Рецепти за Airfryer фритюрник PHILIPS HD9220/20 BLK

  • 228 050
  • 733
# 315
Привет дами, днес правих KFC, и пържени кюфтета


Виж целия пост
# 316
като правите кюфтета слагате ли лук, стар хляб в тях или само кайма и подправки?
Искам да направя едновремешните ресторантски кюфтета - с много лук...
Виж целия пост
# 317
Az не, само настърган лук и подправки.
Виж целия пост
# 318
Картофките (пресни) станаха както в другия уред, който имам - този с бъркалката. РАзликата е, че не са толкова намачкани. Но аз сложих малко повече от половината съдче. Уж 3.5 л, а много малко ми изглежда.
След това изпекох ребра - не че не мога да ги направя и във фурната със същия успех но тук мазнината се отцежда в долната тавичка. Иначе освен решетъчната тенджерка няма други приспособления. т.е разни запеканки няма как да правя.
По-нататък ще пробвам с чинийките от ал. фолио.
Виж целия пост
# 319
gold_, пече ли отдолу твоят?
Кюфтетата залепват ли ти за решетката?
Това са двата недостатъка на моята реплика, та събирам информация ако се наложи да купувам нов.

И аз съм любител на запеканки. Купих си една мини тавичка от стомана от един китайски магазин. Не знам колко е стомана, но не е ръждясала още, че беше 2 лв. Определено по-изгодно от еднократните.
Виж целия пост
# 320
Luna*, gold__    отговарям и на двете. Моят фритюрник пече слабо отдолу затова обръщам и допичам за 1-2 минути; когато слагам месо винаги намазвам с четка решетката, но пак залепва - нали не се пържи в маслена баня? Кюфтета - слагам лук (и аз ги обичам с много лук), яйце, но хляб - само 1 филия на 500 гр кайма - иначе стават мнооого сухи. gold__ - на повечето тук пишещи уреда е само с кошница и решетка. Аз си купих керамично съдче, което използвах само веднъж?!, но ползвам по препоръка на пеп-4о - еднократни алуминиеви. Моето скромно мнение Е че в тях се изпича по-добре защото се нагряват много по-лесно.

Виж целия пост
# 321
И мен залепването най ме дразни. Иначе има някакво запичане и отдолу, защото като правя принцеси, филиите изсъхват отдолу, а на грила не.
Според мен едно парче фолио ще свърши по-добра работа от тези тавички. Поне със сигурност ще е доста топлопроводимо.  Аз го и пробвах, де Simple Smile
Виж целия пост
# 322
И мен залепването най ме дразни. Иначе има някакво запичане и отдолу, защото като правя принцеси, филиите изсъхват отдолу, а на грила не.
Според мен едно парче фолио ще свърши по-добра работа от тези тавички. Поне със сигурност ще е доста топлопроводимо.  Аз го и пробвах, де Simple Smile

Така с фолиото.....какъв е резултата, доволна ли си?
Виж целия пост
# 323
Аз съм пекла омлет върху хартия за печене. Докато стегнат яйцата, горещата струя се опитваше да ми издуха хартията.
Виж целия пост
# 324
С фолиото е като с тавичка, но по-добре откъм топлопроводимост.
Да, трябва да се внимава да не издуха.
Правих тиква на фолио - сварена тиква, намачкана, захар, канела и отгоре сладък корнфлейкс. Нямах орехи тогава, сега имам и пак ще направя.
Иначе аз се отказах да правя запеканки, че те са си доста връткави, а накрая излиза една котешка порция.
Виж целия пост
# 325
ако е за двама - ще стане. Но ако тия двамата трябва да обядват от нещото -  Mr. Green няма да стигне.
Нищо не обръщах аз, кюфтетата не ми залепваха за мрежата - тези от каймата, те бяха оваляни в брашно. Тиквечковите  кюфтета бяха оваляни в галета - пробвах първо без, но те залепнаха. А с галетата нищо не залепва.
Рибата оваляна в брашно - нищо не залепна. Да не ги правите на по-ниски традуси?
Виж целия пост
# 326
Може би кошниците са различни. Доколото си спомням на Филипса беше като тенджера с перфорирано дъно. На моя е мрежа с ръбеста повърхност и залепва. Трябва да пробвам с допълнително галета.
Виж целия пост
# 327
  
ето я моята каква е.
Виж целия пост
# 328
Ясно, затова не залепва. А моята е такава:
https://goo.gl/images/K2a6Vv

Видях, че и други използват фолио, не било мое изобретение Neutral Face
https://goo.gl/images/mPuewX
Виж целия пост
# 329
Хартия за печене върши по-добра работа, поне при мен.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия