Пържени филийки

  • 80 086
  • 72
# 15
Когато от някуде ми останат белтъци и ги прибавя и тях към яйцата за топене на хляба, тогава ми стават "власинки" и стават по хрупкавички.
Виж целия пост
# 16
Според мене, за да станат хубави филийките, до голяма степен си зависи от хляба Peace. Забелязала съм, че за да ми станат филийките като дунапрен /незнам как да го обясня по- хубаво Embarassed/ хляба ми трябва да е от типа "ръчно месен" /филийките стоят някакси квадратни Embarassed/, а не тип "заводски"-той стои някакси по- сбит, и яйцата не могат да попият добре Joy. Когато хляба е от другия тип, филийките стават просто разкошни - меки, сочни, набъбнали от яйцата и с  "власинки" от всякъде. Grinning
Виж целия пост
# 17
а3 ги правя пьрво в мляко и после в яйце...но филийките са наря3ани от предишната вечер и са пренощували и3вьн кутията 3а хляб...стават невероятни Peace
Виж целия пост
# 18
И аз ги пържа само с яйца,щипка сол и 2-3 л.вода.
Виж целия пост
# 19
Яйцата не трябва да бъдат много разбити, просто малко разбъркани, тогава яйцето си "личи" а не е като намзано на филиите.
Виж целия пост
# 20
Най-добре стават от сух хляб, така че да попие добре сместта...Аз в следната смес ги потапям и в тигана - яйце+прясно мляко(малко)или вода(майка ми казва,че с вода по-добре ставали)+щипка сол......И яйцата наистина не добре разбъркани....

За първи път прочетох,че и брашно се слага,а и сода за хляб.....
Виж целия пост
# 21
Филийките с тази бухтената панировка (брашно, яйца, мляко) тук наричат "джиджи папа". Аз си ги правя само с яйце. С власинки стават, когато се пържат в много мазнина. За неядящите пържени храни Mr. Green стават и на сух тиган, но трябва да са постоели повечко в яйцето или да са предварително топнати в мляко. Сега като се замислям сигурно ще станат и в МВ.
Виж целия пост
# 22
anomalia, ще пробвам твоя вариант!
Виж целия пост
# 23
Давай, скъпа, но предупреждавам, че нормалните пържени филии са си по-вкусни.
Виж целия пост
# 24
Давай, скъпа, но предупреждавам, че нормалните пържени филии са си по-вкусни.
Да, но са ми много мазни  Sad
Виж целия пост
# 25
Първо топиш в прясно мляко , после в яйце.

И аз така ги правя. Peace
И аз. Ама цяла вечност не съм ги правила.
Виж целия пост
# 26
Да, но са ми много мазни  Sad
Е тогава ще ти харесат  Peace
Виж целия пост
# 27
Аз не знам рецептата изобщо  Embarassed Може ли някоя от вас да я напише?
Благодря ви!  Hug
Виж целия пост
# 28
Разбиваш с вилица 3-4 /примерно/ яйца с малко сол. Топиш филиите в мляко, после яйце и пържиш.
Виж целия пост
# 29
Първо топиш в прясно мляко , после в яйце.
Най - вкусно и бързо стават така !!!!  newsm10  newsm10  newsm10
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия