Рецепти за Airfryer фритюрник PHILIPS HD9220/20 BLK

  • 227 600
  • 733
# 540
Някой има ли фритюрник на Делонги и какво готвите в него?

Ето този модел е:

http://www.grooves.land/delonghi-delonghi-1363-multifry-extra-de … FDeEaAmYhEALw_wcB

В бг група във Фейсбук за различни фрайъри има доста момичета с такъв и са много доволни, защото има и долен реотан. Правят баници, запеканки и май всичко, което става и във фурна и във фритюрник.

Разгледай този канал - https://www.youtube.com/user/Booger500us/videos .

Мисля, че е много добър избор.
Благодаря!  bouquet Фейсбук нямам, но ще прегледам клипчетата.  Hug Ние го имаме от година, но така и не можахме да му свикнем. Дори пържените картофите продължаваме да си правим по стария нездравословен начин. Мъжът ми даде 250 евро за този боклук, а сега иска да го изхвърлим. Twisted Evil Ще се мъча да го спася. Close
Виж целия пост
# 541
Благодаря!  bouquet Фейсбук нямам, но ще прегледам клипчетата.  Hug Ние го имаме от година, но така и не можахме да му свикнем. Дори пържените картофите продължаваме да си правим по стария нездравословен начин. Мъжът ми даде 250 евро за този боклук, а сега иска да го изхвърлим. Twisted Evil Ще се мъча да го спася. Close
Ау, недей така. Опитай, има много хубави неща, които се приготвят лесно и бързо и мисля, че е доста голям (това ми е болката на мен).
За днес мисля да панирам пилешко бяло месо и по желание на детето и пълнени гъбки.
sem22, няма ли много да се изсушат, ако е е бяло месо не в панировка?
Виж целия пост
# 542
Здравейте! От днес и аз имам уред за готвене с горещ въздух на Finlux. Пилешките крилца станаха страхотни. Heart Eyes
Как правите тиквичките? Благодаря предварително! Blush

Виж целия пост
# 543
Здравейте! От днес и аз имам уред за готвене с горещ въздух на Finlux. Пилешките крилца станаха страхотни. Heart Eyes
Как правите тиквичките? Благодаря предварително! Blush


За колко време пече крилцата, с панировка ли или натурални? Сурови ли ги сложи?
Виж целия пост
# 544
Здравейте! От днес и аз имам уред за готвене с горещ въздух на Finlux. Пилешките крилца станаха страхотни. Heart Eyes
Как правите тиквичките? Благодаря предварително! Blush


За колко време пече крилцата, с панировка ли или натурални? Сурови ли ги сложи?
Без панировка, с различни подправки и 1-2 лъжички олио, сурови. За 30 мин на 200 градуса, но мисля, че може и още едни 5-10 минути да постоят за още по хрупкава коричка.
Ти как ги правиш? Отворена съм за предложения, идеи и рецепти. Hug
Виж целия пост
# 545

Ти как ги правиш? Отворена съм за предложения, идеи и рецепти. Hug
Не съм правила крилца още.
Виж целия пост
# 546
Мъжът ми даде 250 евро за този боклук, а сега иска да го изхвърлим. Twisted Evil Ще се мъча да го спася. Close
[/b]
Добре е, че искаш да ГО спасиш. Но защо наричаш един много добър уред боклук? Без дори да си се постарала да разбереш колко много възможности има? Пробвай, опитвай .....и ще видиш как спестява време и най-вече избягваш оново тежкото мазно пържено.

~Miracle~ - тиквичките не ги соли за да си пуснат водата; нарязвам  на продълговати филии и дебели около 1 см;  овалвам в брашно и оставям за 10-15 мин да попие брашното във влажните тиквички. мажа дъното на кошницата с олио и редя. Пека на програма картофи - 10 мин на 190*
*това което сме изпробвали у дома - не ги слагам в киселото мляко след пържене, а го сервирам отделно.
**това е моят вариант!?

wa_wa - да, пължолките от пилешки гърди станаха доста сухи. НО......грешката беше моя. не стига че разрязах парчето през средата да стане по-тъничко, взех че и го доизтъних с чука Smiley Явно му трябва да се разреже само, или ако парчето е от малките само да се поначука малко. Ще пробвам пак.
Не направих снимка, че се ядосах Thinking
Виж целия пост
# 547
Най-сполучливата ми рецепта за пил.филе- нарязано на хапки, овалвам в майонеза и корнфлейкс и във фрайера на 200 градуса. В майонезата ги оставям да постоят около половин час. Не помня за колко време ставаха, но бяха любими на всички приятели на детето.
Правила съм и нарязани на жулиени (не много тънко), мариновам, правя вързопчета от фолио или хартия за печене и пак на максимална температура.
Виж целия пост
# 548
Най-сполучливата ми рецепта за пил.филе- нарязано на хапки, овалвам в майонеза и корнфлейкс и във фрайера на 200 градуса. В майонезата ги оставям да постоят около половин час. Не помня за колко време ставаха, но бяха любими на всички приятели на детето.
Подсети ме за една любима рецепта на Йоли, голяма вкусотия е. Ще я направя тези дни на уреда.
http://yoli-www.blogspot.bg/2009/06/blog-post_21.html
Виж целия пост
# 549
Мъжът ми даде 250 евро за този боклук, а сега иска да го изхвърлим. Twisted Evil Ще се мъча да го спася. Close
[/b]
Добре е, че искаш да ГО спасиш. Но защо наричаш един много добър уред боклук? Без дори да си се постарала да разбереш колко много възможности има? Пробвай, опитвай .....и ще видиш как спестява време и най-вече избягваш оново тежкото мазно пържено.


Абе пробвахме и опитвахме, но това, което се получаваше накрая не ни харесваше. Точно и за това помолих за рецепти конкретно за този уред. Аз съм зает човек и нямам време за експерименти в кухнята. Имах нужда от изпитани рецепти най-вече за месо и май вече си харесах няколко от линка на wa_wa, за който още веднъж благодаря!  Hug  bouquet . Дано да са сполучливи.
Иначе да, предимство е че съдът за готвене е доста голям. Недостатък е, че понякога храната залепва и изобщо не се мие толкова лесно колкото в рекламите.  Wink Освен това е и много шумен.
Виж целия пост
# 550
precious* - мила, (извинявай че така те наричам) - но точно този уред спестява тичането около тигани и фурни.
Това че е шумен ?!.......амииии няма всичко хубаво на едно място. Залепва и не се мие толкова лесно - Да, и това е един от недостатъците МУ. Но има различни кощници; моята е от перфорирана ламарина с незалепващо покритие (и пак ми залепва). Но аз я използвам например 2-3 поредни пъти. Да кажем пържа картофи, после пържоли или месо - за обяд; за вечеря ще е нещо подобно - МИИИИ не я мия на обяда. После вечерта сипвам вода във нея и сутринта тя се размекнала тотално. После е лесно.
* за рецептите - намери време да попрелистиш отначалото темата. Има мнооого информация - за рецепти, за градуси и време. Но имай в предвид че фритюрниците ни са с различни мощности, ние правиме по различни рецепти и с различни продукти. Не винаги можеш 1:1 да се съобразяваш с тях. Например при мен (Норвегия) свинското е мнооого "твърдо" и ми се налага да го накисвам предварително; иначе остава много сухо и безвкусно.
**За картофите споменаваш че са ви се сторили безвкусни. ДА, нямат същия вкус както тези в много олио. Картофи аз правя така - обелени нарязвам (имам такова уредче за сламки) и в цялата купа сипвам мъъъничко олио и обърквам. Сол не слагам, а виж пеп-4о слага и сол. Сипвам винаги 1/2 кошница и на 180* за 30 мин; като на всеки 10мин. разбърквам. Ползвам една мнооого тъничка шпатулка и подхващам отдолу по дъното. Но ние ги обичаме по-препечени. Когато направиш 2-3 пъти и вече му хващаш начина. Въпреки това - някой път се разкашкват - това зависи от самия картоф.
*** Правила съм св.пържоли; кюфтета - но не слагай хляб и яйца, по скоро каймата е като за скара-само с подправки и лук; най-редовно правя KFC - заради него и купих този фритюрник; онзи ден за първи път правих пържени пилешки бутчета; правих и пил. филе - ноооо изтъних много месото и стана на?! подметка
ВЪОБЩЕ - в уреда се готви на принципа проба-грешка. КАКТО И С ВСЯКА ФУРНА ИЛИ ТИГАН.
Момичетата - пекат филии, кренвирши, тостове, разни запеканки във алуминиеви шоли, ииии много различни нещица.
ТИ......казваш че цитирам " Аз съм зает човек и нямам време за експерименти в кухнята." Но без експерименти не става. Дано си харесаш и още някои нещица (когато имаш време да попрочетеш темата). А то наистина си е жал за толкова много пари и да стои уреда неизползван.
Успех и дано ни радваш с нещо харесано от вас.

Момичета - KFC и салатка
Виж целия пост
# 551
Sem, ти не киснеш ли нарязаните картофи във вода? В клиповете които гледах ги накисват за 30 минути и след това им слагат олио.
Виж целия пост
# 552
Sem, ти не киснеш ли нарязаните картофи във вода? В клиповете които гледах ги накисват за 30 минути и след това им слагат олио.
Не, не ги кисна. Веднъж го направих иииии станаха на пюре. Явно норвежките картофи са друг сорт. Норвегия произвежда много картофи (една от основните селскостопански продукции) и не внася отвън. А може би и аз нещо не направих както трябва?!
Виж целия пост
# 553
Аз също не кисна.
Виж целия пост
# 554
Веднъж правих такива картофи, накиснах ги, но нещо не ми харесаха на вкус. Предпочитам бланшираните, те са ми по-вкусни, но им слагам лъжица олио.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия