Рецепти за Airfryer фритюрник PHILIPS HD9220/20 BLK

  • 228 195
  • 733
# 60
Някой пробвал ли е да пече тиква в уреда? На колко минути да я сложа се чудя  Thinking
Виж целия пост
# 61
Адри́- Благодаря за включването  bouquet
Май само 2-3 човека пишат в тази тема.
Тиква не съм пекла - не я обичаме. НО едно е по книжката, а друго на практика. Моя уред, а предполагам и вашите позволяват по време на работа да се издърпва кошницата и да се вижда какво става. АЗ поне така правя!!!! Пеках лучени кръгчета и едно зададъх , а те прегоряха.
Но принципно зеленчуците ги пека на програма картофи

*Тавичка нямам - моята кошница е кръгла и аз си купих керамична.
Пекох в нея картофи със зелечуци - нещо като гювеч, НО постен - не посмях да сложа месо.

**от много малкият ми опит установих че зеленчуците прегарят на висока Т* и повече време - а месото това изисква.

Поздравления за много точната информация - на нещата, които правиш. Но пускай и рецепти ако ти е възможно.

Рецепта за лучени кръгчета и Моцарела пане

Лучени кръгчета
*по-големи глави кромид лук се нарязват на 2 см.шайби и се отделят една от друга
* вса шайба се потапя в брашно - разбито яйце+сол - брашно
***кръгчетата поставяме в кошницата и печем на програма за картофи на 180* за 10-12 мин

Моцарела панирана
*Нарязваме моцарелата на парчета с форма по желание
** потапяме в много гъста паста от разбито яйце+сол+брашно
*** овалваме в галета или панировъчна смес
**** поставяме в кошницата и печем на програма за риба 220* за 5 мин. 
Виж целия пост
# 62
Аз да споделя опит. Преди няколко дни пекох свинско месо, нарязано на хапки. Първите две минути сложих на 200*, след това пекох още 16 мин. на 165*. Станаха страшно вкусни - хрупкави отвън и сочни отвътре. Месото се топеше направо. Преди правех грешката да пека месото през цялото време на висока температура и не ставаше крехко.
Направих и принцеси с кайма. Като постояха малко (1-2 мин.) омекнаха.
Виж целия пост
# 63
Dara888 - На това му казвам аз напредък Hug bouquet
Благодаря за споделеното - наистина е много ценно  Hug bouquet chef
Както сега идват студените дни и се яде повече червено месо.
Виж целия пост
# 64
Някои модели явно имат и различни програми, моят уред си има само таймер и врътка за градусите.
Аз пък пека по обратния на Dara888 начин. Първо на по-ниски градуси и после увеличавам, пресните картофки така се получават най-добре.
Виж целия пост
# 65
Аз следя печенето и променям температурата и времето по усет. Не мога да кажа конкретно градуси и време.

Някой пробвал ли е да пече тиква в уреда? На колко минути да я сложа се чудя  Thinking

Адри́, опитах да пека една твърда тиква, но не ми хареса как изглежда и я извадих. Обаче пека редовно сладки картофи. Слагам ги цели. Пускам на 200 градуса и проверявам кога са омекнали. Имам формичката, която си показала. В нея правя кекс и различни омлети. Общо взето пускам основно на 180 и 200 градуса, намалявам, ако се налага.

Виж целия пост
# 66
За месото конкретно, знам че в началото се пържи на висока температура, да се "запечатат" соковете и после се намалява. Затова опитах и в уреда така, и определено резултатът е много по-добър от постоянно високите градуси. Peace
Картофите винаги пека на едни градуси, не ги променям, но не пречи да опитам.
Виж целия пост
# 67
Как правите картофите? С бланширани винаги се получава, но с другите - не.
Виж целия пост
# 68
Как правите картофите? С бланширани винаги се получава, но с другите - не.

Аз правя картофите по този начин:
След като ги нарежа на сламки - имам такава ръчна машинка, която е както пресата за пюре но ги реже като тези в заведенията за бързо хранене - им сипвам 1с.л. олио и посолявам. Обърквам ги хубаво да се разделят едно от друго и слагам в кошницата. Пека на програма картофи но Т* е 175градуса и стават за около 30 мин. По време на пърженето на два пъти изваждам кошницата и ги разбърквам.
**Пълня кошницата винаги до половитата. СТАВАТ СУПЕР!!! - или поне ние си ги харесваме.
Виж целия пост
# 69

След като ги нарежа на сламки - имам такава ръчна машинка
каква е тази машинка, че моето дете все ни ми харесва как съм нарязала картофите, трябвало да са тънки като в Макдоналдс, а аз не успявам да ги докарам
Виж целия пост
# 70
Аз имах две такива . Първата се счупи, във втората заседна един твърд картоф, който си замина заедно с нея. Сега ги режа много бързо върху дъската. Е, не са идеални, но стават за ядене.  Simple Smile
Виж целия пост
# 71
Аз имах две такива . Първата се счупи, във втората заседна един твърд картоф, който си замина заедно с нея. Сега ги режа много бързо върху дъската. Е, не са идеални, но стават за ядене.  Simple Smile

Аз имам такава от......10 години!!!
НО при нея има една особеност !!! - винаги се поставя върху твърда повърхност; НЕ СЕ РЕЖЕ СЪС СКОРОСТА НА СВЕТЛИНАТА  и когато картофа е голям ГО разрязвам на две (нищо че резенчетата ще са по-малки)

Зимна утрин - ТОВА не е към теб!!! Просто ми беше обяснено в магазина, когато я купувах моята машинка! Явно продавачката е имала опит или.....и машинката ми е от добро качество - доста скъпо я купих тогава - Белгийско производство е.

** asya02 - не може да няма в България - просто се поразрови в магазините за домашни потреби или в тези дето продават разни кухненски пособия.
Виж целия пост
# 72
Скрит текст:
Аз имах две такива . Първата се счупи, във втората заседна един твърд картоф, който си замина заедно с нея. Сега ги режа много бързо върху дъската. Е, не са идеални, но стават за ядене.  Simple Smile

Аз имам такава от......10 години!!!
НО при нея има една особеност !!! - винаги се поставя върху твърда повърхност;
НЕ СЕ РЕЖЕ СЪС СКОРОСТА НА СВЕТЛИНАТА 
Скрит текст:
и когато картофа е голям ГО разрязвам на две (нищо че резенчетата ще са по-малки)

Зимна утрин - ТОВА не е към теб!!! Просто ми беше обяснено в магазина, когато я купувах моята машинка! Явно продавачката е имала опит или.....и машинката ми е от добро качество - доста скъпо я купих тогава - Белгийско производство е.

** asya02 - не може да няма в България - просто се поразрови в магазините за домашни потреби или в тези дето продават разни кухненски пособия.

Аз все бързам.  Laughing
Виж целия пост
# 73
Зимна Утрин - Hug Hug chef
Виж целия пост
# 74
Знам, че темата е за рецепти, но аз още съм на вълна експерименти и затова не мога да се похваля с някакви ориинални хрумки. Надявам се да ме извините  Embarassed

Пекох тиква. Първо без фолио - приличаше на гигантска стафида като я извадих и отиде на боклука Laughing
След това пробвах в алуминиево фолио. Поръсих със захар и завих. Пекох 40 минути на 180 радуса. Надявах се, че ще стане по-бързо, но уви - не. Получи се чудесно, но според мен е абсолютно излишна занимавка с това фолио, при положение, че във фурната ще стане за същото време, а събира много по-голямо количество. Така че едва ли ще повторя с уреда.
Скрит текст:

Купих си от емаг тенджерето, за което питах преди няколко дни. Изобщо не си давайте парите! Това нещо е с размерите на войнишко канче и събира две шепи продукти. Мъжът ми като го видя ме пита "Какъв е тоя пепелник?" Laughing По-добре за половината пари да си вземете някаква емайлирана тавичка или купичка. Ще върши същата работа и ще е с повече вместимост.


Снощи правих "Нещо като свински гювеч за много мързеливи"
400 гр. свински шол нарязан на хапки
400 гр. замразен зеленчуков микс (грах, морков, чушка, патладжан, бамя, лук)
200 гр доматено пюре
2 супени лъжици заквасена сметана
подправки на вкус (сол, черен пипер, аз добавих и индийско орехче)

Свинските хапки запекох в мрежичката за 6 минути на 190 градуса. След това ги пресипах в тавичката и добавих разбърканите зеленчуци с доматеното пюре, сметаната и подправките. Сложих тавичката върху мрежичката и пекох всичко 30 минути на 160 градуса. Стана много вкусно, но пак не е нещо, което да не става във фурната със същия ефект.

Направих и крем карамел.
Рецептата всеки я знае, ама да си я напиша, че да не съм съвсем офтопик.
500мл мляко
4 яйца
150 гр захар
няколко капки ванилова есенция
Сипах около 50 грама от захарта директно на дъното на въпросното тенджерче и я сложих за 6 минути на 200 градуса (предварително загрях уреда). Карамелизира се идеално.
Извадих я и оставих да изстине, уреда също да се охлади.
В отделен съд разбих яйцата с останалата захар, млякото и ванилията. Изсипах ги при вече студения карамел и ги сложих да се пекат на 120 градуса за 30 минути без да загрявам предварително. По едно време реших да увелича на 135 градуса за няколко минути, но го отчитам като грешка и следващия път ще си го оставя през цялото време на 120.
Крайният резултат се получи чудесен на вкус и не чак толкова чудесен на вид  Laughing
По външния ръб имаше малко шупли (отдавам го на излишното увеличаване на температурата), но отвътре стана гладък и с чудесна текстура. Определено ще правя пак, защото става бързо и не се занимавам с досадната водна баня.

Скрит текст:
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия