Нашите кухни - 65

  • 129 068
  • 735
# 690
 Икеа, диалог, арон, виденов... всичко е на модули.
Виж целия пост
# 691
Не знам за този вариант на лепено на подложка стъкло, може и да има, но аз съм сменяла залепено стъкло-гръб, беше се пукнало над котлоните, уж закалено. С чукове го строшиха на малки части, за да го махнат, изобщо не ми хареса това, после се наложи навсякъде да се чистят тези стъкълца.
От какво се счупи  Shocked точно същото ми разправяше и дизайнерката, все пак било стъкло, можело да се спука или с нещо да се удари и нарани, съответно напука. Но май все повече се насочвам към плочки, ама и лепенето им е една играчка...

Джоселин, поздравления страхотна кухня! Със здраве да си я ползваш!
Виж целия пост
# 692
Не знам за този вариант на лепено на подложка стъкло, може и да има, но аз съм сменяла залепено стъкло-гръб, беше се пукнало над котлоните, уж закалено. С чукове го строшиха на малки части, за да го махнат, изобщо не ми хареса това, после се наложи навсякъде да се чистят тези стъкълца.
От какво се счупи  Shocked точно същото ми разправяше и дизайнерката, все пак било стъкло, можело да се спука или с нещо да се удари и нарани, съответно напука. Но май все повече се насочвам към плочки, ама и лепенето им е една играчка...

Джоселин, поздравления страхотна кухня! Със здраве да си я ползваш!
Е майстора да му мисли, все пак ти няма да ги редиш. за мен е по-добре плочки.
Виж целия пост
# 693
http://www.plochki-kuhnia.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0% … %82%D0%B8?start=0
тук намерих уникални  неща
Виж целия пост
# 694
Здравейте, от доста време чета темата, гледах и се радвах на страхотни кухни и уж всички неща помних, но сега като стигнах до етап нова кухня половината неща забравих и затова ще питам с молба за съвет. Ще имам отделно плот с котлони и фурна в колонен шкаф и мислих под котлоните да имам три чекмеджета - плитко за черпаци, решетъчни лъжици и подобни и 2х35 см. за тенджери. Замислих се обаче дали пък котлоните няма да нагряват плиткото чекмедже и дали е удачно? Вие как сте си организирали шкафа  под котлоните? И другото ми питане - кой размер бурилиера е най-удобен - 15, 20, 25 или 30 см. Имам спомен, че някой коментираше, че 20 см. е най- зле, но дали е така и защо?  До тази бутилиера ще имам шкаф (за прибори и за чинии) като при шкаф за бутилиера 15 см. той ще е 69 см., при 20 см. ще е 64 см., 59 см. при бутилиера 25 см. и 54 при шкаф-бутилиера 30 см. Това реално ми се явява плота между мивка и котлони. Нямам друго място за бутилиера, бокса е малък с кухня на Г 2.35/1.20 м. от новите холокухни. Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 695
Моята бутилиера е 15 см. Дърводелеца ме посъветва да е толкова, защото при по-големите бутилките се клатят и не са стабилни. Послушах го и не съжалявам.  Наистина съвсем спокойно и стабилно се събират шишета олио, оцет, зехтин, уиски, водка и кутии натурален сок. Mr. Green
Виж целия пост
# 696
Аз съм един от хората които не харесват механизма за мебели с размер на шкафа 20см понеже мястото за бутилки е по-голямо от това за 15 см и се клатят. За почти вскички механизми има ограничители или разделители за да не падат бутилките.
Виж целия пост
# 697
Каква е логиката да се сложи 20см за бутилки? Дамаджани ли ще се слагат вътре?
По-широките механизми са за други неща да се слагат вътре и според мен се ползват на места където няма възможност за друго. Защото 20см широко шкафче с рафтове е неудобно и непрактично. Аз имам един долен ъглов 25см с механизъм. И същия над него, без механизъм обаче в който ще наредя неща които ползвам наистина рядко. Домашната аптечка например.Simple Smile
Виж целия пост
# 698
Аз съм със шкаф за бутилки 20 см и не го ползвам. Много ме дразни. Всичко се клати вътре и пада. В следваща кухня може би няма да има такъв.

Имам и плитко чекмедже под котлоните. Вътре всичко се нагрява, но леко и не опасно, според мен. Държа си приборите ца готвене и са леко топли като ги взимам. Така, че мисля не е проблем да си направиш такова чекмедже. Надолу са ми 2 по-дълбоки за тенджери и тигани. Много е удобно.
Виж целия пост
# 699
Здравейте, от доста време чета темата, гледах и се радвах на страхотни кухни и уж всички неща помних, но сега като стигнах до етап нова кухня половината неща забравих и затова ще питам с молба за съвет. Ще имам отделно плот с котлони и фурна в колонен шкаф и мислих под котлоните да имам три чекмеджета - плитко за черпаци, решетъчни лъжици и подобни и 2х35 см. за тенджери. Замислих се обаче дали пък котлоните няма да нагряват плиткото чекмедже и дали е удачно?

Тъй като преди 7 години правих кухня (сега ми се налага пак) , от опит мога да кажа, че няма никакъв проблем да има чекмеджета под плота, аз там си държа приборите. Не нагрява изобщо.
Виж целия пост
# 700
Аз имам широка бутилиера, 30 см. Не се клатят дори високите бутилки, защото има нещо като предпазна решетка / парапет отстрани и по средата, с което бутилките се фиксират успешно.
Виж целия пост
# 701
Много благодаря на всички за отговорите - ще заложа на бутилиера 15 см. и плитко чекмедже под котлоните както съм го замислила.
Виж целия пост
# 702
Liya_LT, кухнята ти е СТРА-ХОТ-НА! Черното е уникално! Днес са започнали и нашата черна матова кухня и нямам търпение да я видя Simple Smile

Не съм сигурна вече дали питах, извинявам се, ако се повтарям: Shadowman, какво се прави с тези плоскости Perfect Sense Matte след нарязването им? Как се обработват и боядисват, за да имат същото покритие, като лицевата част?
Виж целия пост
# 703
Материала се купува готов, тоест само рязане и кантиране.
Виж целия пост
# 704
Да, знам, че е готов. Точно затова питам как се обработва след рязането Simple Smile Отказах се от тези плоскости, защото не мога да си представя кантиран мдф Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия