Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Частни училища - информативна тема 14

  • 71 102
  • 746
# 735
Това значи са само първите модули? Вярно, че само те бяха задължителни, вторите са само за тези, които кандидатстват. Е то тогава нищо не може да се разбере, шестица на първи модул е лесно постижима с училищни знания, на втория идва трудното.

Как да не е задължително НВО, дори и първи модул ли? Това не го знаех.
Виж целия пост
# 736
ако не му трябва оценка от НВО защо да се явява? Ще получи служебно двойки и толкова. Винаги може да $се разболее$.

Вие сега ли се светнахте, че е само от първи модул?
Виж целия пост
# 737
Е какво тогава намесваме школи и уроци, те касаят 2 модул. За първи модул са достатъчни училищните знания, нищо надграждащо няма.
Виж целия пост
# 738
Касаят и двата, защото допълнителните часове подготовка са си допълнителни часове подготовка. Никой не прави половинчата подготовка - само преразказ и нищо по първи модул. И на първи модул всяка точка е от значение, когато се бориш за място. Затова отличниците не искат да рискуват.
Виж целия пост
# 739
А, по БЕЛ може, но по математика? Там задачите са доста лесни, като има някои като за 2 клас.
Виж целия пост
# 740
И по математика - първи модул се работи за бързина, да откриват уловките бързо. По математика също никой не прави половинчата подготовка - да решават само отворени задачи, а да оставят затворените както дойде от училищните знания. Това са си изпити за точки и класиране - работи се всичко.
Виж целия пост
# 741
Някъде не може ли да се намери информация за 2 модул?
А сега, като се замисля, изглежда ми лесен този модул, но едва ли щях да мисля така, ако бяхме останали в предното ДУ с по 3-4 часа седмично мат и БЕЛ, вместо по 9-10.
Виж целия пост
# 742
Повечето училища слагата СИП и ЗИП български и математика, така че май всеки ден имаха , някой ден имаха и по два часа бел. Не помня точно каква беше програмата, моите бяха така. Изрично иска да са точно в такава паралелка, макар разните английски, хореогпрафия и не помня още какво, бяха много привлекателни. Но петокласник да си губи времето с чужд език, който така или иначе ще започне да учи от нулата или така или иначе ще учи основно по курсове, не си заслужава.
Тестът винаги отстрани изглежда лесен, но има уловки, а като сложим и шантавото оценяване на тезата, точките много лесно могат да бъдат изядени. Все пак отличниците не търсят просто отлично представяне, а суперотлично, за да си гарантират място в най-желаните гимназии. Баловете вече сте ги гледали и няма смисъл да обяснявам как оценка от 5.50 може да се окаже недостатъчна за момиче СМГ или НЕГ.
Виж целия пост
# 743
Отдавна не съм влизала в темата, сега прочетох последните 5 страници във връзка с излезлите класации, беше ми любопитно какви са коментарите. Честно казано, все по-малко ги намирам за критерий аз тези класации - толкова много условности има. Ами то излиза, че ако се яви само един отличник, то той може да изстреля и най-непопулярното училище в челото на класацията. В същото време, деца, които вече са приети в АК, например (с отделен изпит), къде са отразени в класацията като успеваемост?... За вътрешните квестори няма да коментирам, само го споменавам.

Относно това, че БШ било "издънката" тази година, искам да ви кажа, че се поинтересувахме за представянето на завършилите деца. (Лично аз също съм изненадана от ниското място в класацията. Но.) Почти една трета от децата са приети в Американския колеж. (Това е почти цял клас - не съм сигурна този випуск от два или три класа е.) Останалите - не знам точна статистика, но много от тях са отишли в едни от най-желаните и елитни гимназии. Така че, да не прибързваме с изказванията
Скрит текст:
и категоричното оплюване
.
Виж целия пост
# 744
Абе те тези "анализи" са всяка година. И са все в един и същи стил, а и коментаторите не са изненада. За някой нов в темата ще са изненада де.  Grinning И всяка година има изненадани какво всъщност показва класацията...
Виж целия пост
# 745
на мен ми е любопитно колко деца приема ак всяка година. защото все излизат едни цифри за успеваемост на седмокласниците - 70% от св. софия отивали там, ето сега 1/3 от бш, имаше и за други училища посочвания на голям брой деца. като отдадем дължимото и на държавните училища, то излиза, че един випуск там е приблизително 300-400 деца?
досега не съм се интересувала от класациите на училищата, но от последните страници разбирам, че няма голям смисъл от анализирането на тези резултати.  Peace
Виж целия пост
# 746
Мисля че около 160 деца годишно приема Американския колеж.
70% от тазгодишните седмокласници на "Света София" са 39 деца, в предшните години 70% бяха 25 деца.
1/3 от децата в Българско школо са 10-15 деца (в зависимост от броя на паралелките).
НОВА ТЕМА
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия