Instant Pot - магическият помощник в кухнята

  • 130 911
  • 879
# 750
Натискаш отново копчето на програмата и се сменя. Аз готвя основно на Pressure Cook и на високо, но то и рецептите, които гледам, това казват.
Божке , то било лесно . За крем карамел ми препоръчаха ниско налягане , за това попитах . Благодаря Flowers Rose
Виж целия пост
# 751
Натискаш отново копчето на програмата и се сменя. Аз готвя основно на Pressure Cook и на високо, но то и рецептите, които гледам, това казват.
Божке , то било лесно . За крем карамел ми препоръчаха ниско налягане , за това попитах . Благодаря Flowers Rose
Адаш да кажеш рецептата, ама искам точни пропорции и налягане!
Виж целия пост
# 752
Натискаш отново копчето на програмата и се сменя. Аз готвя основно на Pressure Cook и на високо, но то и рецептите, които гледам, това казват.
Божке , то било лесно . За крем карамел ми препоръчаха ниско налягане , за това попитах . Благодаря Flowers Rose
Адаш да кажеш рецептата, ама искам точни пропорции и налягане!
ОБЕЩАНО Smile
Виж целия пост
# 753
И тук, и тук.
Виж целия пост
# 754
И тук да си публикувам любимите манджи:

Най- любимите ми манджи освен свинско с кисело зеле и боб, са телешки език с масло и бира, паста, ризото за домашните и супа тип телешко варено, но със свински джолан.

Скрит текст:






Виж целия пост
# 755
И тук да си публикувам любимите манджи:
 


Най- любимите ми манджи освен свинско с кисело зеле и боб, са телешки език с масло и бира, паста, ризото за домашните и супа тип телешко варено, но със свински джолан.

Скрит текст:








Картофите на колко минути ги правите ,аз ги пускам на 3-4 мин на manual и са преварени винаги
Виж целия пост
# 756
И тук да си публикувам любимите манджи:
 


Най- любимите ми манджи освен свинско с кисело зеле и боб, са телешки език с масло и бира, паста, ризото за домашните и супа тип телешко варено, но със свински джолан.

Скрит текст:








Картофите на колко минути ги правите ,аз ги пускам на 3-4 мин на manual и са преварени винаги

За телешкото варено ли? Първо варя джолана 1 час с дафинов лист и бахар, после отварям, обезкостявам, нарязвам, слагам картофи, моркови и нарязана глава целина, сол и черен пипер и пускам на 10 мин. на Manual.
 Като свърши програмата, след 4-5 мин. пускам налягането и слагам 5-6 чери домати на половинки и магданоз. На доматите не им трябва допълнително готвене. след 5 мин. сервирам. Всички вкъщи много я обичаме.
До сега не са се разварявали точно за тази супа, може би защото ги пускам в горещия бульон и на налягането се вдига много бързо.
Виж целия пост
# 757
да за телешкото 10 мин ми се виждат ужасно много вътре когато към яденето има картофи.Не са ли преварени ?на снимката изглеждат много добре -картофите .Както споменах моите на 4 мин се разкашкат.Когато готвя нещо с картофи незнам на колко минути  да ги пускам винаги са преварени .
Виж целия пост
# 758
Аз картофи готвя 5 минути!  Даже френските 4!
Виж целия пост
# 759
Аз съм правила цяло пиле с картофи за около 1-1.5ч, обаче картофите са големи и цели, стават чудни! Колкото по-малко е парченцето, толкова по-бързо ще се сготви, каквото и да е.
Виж целия пост
# 760
Довечера ще проверя на листчето на хладилника какво съм си записала, но съм 99% сигурна, че бяха 10 мин. Hug
Виж целия пост
# 761
Ето ги от днеска на 4 мин ги пуснах. Станаха разкашкани
Виж целия пост
# 762
Голямо значение има сорта на картофа - червените/лилавите се запазват идеално (особено за цяло парче месо с картофи) жълтите стават много добре (тях ползвам за мусака например, за пюре, универсални са ми), най-много се кашват белите картофи (тук се водят сорт ръсет). По мое мнение те стават хубави само за "печени" - които в Северна Америка, а може би и Англия са baked potatoes - които се готвят с кората и после им се слага заквасена сметана и други добавки отгоре. Пак ги правя в пота, но по-рядко. Малко стана дълго, но мисълта ми беше, че от сорта зависи много, специално за картофите.
Виж целия пост
# 763
Видях си рецептата. 10мин. на Manual.
Утре ще взема джолан и ще я направя със снимки. Blush
Виж целия пост
# 764
Голямо значение има сорта на картофа - червените/лилавите се запазват идеално (особено за цяло парче месо с картофи) жълтите стават много добре (тях ползвам за мусака например, за пюре, универсални са ми), най-много се кашват белите картофи (тук се водят сорт ръсет). По мое мнение те стават хубави само за "печени" - които в Северна Америка, а може би и Англия са baked potatoes - които се готвят с кората и после им се слага заквасена сметана и други добавки отгоре. Пак ги правя в пота, но по-рядко. Малко стана дълго, но мисълта ми беше, че от сорта зависи много, специално за картофите.

Ами купувам само жълти картофи,белите не се харесват в къщи.
Жълтите на колко минути ги пускаш ако правиш яхния например ?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия