Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Избор на вино :)

  • 80 930
  • 611
# 480
Deetron, това немско вино и аз го загледах, но ме спря точно етикета, че е полу сухо. Може да го пробвам.
Виж целия пост
# 481
Alexslav вече сте давали мнение за евтини вина в т.ч. и лидълски, по спомен за SMS -варненско вино, което се предлага и там. Това, че ги продава тази верига не означава, че са нейни Simple Smile

Така че, мнението е ясно, но не означава, че трябва да сме съгласни с него.
Виж целия пост
# 482
Здравейте винопочитатели 🍷🍾🥂.                                                                        Донесоха ми домашно червено вино. Ароматно и сладко е.  Не е добавяна захар.  Каква може да е причината след  една изпита чаша да се зачервява лицето❓. Бузите и челото са топли с часове.
Виж целия пост
# 483
На мен от едно червено южноафриканско вино и ушите ми бяха червени 😸
Но пък много добре ми дойде, че така се бях намръзнала 😄
Виж целия пост
# 484
О, един познат правеше елексира на боговете, от Широка мелнишка лоза. За жалост си продаде мястото с лозето, а аз още страдам по онова вино.
Виж целия пост
# 485
И аз си харесвам нашите домашни вина ,но имаше спор голям как домашните не стават): аз поне зная какво пия смачкано грозде ферментирало в бъчва по естествен начин,без дрожди и химии ама айде де.Тази година ако стане мераклийско ще почерпя.
Виж целия пост
# 486
Само ни се зачервяват лицата с часове,не ни замайва главите.
Някъде прочетох,че може и кръвното да  вдига.Няма да пия повече от него.
Виж целия пост
# 487
Само ни се зачервяват лицата с часове,не ни замайва главите.
Някъде прочетох,че може и кръвното да  вдига.Няма да пия повече от него.
Една чаша винце не вреди,даже помага Simple Smile.За кръвното е вярно ако е мн тежко самото вино.Французите само вина пият и са си екстра..Алекслав аз правя качество не количество ако можеш да ме разбереш..
Виж целия пост
# 488
CHATEAU KARNOBAT Merlot за 5-6 лв.
Виж целия пост
# 489
Снощи отворихме това вино ,мога да кажа доста добро ,води се сухо но според мен не е типичното такова, с плодов послевкус жената определи праскова Simple Smile.
Виж целия пост
# 490
Имам доста бутилки вина и са изправени в кашони.Така ли да си останат или ееда ги сложа легнали?
Търся и някаква стойка,но да е компактна и за повече бутилки.В каталога на  Кауфланд тази седмица има една бамбукова за 12броя,но трябва да отида и на място да я видя дали става.
Имам едно празно  тясно място до кухненски шкаф и искам отнякъде да си поръчам дебела дъска с дупки и там би могло да се съберат 7-8бутилки...
Виж целия пост
# 491
Задължително в хоризонтално положение, за да може корковата  тапа да е мокра.Ако остане в вертикално за дълго, тапата ще започне да изсъхва леко рони и в даден момент виното ще се окисли.
Виж целия пост
# 492
Легнали е по-добре щом са с коркова тапа, но корка с времето също се влошава и ако ще се съхраняват повече години е по-добре да се запечата и с восък отгоре. Наскоро изпихме една такава запечатана бутилка от реколта 1994 и виното си беше напълно запазено. Всъщност корк все по-малко се ползва и се заменя с алтернативни продукти.
Виж целия пост
# 493
Здравейте!
Като любителка на вината / в този сезон на червените/ , бих искала да похваля тези от северна България.
В частност вината от Видинско, Свищов, Търговище и Русе.
За мен лично са по-леки от тези в Мелнишко, Пазарджишко и останалите производители в южна България. Опитвала съм много и съм с впечатление, че са тежки вина.

Напоследък си взимам на марката Ауреус /не знам дали дават да казвам имена във форума, не съм писала отдавна/ Ако, трябва да го изтрият.
Виж целия пост
# 494
А от  какъв сорт грозде пиете вина
от северна България  🙂

В южна България /районПловдив/, червени  винени сортове, най-общо  имаме - каберне, мавруд, мерло, рубин...
Каберне ми идва тежко
Мерло също, уж леко при опитване, а всъщност не
Фаворит ми е Мавруд, но не от онези стари сортове, когато и по сняг са ги брали, а от новите, които зреят рано. Страхотен аромат, особено при слънчево узряване има мирис на горски плод.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия