Кое е най-качественото прясно и кисело мляко на пазара?

  • 132 036
  • 508
# 300
А някой пробвал ли е да прави кисело мляко със закваска на прах?Ние сме си купували такава за кефир и се получава много хубав,та си мисля дали и киселото мляко ще стане?
Виж целия пост
# 301
Да, ама на мен досега в домашната машина за кисело мляко само със закваска от Хармоника ми става млякото. С другите или има странен вкус, или въобще не се подквасва.
Да, но не може мляко 3.6 % да е течно като разредено с вода. Вероятно млечно киселите бактерии са ок, но съотношението вода/суха смес са го прецакали от всякъде. Това е и причината да го избягвам, макар че се е случвало и нормална гъстота да купя, но да речем на 5 млека 1 е нормално другите 4 течни.
Впрочем, имаше едно изследване на Активите потребители и до колкото помня Хармоника не отговаряше на част от критериите за качество.
По голяма част от продуктите не отговарят.
Виж целия пост
# 302
Прясно мляко не се консумира вкъщи, слагаме само в кафето малко, и просто взимам това, което е на промоция обикновено.
КМ взимам на L.B. ако имам от къде, иначе взимам Боженци, предполагам не е особено качествено, но ми е много вкусно, по- вкусно от L.B.
Виж целия пост
# 303
Да, ама на мен досега в домашната машина за кисело мляко само със закваска от Хармоника ми става млякото. С другите или има странен вкус, или въобще не се подквасва.
Да, но не може мляко 3.6 % да е течно като разредено с вода. Вероятно млечно киселите бактерии са ок, но съотношението вода/суха смес са го прецакали от всякъде. Това е и причината да го избягвам, макар че се е случвало и нормална гъстота да купя, но да речем на 5 млека 1 е нормално другите 4 течни.
Впрочем, имаше едно изследване на Активите потребители и до колкото помня Хармоника не отговаряше на част от критериите за качество.
По голяма част от продуктите не отговарят.

Абсолютно вярно. Жалко е, че изследват само показатели по БДС. Аз искам примерно да знам в кои млека няма остатъчни хормони и антибиотици. На мен това ми е най-голямото притеснение, свързано с всички животински продукти.
Затова Био, съотношението вода/суха смес ще го преживея.
Виж целия пост
# 304
Много полезна тема 🙆

Мога да се включа по въпроса за маслото - ние купуваме френското Elle & Vire. Мисля, че ароматът и конститенцията са далеч по-добри от българските и от краварката в ъгъла. По-скъпо е, но ние не ядем само масло и мисля, че си струва. По големите вериги е на около 8 лв. - 250 гр. и често го намаляват около 6 лв.



Преди година и половина, като започнах да захранвам децата, започнах да купувам от това масло, защото е без сол и ми се стори подходящо за тях. Оказа се много хубаво и до днес продължавам да си купувам само от него.
Виж целия пост
# 305
Ще следя темата, защото откровено казано досега не съм се интересувала толкова от състава на млеката, а трябва да  се ограмотя.
Най-често си купуваме кисело мляко Боженци, Тертер с каймак... май че най-оплюваните в темата Grinning, но явно е въпрос на вкус. Последно взехме от Кауфланд "Родопско чудо" на Маклер с каймак, което дори нямаше съдържание на опаковката Grinning, но отново много ни допадна. Тоест вкъщи си предпочитаме кремообразни, с мек вкус и не-воднисти.
Прясно мляко - Meggle или Olympus, понякога Верея, като цяло такива, които лесно откриваме по веригите или в магазина до нас, защото нямаме възможност да обикаляме много.
Масло - обикновено взимаме някое Дойче, чат-пат Президент или някое друго от по-качествените, ако са на промоция Grinning
Виж целия пост
# 306
Консистенция, аромат, вкус, масленост, каймак.... вече не са въпрос на вкус, а на химия.
Повечето от споменатите млека са втвърдени и автоматично изпадат от темата.
Дали се развалят не е еднозначен критерий.
Има аромат "масло", "сметана"...
Липсата на процес с промяна на вкуса към вкиселяване също изхвърля доста млека от темата.
Еднакъв вкус през всички сезони Sad
Тоталната липса на кисел вкус е най-крещящия показател за измама.

Моята находка от малката магазинна мрежа е държавно предприятие "Герзовица".  Това е мляко от собствено стопанство, от животни и без добавки. Нивото на болести, ваксини, хормони, лекарства е редовно следено и е в нормите, хигиената на производство и бактериалната чистота на продуктите се следи в пъти повече. Написаното е обобщение на десетина разговора с директора и консумация (на периоди) около 2 години.

Био млеката... Тях купувам на доверие, нищо не съм проучвала.

Виж целия пост
# 307
А какво сирене взимате? Напоследък взимам на Елит и ми харесва, но ми е много далеч мястото, където го продават.
Виж целия пост
# 308
Консистенция, аромат, вкус, масленост, каймак.... вече не са въпрос на вкус, а на химия.
Повечето от споменатите млека са втвърдени и автоматично изпадат от темата.
Дали се развалят не е еднозначен критерий.
Има аромат "масло", "сметана"...
Липсата на процес с промяна на вкуса към вкиселяване също изхвърля доста млека от темата.
Еднакъв вкус през всички сезони Sad
Тоталната липса на кисел вкус е най-крещящия показател за измама.

Моята находка от малката магазинна мрежа е държавно предприятие "Герзовица".  Това е мляко от собствено стопанство, от животни и без добавки. Нивото на болести, ваксини, хормони, лекарства е редовно следено и е в нормите, хигиената на производство и бактериалната чистота на продуктите се следи в пъти повече. Написаното е обобщение на десетина разговора с директора и консумация (на периоди) около 2 години.

Био млеката... Тях купувам на доверие, нищо не съм проучвала.


И Аз се  се присъединявам към това мнение, кис мляко и прясно на Герзовица за мен се доближават много до това което трябва да бъде.Прясното го подварих и имаше жълт хубав каймак мирише на мляко киселото също има много добър каймак и леко накиселява бързо се разваля което е критерий и срок на годност е много  малък.Иначе само домашно ползваме и квася през няколко дни 
Виж целия пост
# 309
От къде си го купувате това на Герзовица.
Виж целия пост
# 310
Произвежда се в Смолян, кравите отглеждат в местност Герзовица, работниците са затворници на лек режим, хора с подходящо интелектуално ниво, обучени и много старателни. И с истински здравни книжки!
В София ги има доказано на 3 места (по данни от съседната тема "Купуване на чиста храна") - в Бояна, там бяха най-ниски цените, на ул.Оборище 52 или 72,  почти същите цени. В идеалния център на ул Шишман, в доста неприятен месарски магазин и с най-висока цена.

Млякото е пълномаслено, но количествота каймак и вкусът са променливи! Цена от 1лв до 1.50 за кофичка термично запечатана 400г.

Аз опитвах да накарам близки магазинчета да ги зареждат, но... се вкисва пустото мляко и не го щат!
Виж целия пост
# 311
От къде си го купувате това на Герзовица.
В младост1 отвориха едно малко магазинче срещу Olives.Не съм го срещал в големите вериги.
Виж целия пост
# 312
Това, че даден продукт не е леснодостъпен, е голям минус, особено в днешното забързано ежедневие. Peace
Виж целия пост
# 313
Продуктите на Герзовица и на КОС-Смолян (Родопско) са с ограничен обем на производство, няма как да са достъпни навсякъде. Правят го от истинско прясно мляко от собствено отглеждани крави, затова.
За сравнение, кисело мляко Родопея (също произвеждано в Смолян) се прави основно от вносно сухо мляко. Голям, модерен завод с голяма производителност. Местните почти не го купуват, продава се предимно по големите вериги.
Виж целия пост
# 314
За киселото мляко Родопея не знам,не съм купувала,но кашкавала им е страхотен!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия