1л прясно мляко;
2 изравнени ч. ч. захар (аз слагам по-малко за сметка на повече карамел);
за карамела: 1/4 ч. ч. захар (и ванилия или др есенция, аз не слагам) и поне чаша захар слагам.
Разбиваш яйцата и захарта, добавяш хладкото мляко, правиш карамела (аз го обичам на стъпка от прегоряване, тогава и сокът после е по-тъмен), разпределяш го в купичките и ги нереждаш в тава със студена вода (по рецепта е с вряла, но водата завира и кремът става на шупли, а на мен не ми е приятен). Водата да е до ръбчето, ако е по-малко - кремът в частта от купичките, който е бил над водата, ще стане на шупли. Печеш 30-40 минути до коричка.
Много важно уточнение е да се наблюдава водата. Ако започне да ври, значи кремът неминуемо ще стане на шупли. Затова аз изгребвам част от водата и наливам такава от хладилника, или слагам ледчета.
След като кремчетата хванат коричка, веднага се вадят от тавата с вода и се оставят да изстинат.
Вкъщи правим доза с 3,5л мляко.
Мария, честит рожденик, желая му здраве!