Искам да кажа ... (95)_07.11-13.11

  • 61 566
  • 823
# 30
Жаклин ми напомни, че мога да направя пукани чушлета поне - с чесън и много магданоз, много ги обичам.
Виж целия пост
# 31
И моркови сложи, Деми.

Една година ми изгърмяха краставички заради това, че от вътре имат кухина и остава въздух. За прасковите ми е странно, обаче.
Виж целия пост
# 32
Не правя зимнина. Толкова хубави консерви има в магазина, че не си заслужава занимавката. В БГ не можех да си намеря хубаво сладко а тук бол, и най евтините са много по-добри от тези които купувах в БГ. Преди години, майка като правеше зимнина хич не ми харесваше.... все нещо е загоряло или пък неовкусено. Това лято си говорех с нея, че и двете сме пишман готвачки и тя се съгласи веднага Crazy И баба ми, нейната майка, така готвеше, колкото да не е без хич та наследствено е си мисля. Даже като ми замирише на загоряло тесто се сещам за детските ми години. Ако не беше питката отдолу черна значи някой я е донесъл да ни почерпи, щото мамините си бяха въглени Joy
Виж целия пост
# 33
Аз обожавам пукани чушлета, правя ги, но без чесън, хич не обичам. Иначе съм правила лютеничка, сладка, туршийка..за мен това е терапия направо. Но напоследък ме примързява.
Виж целия пост
# 34
Чушлета си пукам целогодишно и в бурканчета и за директна консумация, че даже не ги броя за зимнина Laughing Преди време обаче ми казаха да спирам лютото и сега ми е много мъчно, имам още бурканчета и ме е яд да ги гледам затова ги подарявам на приятели. Cry
Виж целия пост
# 35
Пукани чушлета и аз правя непрекъснато и не ги броя за зимнина. Вкъщи на масата без люто сядам само, ако съм на диета, защото с лютото върви и хлебец Simple Smile
Виж целия пост
# 36
Деми, аз и морковче слагам, без чушки не зависимо дали пукани или пресни не сядам на масата.

Крис, много ме разсмя с манджите от детството ти:) Мъжът ми първия път, като се старах да напрвя възможно най- малки сармички, беше много изненадан. Какви са тези семки вика, на мама сармите са като колети, една пълни чинията:)))))

А и Белинда се оказа люта чушка:)
Виж целия пост
# 37
По принцип всяка година слагаме зимнина, но тази нещо беше слаба реколтата и затова ще купуваме от магазина. Единствено кисело зеле е сложил баща ми, свекърите май и те ще слагат.

Благодаря за темата! bouquet
Виж целия пост
# 38
Мани, мани...
Една вечер, след като измушках цяла купа вряла супа с лют пипер и отделно 2-3 пукани чушлета, мъж ми се притесни, че ще направя нещо на бебето Joy Умирам за люто! Сигурно затова толкова обичам източната кухня - онази, дето ти отваря третото око Mr. Green
Виж целия пост
# 39
Зимнина не слагам никаква, включително и хладилника ми е без камера. Предпочитам всичко да е свежо и сезонно.
Кисели краставички, кисело зеле, и всякакви видове трушии - купувам от пазара, насипни, от бидони. Има една жена, от която купувам вече години наред, и съм много доволна от вкуса и качеството. И цените са приемливи.
Сладко, лютеница и домати за готвене зареждам малки количества от селата, докато ходим на селски туризъм - но не ядем кой знае колко, та по три-четири бурканчета ни стигат.
Купувам и от магазина - понякога са успешни, друг път не.. Не ми е драма.
Компоти мразя. Синът ми не е и опитвал.

Много използваме сушени плодове, зеленчуци и подправки - замислям се за машина за сушене, но засега още чета и проучвам.
Виж целия пост
# 40
Какви са тези семки вика, на мама сармите са като колети, една пълни чинията:)))))
hahaha
Не ги умея ситни аз.

Ще се слагат морковчета, ясно е. Simple Smile
Виж целия пост
# 41
Днес дълбах едни питки и ги направих пълнени. Трохите ми останаха и мога да ги оставя на галета, но ако на някой му хрумне в какво да ги оползотворя, ще съм благодарна за идеята.
Виж целия пост
# 42
И аз обичам люто. Като забременях ми се засили апетита към люто още повече. Помня, че се обадих на доктора да го питам може ли Crazy А цигарки като припалвах не му се обаждах да го питам дали може.....  
Виж целия пост
# 43
Понеже положението с венците ми вече излиза от всякакъв контрол и смрадликата не помогна, правя това със зехтина, което препоръчахте. Ама много гадно бе Sick Хем обичам зехтин, ама така, като го пийнах от шишето, аха да го върна Sick Утре ще пробвам с кокосово масло.
Виж целия пост
# 44
Аз до преди 2-3 години риба и морски деликатеси не обичах, както и люто.Сега умирам за тях, направо невероятно как се променя вкуса.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия