Възраст
Белтък = 1 год.
Това е стандартна препоръка в детското хранене.
Има някои препоръки за цяло яйце около 10 м., но като цяло няма разминаване по въпроса, за разлика от други по-особени храни.
Алергия
Белтъкът е много силен алерген – именно той е причината яйцата да бъдат сред най-силните хранителни алергени при децата.
Една от причините за по-късно въвеждане на жълтъка е вероятността за белтъчни следи върху него.
По принцип алергията към белтъка и към яйцата като цяло може да бъде израстната.
Начин на въвеждане
Въвежда се задължително в храна и малко количество – застройка, сладкиш и пр.
Чак след това се дава белтък от варено яйце или храна с повече цели яйца (бъркани яйца, принцеси и др.).
Хранителна ценност
Белтъкът е силен алерген, но и ценна храна.
Няма смисъл да се изключва прекалено дълго от менюто без основание.
Според мен ,ако нямате фамилна обремененост,може да се даде след годинката ,ако детето има склонност към алергии по-добре след 1.6г.
Аз го въведох с варена застройка в супичка
![Peace](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/yahoo_33.gif)