Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Висок пролактин и аденом на хипофизата - 7

  • 57 669
  • 760
# 660
Здравейте,
TSH юли ми беше 2.89, а сега 4.657 при 4.94 горна.
Изписаха ми л - тироксин по половинка.
Редно ли е изобщо да пия нещо, като не съм извън границите?
Иначе каза, че аденома не е проблем, щом хормоните са в норма.
Виж целия пост
# 661
Нормална стойност на ТСХ на здрав човек е до 2, не зависимо от реф. стойности. Ако не се правят опити за забременяване и до 2.5.
Виж целия пост
# 662
Нормална стойност на ТСХ на здрав човек е до 2, не зависимо от реф. стойности. Ако не се правят опити за забременяване и до 2.5.
Благодаря. Не го знаех.
Виж целия пост
# 663
Нормална стойност на ТСХ на здрав човек е до 2, не зависимо от реф. стойности. Ако не се правят опити за забременяване и до 2.5.
Потвърждавам за ТСХ.Даже под 2 трябва да е.Когато ТСХ е близо до горна граница,се изследват и Фт3 и фт4.
И има пряка зависимост между щитовидната жлеза и хипофизата.
Чакалката,започнете да пиете Л Тироксин и следете хормоните.
Половинка,но от колко?Има различни дозировки.50,75,100...
Виж целия пост
# 664
Flowers HibiscusЕдно включване и от мен....
Темата много ми помогна през годините, моя пролактином го открих през 2014. Пиех по 1т седмично, после в 1/2т и така до 2019, когато забременях и го спрях. Все си мислех и че с тоя пролактин ще кърмя сериозно...ама не. Милия хормон така и не скочи хубаво и лактацията беше слаба (въпреки консултанти, чайове, храни, яко цедене и слагане на бебето) Както и да е...вече не кърмя. Направих контролен ЯМР и шок! Аденом вече НЯМА! Е, не го очаквах...особено след бременността...беше ме страх, че ще е пораснал даже. Пролактина ми вече си седи стабилно нисък и всичко  е точно.
Пожелавам на всички ви подобно положително развитие!!!   Blue Heart
Виж целия пост
# 665
Ендокриноложката ми каза, че не рядко изчезва през бременността.
При мен уви не се случи. Дано с втората бременност/ако има такава изобщо/ да изчезне. 😉
Виж целия пост
# 666
Момичета, моля за съвет - невролог ми пусна молба към касата за ЯМР на хипофиза средата на октомври. Уговорихме се да се видим на 16 ноември за резултат. Ходих, но нея я нямаше на работа и ме върнаха от регистратура. Сега звънях и се оказа, че ще е на работа чак към средата на декември . Въпросът ми е - как да разбера дали ЯМР е одобрен и ако е, има ли някъкъв срок за правене на изследването, да не го изпусна. От регистратура не можаха да ми помогнат.
Виж целия пост
# 667
Може да звънните в здравната каса и да питате да ли сте удобрена.
Виж целия пост
# 668
На мен от касата ми звъннаха след 2-3 дена.
Виж целия пост
# 669
Здравейте момичета, моят проблем е следният.

Миналият месец с годеникът ми се наложи да пием Сумамед, заради хламидия. След спирането на лекарството може би седмица преди цикъла започна леко зацапване като замия цикъл, но не тръгна като хората до датата на очакваната менструация. Този месец започнахме опити за бебче и малко след като ми приключи овулация (може би 3-4 дни) гърдите ми се подуха ужасно и станаха страшно чувствителни. И така на 20тия ден от цикъла отново започна течение наподобяващо на цикъл, със съсиреци с всичко, но само зацапва, колкото да тормози. И разбира се на очакваната дата за цикъл тръгна отново нормално. Излиза че карам цикъл по 2 седмици, което е ужасно дразнещо. Не знам дали е възможно лекарството за хламидия да е разбъркало хормоните или от опита за дете, но факт е, че проблем има.

Имам съмнение, че може да е висок пролактин, но бих се радвала ако някоя от вас сподели отпит с подобни проблеми. На АГ съм чак след 10 дни...
Виж целия пост
# 670
Изследвайте си пролактина като спазите правилата за изследването му.
Виж целия пост
# 671
Здравейте момичета на всички преди 6 месеца имах спонтанен аборт на 8г.с,сега планираме пак опити за бебе и ходих на преглед на гинеколог и той ми каза нека и да консултирам с ендокринолог и отидох пуснаха изследвания: Тсх(2,69) PRL 566.0 реф.стойности(59.3-619) АТА 421.0 реф.стойности(0.0-35.0) АТG 646.0 реф.стойности(0.0-40.0).Много се претеснявам имам много високи стойности но ендокринолога казва,че тсх то е било нормално и не ми даде никакви лекарства това нормално ли е?моля дайте ми съвет...
Виж целия пост
# 672
Здравейте
ЧНГ живи и здрави всичките

Направих си изследвания и си пуснах и изследване за пролактина но досега никога изследването не ми е излизало така
Трябва ли да си пусна ново ?
Виж целия пост
# 673
Аз бих го повторила др.месец при спазване на условията за вземане на пролактин.
Виж целия пост
# 674
22 пролактин не е ли в референтните граници? Какво ви притеснява?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия