Тоскана, Италия /Тема 2/

  • 82 354
  • 696
# 45
Здравейте отново Hug Наближава датата на нашето приключение. Имаме три нощувки в Монтекатини Терме. Предвидила съм един ден за Флоренция /знам, че е недостатъчно, но все е нещо/. Смятаме да се движим с влак и автобус. Другият вариант е да наемем кола за 3 дни, но ни казаха, че искат шофьорът да притежава кредитна карта - вярно ли е? Молбата ми е да ми препоръчате къде да обиколим следващите два дни. Иска ми се да отидем в Чинкуе тере. След това имаме един ден в Пиза, тогава ще разгледаме града.
Виж целия пост
# 46
Искам КК да, на 100%. За Пиза 1 ден е предостатъчен. В Чинкуе тере е невероятно, има влакче за прехода между селцата и навръщане може да се използва корабче. Около час е път. Мисля че беше 10 евро на човек, а влака е 6.
Виж целия пост
# 47
Много се извинявам, защото най-вероятно е обсъждано милиарди пъти, но темите за Флоренция и Тоскана са толкова много, че не знам къде да търся. Въпроса ми е за музеите, имат ли почивни дни или най-добре ако има таблица или сайт с цени на билети и работно време..
И също така ако може някой да пусне описанието на различните видове карти и билети за транспорт , също и за Фиренце Кард , цени и какво включва ..
Виж целия пост
# 48
За Флоренция - на сайта на firenzecard http://www.firenzecard.it/?lang=en  На сайта много подробно е обяснено какво включва картата.
За Тоскана не разбирам какво имаш предвид. Търсиш за всеки град по отделно. Предимно в понеделник е почивен ден, но не го приемай за правило. Проверява се работното време за всеки един обект.

За транспорта - всеки град е различно. Тоскана все пак е доста голяма област.
Виж целия пост
# 49
Aми то и аз толкова куцо си поднесох въпроса, че няма на къде...
Бях намерила преди седмица като четох всичките теми някакъв линк, който бяхте пуснали или просто пост беше не знам, с обяснение за 1 билет, 10 билета, цяла седмица , карти семейни за транспорт и т.н. и просто не мога да го намеря пак ...
Правя си изчисления спрямо това, което мислиме да посетиме дали си заслужава да купувам Фиренце Кард, защото примерно в Рим , Рома паса не ми послужи за нищо - хващах безплатни дни на 2 музея, а за Ватикана си платих отделно и погледнато реално и транспорт не полозвах...

За Флоренция питам  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 50
Флоренция е предимно пеша. Зависи разбира се къде ще нощувате. Единствено на хълма до площад Микеланджело може да се вземе автобус.

Разгледай сайта на Фиренце кард и ще си отговориш на въпросите.
Виж целия пост
# 51
Предполагам,че разстоянията не са големи.И аз си мисля да сме пеша.А до хълма Микеланджело колко време се върви ориентировъчно?
Виж целия пост
# 52
От моста Ponte alle Grazie е може би 15-20 минути лежерен ход.
Виж целия пост
# 53
Ее добре ми звучи.Благодаря.
Виж целия пост
# 54
Ние ползвахме Фиренце кард даже с транспорт.Но всеки преценява сам за себе си.Нашата къща беше далеч от центъра,но пък понеже имахме доста дни извън Флоренция ни беше бързо да се измъкнем от града при тези пътувания.Влез в сайтовете на местата ,които искаш да видиш и им провери цените.Останалото е въпрос на сметка.Мен цената на картата определено ме устройваше.Само за каката не купихме ,защото тя ползва 50% намаление като европейски гражданин под 26 години.Но пък тя ползваше привилегията да не чака на опашките.Особено за купола и Джото са дълги.За Уфици също опашката беше доооста дълга ,а ние влезнахме за около 4-5 минути.
Виж целия пост
# 55
Искам само да напомня, на тези които пътуват началото на месеца, че всяка първа неделя от месеца, всички национални музеи в Италия са напълно безплатни! Ние така без да искаме спестихме около 50 евра (дали не са и повече), като успяхме да посетим Галеия Уфици, Палацио Пити и градините Боболи, ако се бяхме напънали малко щяхме да посетим и други места, но го карахме лежерно и се наслаждавахме на всичко без препускания, като на Уфици отидохме рано сутринта и разбира се почакахме около час, но на Палацио Пити и Боболи следобед, имаше едва няколко души пред нас.  Laughing
Приятни пътешествия на всичкиии! bouquet
Виж целия пост
# 56
Благодаря ви,момичета.  Hug  Голяма каша ми е в главата ...

Колкото и сметки да си правя не мисля да взимам Фиренце Карт. Няма да използваме транспорт, апартамента ни е точно до гарата, а и ние обичаме да разглеждаме пеша и да усещаме духа на града. Мисля да посетиме само Дуомо (15евро на човек), Санта Кроче ( 6 евро) и Галерия Уфици . Там вече идва проблема  -  в сайта сега гледах за нашите дати -
 Reservation Fee
11.98 €
Temporary exhibition
9.00 €
Tickets Price (includes presale)
24.00 €
Общата цена е : 44евро за двамата.
Въпроса ми е тия допълнителни изложби не искаме да ги гледаме , има ли как да ги пропуснеме и също така какво е това 12 евро за резервацията?!

Виж целия пост
# 57
Благодаря за отговорите момичета bouquet
far_away, кога са вашите дати?
Виж целия пост
# 58
04.12.16 - 10.12.16   ooooh!
Виж целия пост
# 59
 bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия