Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Откога сами навън (към училище, по улиците и т.н)?

  • 53 984
  • 244
# 225
Може и да е баба вече.
Виж целия пост
# 226
Може, може. А парите за цигари сигурно идват от помощите за интеграция.
Виж целия пост
# 227
Може, може. А парите за цигари сигурно идват от помощите за интеграция.
JoyJoyJoyJoy
Виж целия пост
# 228
Aaaaaaaa , това реално ли е ?
Виж целия пост
# 229
Охх, тъкмо й прочетох коментарите, дано си измисля Close
Виж целия пост
# 230
Да вметна междувременно, че моят второкласник вече трети месец се прибира сам. Отказахме се от телефоните-часовници и получи просто телефон-слушалка, по който се обажда, че се е прибрал успешно. Някои вечери получава позволение да поиграе с приятели в двора на училището и да се прибере след това. Детето се справи супер, ама зор майка му да побелее още малко : /
Виж целия пост
# 231
Е, сега се стъмва рано към 17ч .Моята е 3 кл.втора смяна, свършват в 17.40 или 18.30.
Близко сме , но я е страх в тъмното и студа.А и откачалки и кучета има .Даже оня ден баща и закъсня и тя се беше паникьосала.Звънят си едновременно и не могат да се свържат Simple Smile На пролет евентуално и по светло съм я пускала и ще, сега няма шанс.Стана ми интересно за Сф ли говориш?
Виж целия пост
# 232
По светло и аз пускам, но сега в тъмното няма шанс.
Виж целия пост
# 233
София, да. Тъмно, светло - това е положението. Понякога обстоятелствата не зависят от нас. Алтернативата е да изкарва още близо час в спарения коридор до охраната, при положение, че вече е изкарал 10+ ч. в училище...
Виж целия пост
# 234
Поздравления за родителите, които са се престрашили да пускат децата си сами. Аз не мога да надвия страха си.
Виж целия пост
# 235
Поздравления за родителите, които са се престрашили да пускат децата си сами. Аз не мога да надвия страха си.

Все някога ще трябва да започнат да движат самостоятелно. Хубаво е да става постепенно, за да се научат да се пазят и ориентират. Но да водя сина си, който е на 13 и е 1 глава над мен насам и натам, няма как да стане. И той не би ми позволил.
Виж целия пост
# 236
Да се похваля, че от началото на тази седмица вече се прибират сами от училище. За сега доста успешно. Следя ги на часовниците, още си ме е страх, но все някога трябваше да ги пуснем. Пътят е около 20 мин (с тяхното бавно ходене) през вътрешни квартални улици. Не пресичат булеварди и натоварени улици.
Виж целия пост
# 237
От първи клас ходи сама на тренировки от вкъщи, но те са ни близо и не се притеснявам, защото ни се обажда като тръгне и като стигне. Там е от 2 до 4-5 часа и ако е станало късно я прибираме, ако не, пак отново сама се прибира.
Сега завършва 4ти клас, но от трети клас от училище до занималня и после до работата ми (2 км в посока) се оправя сама, знае доста улици в центъра, ориентира се по сгради и къде точно да се изчакаме. Ползваме приложение Live360 на телефона и сме доволни.
От втори клас я пукам да пазарува сама на не много голямо разстояние.
Но като цяло ако в логистиката има големи и/или опасни улици не я пускам, имам й доверия, но нямам на останалите участници в движението, и кога ще се осмеля не знам....
Виж целия пост
# 238
Аз вече ги пускам и сами да играят или да карат колело из квартала. С часовници, разбира се. Добре се справят. Виж със стоенето сами в къщи не се справят много добре. Непрекъснато измислят някакви глупости за вършене и правят бели. Иначе стоят, могат да си сипят, да си стоплят и да обядват, да си напишат домашните. Обаче магариите дето ги вършат...  ooooh!
Виж целия пост
# 239
Кажи повече за това приложение. На двата телефона ли се инсталира.
В тукашните училища телефоните са забранени. Да, ама днес ще ги водят на футболни финали към края на учебния ден, не знаят кога с точност ще се върнат. Дала съм телефона й, за да ми звънне като се върнат в училище и тръгне да се прибира към вкъщи, но дори не знам кога ще е. И ми е свито и неизвестно.
Иначе излиза сама и кара в квартала, в България лятото също го правеше. От скоро ги пускам сами със сестра й (на5г) до съседчето, но то е на минута от вкъщи. Даже си носят уокитокито к държим постоянно връзка. Но кварталът ни е спокоен и няма движение.
Обаче това днес с училището ще го мисля цял ден.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия