Рецепти за Airfryer фритюрник PHILIPS HD9220/20 BLK

  • 228 053
  • 733
# 345
а аз пак правих шаран и мъж ми толкова го харесва там, че без никаква мазнина, та вчера 3 пъти звъня от работа да ме пита как се казва нещото, че го рекламирал на рибния им обяд на колегите  Mr. Green И африкански сом правих вътре, къде само филе, къде завити в прошуто, много хареса децата.
Виж целия пост
# 346
идеята на уреда е да не пържа, така че ако някой е правил храните, които обикновено се пържат да пише по -подробно градуси, минути, добавки: кашкавал пане, яйца на очи и по панагюрски, прясна пъстърва, мекици май няма как да станат, а?

gold__ - ако си направиш труда да се върнеш в началните страници на темата - там ще откриеш доста информация.
именно за тези храни, за които питам не видях някой да споделя - за това питам?
Кашкавал пане? Пържени яйца? пастърва?
пеп-4o шарана брашно=яйце- галета ли го оваля?  Аз слагам понякога царевично брашно вместо галета при обикновеното пържене. Сега , освен как да изпържа се чудя и как да я навра пастървата в кошницата? ОСвен филетата да срежа на 2.. newsm78
Виж целия пост
# 347
Аз само се притеснявам лесно ли ще се почисти уреда след рибата, та да не мирише следващото ядене.
Виж целия пост
# 348
изоБщо не мирише. Дори по време на "пърженето" мирише съвсем слабо. Иначе за чистенето - колкото след тиквените кюфтета , след месото, толкова и след рибата.
Само в брашно овалях, оставих да престои 10-на мин с брашното - и в кошницата. Там намазах с четка с олио.
Виж целия пост
# 349
gold__ - кашкавал пане не съм правила, а и тук не са споменавали. Аз правя кашкавал на фурна - тип пане - по рецепта на АлаБала, става невероятна вкуснотия. Но пеп-4о прави кашкавал в кори за баница - ако искаш пробвай нейната рецепта; сигурно ще стане във фритюрника. За пържени яйца.....просто нямам идея КАК ще изпържиш  в него яйца - може би в някава паничка?!
Виж целия пост
# 350
би ли споделила тази рецепта на АлаБала? Не я виждам на 1 стр?
Виж целия пост
# 351
От вчера съм горд собственик на https://www.amazon.de/dp/B00Y4SN790/ref=psdc_3169511_t1_B01HGA4OX0, като на Sem.Вчера пробвах картофи,днес кюфтета-доволна съм.Благодаря Sem.
Виж целия пост
# 352
би ли споделила тази рецепта на АлаБала? Не я виждам на 1 стр?
gold__ - няма да я има там рецептата, защото се пече в тава във фурната.
Скрит текст:
1) включете фурната на 200*
2) Разбийте 3 яйца + 90 гр брашно + 220 мл прясно мляко. Добавете малко чер пипер и сол. Настържете на едра 250 гр кашкавал + 40 гр сирене (аз го правя само с 300 гр кашкавал), прибавете в яйцата и разбъркайте добре.
3) Разтопете на дъното на малка тавича 22/22  масло - около 2 сл, внимателно изсипете сместта и печете до зачервяване. Поднесете със салата

polin1971 - честито и да си го ползваш със здраве и удоволствие.
Виж целия пост
# 353
Правих крилца на уреда - уникални ми станаха, с коричка, сякаш препърженки, но без мазнина. Побъркахме се от удоволствие да си ги хапнем полети с лимоново сокче или със соев сос.
Виж целия пост
# 354
с коя рецепта, че на мен не ми се получиха по рецептата 'кентъки' от тук.
Виж целия пост
# 355
О, аз само със солчица ги "бухнах" в уреда.
Виж целия пост
# 356
за коко време и колко мин? и пръска ли ги с мазнина преди това?

Аз правя в предишния си уред на tefal - този с въртящата се работа.. само сол, ч. пипер и куркума + половин лъж масло или зехтин. За 25 мин стават мммммм..невероятни! а сега нещо не ми се получиха.
Киснах ги цяла вечер в марината от рецептата, псоле панировки и накрая...вкусни са, ама имат вид сякаш на недопечено месо. Бели стоят отвътре.МНого бели.

Виж целия пост
# 357
Аз не слагах мазнина. На 200 градуса и отварях и обръщах, докато ми хареса цвета.
Виж целия пост
# 358
gold__ - ако си фен на KFC и често си хапваш трябва да знаеш ЧЕ оригиналното Кентъки пиле  отвътре е бяло и стои лееееко като сурово (по-скоро има цвета на варено). Тези лютивите имат малко червен цвят на места - но това е от соса "чили". Тази рецепта, която аз съм дала тук (защото предполагам че за нея говориш) е една от малкото много близки до оригиналната! Ние сме влюбени в това пиле и аз съм пробвала десетки рецепти; исках да махна натриевия глутамат и така се впуснах в търсене и опитване. Изгледала съм десетки видеа в "Ю ТУБ" на няколко езика и така стигнах до "нашата" рецепта. Марината се прави, за да може месото да омекне и да не стои сурово. При пърженето не 170* (на толкова го пържат в ресторанта - за 14 мин) - панировката е готова. Ако намериш видео, където показват как правят пилето във ресторантите на KFC - ще видиш че преди да се изсипят пакетите в панировъчната смес; месото е в найлонови торби с една течност. Точно такава е течността, която аз съм дала.
** Пиша това в отговор на тези ти думи - ".... Киснах ги цяла вечер в марината от рецептата, после панировки и накрая...вкусни са, ама имат вид сякаш на недопечено месо. Бели стоят отвътре.МНого бели."

В крайна сметка всеки си търси това, което на него ще му хареса. Затова има и толкова много рецепти за пържени, панирани, печени крилца. Може би трябва да опиташ няколко вида и да се спреш на ТАЗИ, която най-много ще харесате.
Опитай рецептите на пеп-4о и Тайна - те пускат доста често такива рецепти и са много добри. Но все пак е въпрос на вкус.
Виж целия пост
# 359
и да допълня, че зависи от месото. Ако е добре и бързо угОено  Laughing разбирайте бързо расъл бройлер, няма да имаш проблеми с бързоот му готвене. Ако клони към домашен, ще му трябва повече (пр. домашни бройлери, които в края на отглеждането се хранят с нормален фураж, та нямат вкус на смеските)  Затова когато ги правя на фурна, оваляни в корнфлейкс, мариновани, но и предварително "сварени" за 10-15 мин.. В уреда не съм правила с корнфлейкс. По-бавно ми е от цяла фурна с крилца
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия