Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Девети клас 2016/17 - тема 75

  • 71 937
  • 749
# 720
Учителят, който е дал домашното, знае най-добре какво е има предвид, когато го е давал.  Peace Дали и до колко ще бъде от полза на децата - зависи на къде ще се ориентират.

*LUCY*, да не сте избрали химията като профилиращ предмет?
Виж целия пост
# 721
*LUCY*, да не сте избрали химията като профилиращ предмет?

Не, профилите са от 10 клас. В 9 клас само втори език се избира.
Виж целия пост
# 722
Моя приятелка и колежка живее в Щатите, децата й учат по тамошна програма. Така учели- не по групи, ами по периоди.
Днес е минало входно ниво по БЕЛ, утре по мат и география. Минали са едно по биология и едно по химия. Предстои история в петък. По физика имат прошка- няма да има входящо ниво.
56 лв за учебник по английски, предстои да разберем и какво трябва по руски и ИТ. С което много се надявам вече да приключа с купуването на учебници и помагала. Заплатата и за октомври свърши "на зелено" Tired
Виж целия пост
# 723
Днес е минало входното по БЕЛ. Учителят е дал два варианта за втората част-едната тема е била за любовта(и войната) в "Крадецът на праскови". Щом има любов, там сме.... Laughing Ядосва се чак, че не ѝ е стигнало времето да си изкаже всичко.  Mr. Green Не успяла да изпълни втората страница, а това предварително било една единица надолу, но тя пък пише дребно.
Много приятно впечатление ми направи, че работите им са анонимни-в смисъл всеки се представя с псевдоним и на тях това им е забавно.
Днес и фотограф идвал да ги снима.

Утре е входното по математика. И ще покриват и нормативи по физическо.
Виж целия пост
# 724
Аз не знам какво прави, но не го виждам да учи.
За разлика от друг път съм абсолютна спокойна и се занимавам само с брат му.

Виж целия пост
# 725
Мина родителската среща - чисто "организационна".
Прочетоха ни правилникът за вътрешния ред. Затягат правилата за облеклото, но няма да въвеждат (все още) униформи.
Медицинските бележки ще са само с подпис на родител на гърба.
Имат право на 3 дена по домашни причини и 7 с разрешение от директора.
Закъснение се пише само за 1вия учебен час, а след 1вия - отсъствие.

Като цяло ги стягат здраво.

Системата за контрол на достъп е на етап проучване и оферти.
Картата на Алекс съм я сложила в пластмасов холдер и е с връзка с ролетка. Има още две резервни за всеки случай.

Щерката е ужасена от часовете по немски.
Учителката ги кара да пишат ръкописно с ченгелчета като в 1ви клас. И на родителската каза, че ще са така целия 1ви срок.
Тя реве, че не може. Учителката ѝ била убила желанието за учене на езика. Иска да я записвам на курс.
Виж целия пост
# 726
http://dnes.dir.bg/news/mon-bolnichni-belezhki-dian-stamatov-amb … st-24034532?nt=10
Видяхте ли това? Как ви се струва?
Виж целия пост
# 727

Класните ръководители ще трябва да разчитат и амбулаторни листове сега, така ли?
Виж целия пост
# 728
Класната на моята така или иначе не извинява отсъствия без обаждане от родител. Каквато и ще да е бележката, с подписи отпред, отзад, няма значение. Иска задължително да й се обадим, без значение дали е преди отсъствието и след него.
Че моята сама си ходи при лекарката. Даже и няма да разбера, че си е взела бележка с или без амбулаторен лист, ако реши да шикалкави. Само ще натоварят още повече лекарите. Примерно ЛЛ на детето не винаги дава амбулаторни листове, особено при грипни епидемии. Няма време за толкова писане. Предполагам, че по този начин и пари не взима от касата, ама така си е решила, така действа.  Peace
Виж целия пост
# 729

В старото ни училище това беше практика от поне 3 години (в дълбоката провинция- така бяха решили за трите училища в града).Неприятно е. Дори ,когато не е чак толкова болно детето, трябва да се иде то личния лекар. Обикновено се обаждаме в първия ден от боледуването, за да се издаде амбулаторния лист към датата, а после минавахме когато ни е удобно да вземем бележка и амбулаторен. В крайна сметка родителите свикнаха.Дали и доколко са предотвратени фалшивите бележки не знам.
Виж целия пост
# 730
Класната на моята така или иначе не извинява отсъствия без обаждане от родител. Каквато и ще да е бележката, с подписи отпред, отзад, няма значение.

И при нас това беше първото правило-изискване, което се оповести още на втората секунда от първата родителска среща миналата година.  Следва подпис от училищната сестра и т.н. по звеното. Даже при отсъствие повече от 5 дена се уведомява и директора, ако не се лъжа. За последното може и да греша как точно се процедираше  Thinking. Даже епикриза от болнично лечение не се признава, без лично позвъняване от родител или среща, разбира се.
Надявам се това изискване да се запази и при новата класна, въпреки че май е правилник на училището и се налага да се спазва, а не приумица на учителя.
Виж целия пост
# 731
Смятам го за излишно и глупаво, половинчато и смешно. Най-малкото има някаква лекарска тайна! А сега амб. лист с лични данни и мед. симптоми ще се размята навсякъде  Stop
Обработвам болнични на служителите, има си формат и процедура по обжалване, недопустимо е да се изисква амбулаторен лист на учениците. Да въведат унифициран документ за учениците и толкова. Глупаци, не могат да въведат едно свястно нещо.  Tired
Виж целия пост
# 732
Копирам си мнението от темата за другото учениче:
Амбулаторният лист е с пореден номер, дата и час, имена, ЕГН, полета за диагноза, анамнеза, статус, забележка. Стандартна бланка от компютърната програма, задължителна за работещи с НЗОК. Отдолу- подпис и печат.
Пише се в компютъра, после се принти, подписва, подпечатва. Не знам как може да се фалшифицира- не разбирам твърде от компютри. Вероятно може, копи пейст по някакъв начин, пак остава въпроса за печата и подписа. Адекватността на писаното вероятно също копи-пейст.
Кой ще ги проверява според компютърната система на издалия го лекар?
Отделно- вътре фигурират данни, които могат спокойно да се интерпретират като тайна лекар-пациент. Някой дали би бил съгласен да даде амбулаторен лист с изтипосан, напр. пълен и подробен гинекологичния му статус? Не е ли прекалено лично? Работа ли е на училищните власти да четат това? Не е ли конфиденциална информация как точно изглежда маточната ти шийка колпоскопски?
Досега имаше само диагноза отгоре, както и в болничните листове, между другото. Сега- от-до! Crazy
Г-жата с кривата уста /остатъчна периферна ?лезия на лицев нерв, не помня от коя страна- това по въпроса за конфиденциалността на медицинската информираност Laughing/ оправи всички проблеми в образованието, та стигна до основополагащите принципи за честност и почтеност и възпитание на децата.
Натоварват се  родителите и личните лекари. Вероятно наистина така ще е - с обаждане до ЛЛ, за да впише в компютъра детето, пък после- ходене за принтене и подписан екземпляр. Съсипаха ме! Добавиха ми ново търчане напред-назад!
Виж целия пост
# 733
Малоумна работа! Печатаха нови бележници и карти, за да няма ЕГН в тях, а сега искат амбулаторни листове  ooooh!
Виж целия пост
# 734
И ако някой иска да не отиде на училище, пак ще го направи!
Насила хубост не става!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия