Коледа 2016 -1 тема

  • 167 666
  • 761
# 435
Не видях фондан...в нашия Лидл Rolling Eyes /освен, ако не е едно розово, на пакета имаше донът с розова глазура Thinking/

Розовото с поничка отпред за лев и 20-30 е глазура-нещо като айсинг. Не е лошо, само се затопля както е с пакета в гореща вода и после се залива или оцветява с четка от него Peace

Фондана е като пластелин на външен вид. Едва ли ще намериш, първи свършва Confused
Виж целия пост
# 436
Цветен фондан в разфасовки от 250гр. има в повечето онлайн магазини на същата цена. Единствено доставка трябва да се доплати, но примерно от Хитрини ми е излизала около 3лв. до офис на Еконт. Като поръчам повечко неща, си заслужава. Има и роял айсинг на прах. Тази година ще взема, за да се поупражнявам малко като техника. Масло ще взема от Била. Ама защото така се вдигна цената на маслото напоследък  ooooh!
Виж целия пост
# 437
здравейте, момичета! Преди няколко страници прочетох рецептата за мини щолените на Лабрекс и смятам да се пробвам да ги направя. Колко време преди Коледа ги правите? Правила съм щолен около месец преди празниците, та се чудя дали е така и при мини щолените.
Виж целия пост
# 438
Здравейте момичета! Никога не съм писала в тази тема,но ви чета редовно и много идейки използвам от тук.За което много ви благодаря! Тази година съм решила да направя много сладки и разбира се дежурната ми торта.За сега съм намислила да направя сладките с крема сирене,забравих им името и масленките от едно време.Ще пиша редовно в темата.
Виж целия пост
# 439
Здравейте на всички. Аз съм много далеч от вашите красоти, които публикувате тук, но поне се старая да направя Коледата красива и вкусна за цялото семейство. Из.скам да ви попитам рано ли е да започна с приготвянето на щолена?
Виж целия пост
# 440
Джиа, в рецептата си дала два пъти масло. Единия път грамажа е 150, а втория 100гр студено и си написала, че се меси с него. Въпроса ми е какво става със 150гр масло ?
Джиа, изглеждат страхотно сладките ти! Може ли рецепта за тези най - вляво?

 150 гр масло 150 гр смлени лешници или бадеми ( на мен с лешници са ми по-ароматни и вкусни), 150 гр захар, 1ч.л. бакпулвер, 1ч.л. канела, щипка сол, 1 яйце, 100 гр студено масло, нарязано на филийки, бурканче хубаво кайсиево сладко, смлени лешници или бадеми за овалване, 150гр. шоколадов кувертюр за овалване.
 Приготвяне:
брашното, бакпулвера, смлените ядки, канелата, захарта и солта се смесват в купа, прави се кладенче и вътре се чуква яйцето, филийките масло се слагат отстрани и се омесва набързо гладко тесто. Не бива да се меси дълго. Разточва се на кора около 2-3мм тънка и се изрязват кръгли сладки. Пекат се на 180 гр за около 7-10 мин.

Същото исках да попитам и аз.

Ох, сори момичета, 150 гр. е брашното, а маслото 100 гр. Сутринта бях още сънена, като писах рецептата. Поправих го, благодаря, че обърнахте внимание  bouquet
Виж целия пост
# 441
Джиа, в рецептата си дала два пъти масло. Единия път грамажа е 150, а втория 100гр студено и си написала, че се меси с него. Въпроса ми е какво става със 150гр масло ?
Джиа, изглеждат страхотно сладките ти! Може ли рецепта за тези най - вляво?

 150 гр брашно,  150 гр смлени лешници или бадеми ( на мен с лешници са ми по-ароматни и вкусни), 150 гр захар, 1ч.л. бакпулвер, 1ч.л. канела, щипка сол, 1 яйце, 100 гр студено масло, нарязано на филийки, бурканче хубаво кайсиево сладко, смлени лешници или бадеми за овалване, 150гр. шоколадов кувертюр за овалване.
 Приготвяне:
брашното, бакпулвера, смлените ядки, канелата, захарта и солта се смесват в купа, прави се кладенче и вътре се чуква яйцето, филийките масло се слагат отстрани и се омесва набързо гладко тесто. Не бива да се меси дълго. Разточва се на кора около 2-3мм тънка и се изрязват кръгли сладки. Пекат се на 180 гр за около 7-10 мин.

Същото исках да попитам и аз.

Ох, сори момичета, 150 гр. е брашното, а маслото 100 гр. Сутринта бях още сънена, като писах рецептата. Поправих го, благодаря, че обърнахте внимание  bouquet
Виж целия пост
# 442
Djan, мини  щолените са по-скоро като бисквитки - аз съм ги  правила до  2 седмици предварително, със стоенето сякаш стават по-хубави , то няма какво да им се развали де - освен това са и поръсени с много пудра захар Simple SmileИ не, за щолен  не е рано - тъкмо си е време:)
Виж целия пост
# 443
Може би ще забъркам всичко другата седмица  Simple Smile Благодаря  Grinning
Виж целия пост
# 444
И аз направих вече своя списък: Дрезденски щолен /за втори път/, шоколадови напукани сладки /много любими/, меденките на Джема /също любими и абсолютно задължителни/, шоколадови звезди с капучино на Габи /първи опит/ и лимоново - кокосови напукани сладки /също първи опит/

Искам да попитам за тези, които са правили нещата от списъка ми /звездите и лимоновите сладки/ и ми са за пръв път:
- с каква точно глазура слепвате звездите с марципана
- колко време по-рано ги правите
- лимоновите сладки остават ли хрупкави след съхранението
Виж целия пост
# 445
Аз съм правила лимоновите, но без набухвател както е по рецепта и не се напукват, затова и слагам както на шоколадовите напукани
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204940522780559&se … ype=3&theater
Дано се вижда, че не съм много веща с тия картинки в някои ситуации.
И вместо жълта боя използвам куркума 2 пакетчета.
Виж целия пост
# 446
Благодаря за темата! Веднага си я записвам.   Аз отсега започнах с коледните сладкиши  Laughing и не мога да не ги споделя.

Коледна къщичка
http://vkusno11.wixsite.com/sladkarnichkata/kushtichka


Коледни курабийки с фонданова хартия
http://vkusno11.wixsite.com/sladkarnichkata/koledni-kurabiiki


Джинджифилови човечета
http://vkusno11.wixsite.com/sladkarnichkata/chovecheta

Виж целия пост
# 447
Реших да правя Английски коледен пудинг (този, който се вари) и се снабдих с форми, но ме притеснява това, че са алуминиеви, а в тях ще трябва сладкишът да се съхранява няколко седмици. Моля, ако някой е правил такъв или е наясно с приготвянето му, да даде идеи и съвети как да процедирам.
Виж целия пост
# 448
Vanja77, аз съм правила. Само да предупредя, че е доста връткаво - варенето е около 7-8 часа някъде. Но форма не ти трябва. Този пудинг се прави на топка и се връзва в тензух, после се увива с хартия (забравила съм точните подробности) и се вари така. Имаше разни тънкости при самото варене, като се прибера, мога да потърся рецептата. Но със сигурност не изисква специална форма. Вкусът е по-различен от АКК. Ако трябва да сравнявам - АКК е по-вкусен.
Съхранявах го в тенджера, която не ползвам често.
Виж целия пост
# 449
Vanja77, аз съм правила. Само да предупредя, че е доста връткаво - варенето е около 7-8 часа някъде. Но форма не ти трябва. Този пудинг се прави на топка и се връзва в тензух, после се увива с хартия (забравила съм точните подробности) и се вари така. Имаше разни тънкости при самото варене, като се прибера, мога да потърся рецептата. Но със сигурност не изисква специална форма. Вкусът е по-различен от АКК. Ако трябва да сравнявам - АКК е по-вкусен.
Съхранявах го в тенджера, която не ползвам често.

lulumba, аз също обмислях варианта с тензух, но и при него не разбрах, след като сваря пудинга, как да го съхранявам. Ще съм ти благодарна, ако дадеш повече подробности!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия