изключвам котлона и я оставям още 2-3 мин. Казват, че докато не стане готова не трябва да се отваря. Приготвям я така и после я ядем кой със сирене, кой със захар, а аз с двете забравих, че като я отворя слагам масло. Става чудесна-хем вкусна, хем полезна. Ползвам я и за гарнитура на задушено месо, слагам я в супа. можа да си добавите прясно мляко. Това е основният начин за приготвяне. От тук натам - вариации много. Добър апетит