Коледа 2016 -1 тема

  • 167 429
  • 761
# 600
Аз с още едно питане в какво съхранявате сладките за Коледа, като линцери, меденки...и т.н.?
Виж целия пост
# 601
аз в метални кутии. Peace

ако надвия скръндзавостта си може да си купя и керамични  Blush
в картонени не бих  Blush
Виж целия пост
# 602
В метални кутии.
Виж целия пост
# 603
И още един въпрос за съхранението:
Вкъщи е много топло навсякъде и затова паркирах щолените и курабийките на балкона, който е остъклен, но с единично стъкло, т.е. не е въобще топъл, даже си е като хладилник.
Нищо няма да им стане, нали?

Щолените тази година станаха като от картинка  Sunglasses
Извадих ги от фурната на 55-тата минута с идеята да са по-влажни, защото така ги харесвам, само дано не са сурови, че останаха сравнително мекички.
Сложих им вътре марципан, който купих от Билла и по принцип е обвит в шоколад, но изрязах шоколада и остана само една прекрасна марципанова маса  Wink
Бадемовото брашно, което бях купила за марципан, активно го употребявам под формата на бадемови линцер курабийки по ТАЗИ рецепта. Всички си облизват пръстите и заминават още пресни и пръхкави, така и не остават за да омекнат   Laughing
Виж целия пост
# 604
Днес направих меденките на Джема, обрах овациите на домашните, дребо яде домашни сладки, от досега приготвените така и не хареса, но меденки изяде 4 Heart Eyes Станаха доста, че нещо не уцелих размера на чашите, май ползвах много големи, тъкмо ще има за хапване до Нова година Laughing
Виж целия пост
# 605
...............................
Марчева, отново много хубави сладки! Hug
.................................
Благодаря ти, мила, благодаря! И да си знаеш , че всички тук сме без грешка, коя от коя, по-по най.... Wink
Тази година съм на нови модели сладки.
Опитай горещия шоколад, просто няма такъв, честно.. мда.

И още един въпрос за съхранението:
Вкъщи е много топло навсякъде и затова паркирах щолените и курабийките на балкона, който е остъклен, но с единично стъкло, т.е. не е въобще топъл, даже си е като хладилник.
Нищо няма да им стане, нали?
...............................
Нищо няма да им стане, напротив. Важното е да е студено и сухо.
Моите сладки ги държа опаковани, за момента във фолио и са на студено.

Виж целия пост
# 606
Марчева, сподели, моля те, рецептата за горещия шоколад. Благодаря! Hug
Виж целия пост
# 607
Дами, някоя опитвала ли е шоколадово вино? Приготвя се много лесно, но се чудя дали ще се хареса, не мога да си представя вкуса ...
Виж целия пост
# 608
Дами, някоя опитвала ли е шоколадово вино? Приготвя се много лесно, но се чудя дали ще се хареса, не мога да си представя вкуса ...
На предната страница Марчева споменава за "горещ шоколад с вино". Дали е същото? newsm78 Помолих я за рецепта, очаквам да се включи.  Peace По нейните думи е хубаво.
Виж целия пост
# 609
Марчева, сподели, моля те, рецептата за горещия шоколад. Благодаря! Hug
Нарочно го написах с мисълта някой да си го пожелае, е за теб е Фортунка. На вкус е фантастично, ами какво да е, горещ  шоколад с хубаво вино. Направих си само една доза, защото съм самичка в момента  и после и съжалих...мда. Лесно е, та даже елементарно, но продуктите трялбва да са качествени, това е задължително.
Ще пусна и линк където съм го публикувала, ако се отвори, добре, ако не, ще пиша за всеки случай.
ГОРЕЩ ШОКОЛАД С ЧЕРВЕНО ВИНО
Home Cooking
Скрит текст:
3 с.л. какао - висок процент, ползвах на Ван Хутен какаото.
2 с.л. захар, кристал
1/4 ч.ч. хубаво червено плътно вино
щ. сол.
1 1/2 ч.ч. прясно мляко + 2-3 с.л.  - стайна температура.
Ползвах червено вино - Pinot Noar, така беше по рецепта
1. В купа се смесват какаото, захарта и щ. сол. Добавят се 2-3 с.л. прясно мляко. Разбърква се с тел до хубава и гладка, лъскава смес. Добавя се и другото останало мляко. Разбърква се.
2. Виното се слага на котлон да кипне. След като е достатъчно горещо се добавя към какаовата смес . Отново се поставя на умерен котлон да кипне отново. Налива се във висока чаша.
Ам`чи това е. Жалко , че бързо свършва.
[url][http://recepti.gotvach.bg/r-56946-Горещ_шоколад_с_червено_вино?test=1&utm_expid=17082717-7.vPcGoXYjQvSlVOia9-HMWw.1&utm_referrer=http%3A%2F%2Frecepti.gotvach.bg%2F2/url]
Не мога да разбера, защо там където съм публикувала рецептата си, никога не мога да извадя после линк, това е" Готвач БГ", пак съм си Марчева...хм...




Виж целия пост
# 610
Рецептата, която аз гледах е с шоколад, който се разтапя в загрято прясно мляко. Добавя се и виното и накрая готовата смес се разбива с пасатор.
Виж целия пост
# 611
Скрит текст:
Im So Excited, страхотни са ти меденките!
С фондана се работи много лесно и приятно, представи си пластелин. Поръчай си от някой от сайтовете бял фондан и можеш да го оцветиш със сладкарски бои, също ги има по сайтовете.
Друг вариант е сама да си направиш, но имай предвид, че не става супер бяло. Аз правя марципан Варна, по тази рецепта

http://cakeslibrary.blogspot.bg/2012/04/blog-post_9719.html

Безспорно е супер ефектно, но лично аз тази година няма да го ползвам. С всичките тези оцветители....не мерси. Ще ги направя като теб  Simple Smile
Благодаря! Като за пълен аматьор, биват. Ама ми се иска да пробвам малко по така Blush. Непременно ще покажа. Амбицирах се и за разни други тука, че да видим. Ми заразни сте. Само малкото дяволче да е здраво, да ходи редовно на ясла, че инак нямам шанс. ooooh!

Ще си запазя линковете за правене на фондан, но не мисля, че тази година ще се гмурна толкова дълбоко. Ще си поръчам готов. А фондан и захарно тесто едно и също ли са?
Виж целия пост
# 612
Марчева, благодаря! Ще пробвам непременно. Hug
Виж целия пост
# 613
Рецептата, която аз гледах е с шоколад, който се разтапя в загрято прясно мляко. Добавя се и виното и накрая готовата смес се разбива с пасатор.

Предполагам че е едно и също  newsm78  Аз съм правила И по двете рецепти - почти няма разлика във вкуса. От значение Е виното.
Виж целия пост
# 614
Показвам 3 от 4те ми вида сладки, вече подредени. Simple Smile
Снощи не ми се печеше и мързелувах. Simple Smile

Скрит текст:
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия