Коледа 2016 -2 тема

  • 113 577
  • 758
# 15
Наталина,  bouquet
Божеее, колко примамки дебнат още от първата страница.  Heart Eyes
Виж целия пост
# 16
От утре запретвам ръкави. Доста закъснях, но се надявам да смогна.
Нямам време за експерименти, та ще се придържам към миналогодишните изпитани рецепти:
Скрит текст:
Виж целия пост
# 17
Наталина, златна си! Hug Много, много ти благодаря, че вмъкна рецептите на Марчева на първа страница! bouquet Извинявай, ако съм те затруднила. Hug
Марчева, Таня, Роца, бебка, много хубави неща сте показали! bouquet
Виж целия пост
# 18
Наталина, благодаря за новата тема!  bouquet
Момичета, сега замесих едни джинджифилови сладки, ноооо забравих да сложа сода  ooooh!
Сега отлежават в хладилника и се чудя какво да правя Thinking дали да рискувам така да ги пека  newsm78
Не. Аз какво бих направила само споделям , а ти си преценяваш.  Една година забравих да сложа захар в козуначеното тесто, а вече беше измесено и готово да втасва.  Извадих го отново  , посипах цялата пропусната захар на плота и отново го измесих върху нея. Мислих че нищо няма да излезе , напротив става си отново такова каквото трябваше.
Ако я пропуснеш содата няма да се вдигнат достатъчно бисквитките и ще си останат много твърди. Пробвай както ти споделих. .Може и да стане.

Аз бих опекла една бисквита да проверя как ще се получи, ако ми харесва резултата ще опека всичките по този начин. За да не хвърля тестото с продуктите, все пак това не е блат за торта , а бисквити бих разточила по-тънко и с ножа за пица, за по- бързо на квадратчета и бих опекла  като сладки крекери. В краен случай може да се използват готовите бисквити за някакви бонбони, основа за чийзкейк, след натрошаване, кейк попс....
Виж целия пост
# 19
Тези меки и дъвчащи джинджифилови бисквити пека не знам за кой път. Много ароматни и вкусни, станаха любими на всички опитали ги. За мен лично с шоколадови парченца са по-сладки и ги предпочитам без, но с настъргана портокалова кора.



http://vkusnosbety.blogspot.bg/2016/12/vegan-chewy-ginger-molasses-cookies.html

Бети, колко време траят?

Ако се приберат в кутия, за да не изсъхват и да запазят дъвчащата текстура -   засега съм държала 2 седмици, като отворя кутията (вадя си по една две и по тази причина пак ще пека, а и за подаръци) толкова приятен аромат се разнася из стаята....
Виж целия пост
# 20
................................
Записвам се с втория вид бисквити, тествани тази година - .................бисквити с гарам-масала и меласа[/url]
.................................
И аз имам с Гарам-Масала + Тонка боб,  фръц на пляс  Simple Smile Няма да я пусна рецептата, че момичетата къде ще я търсят тази Гарам - масала, и Тонка боб. Те не са и нищо особено ,ако ги няма подправките, те правят бисквитката, силно ароматна, иначе си е една маслена бисквита и нищо повече. Хубави са с ароматите.
marchеva14, пусни рецептата за тези шоколадови бонбони с карамел. Може някой като мен да я е пропуснал.  Peace
Ще ти я пусна, разбира се, но ме чети много внимателно и спазвай пропорциите, времето и гледай за цветовете на карамела. Ще бъда обстоятелствена за да ме разбереш, иначе са много лесни и елементарни.
Ще пусна и линк, но прочети моите бавни обяснения.
http://www.joyofbaking.com/candy/ChocolateCaramelCups.html
БОНБОНИ С ШОКОЛАД И КАРАМЕЛ
Скрит текст:
КАРАМЕЛ
80 мл сметана - висок процент
1/2 ч.л. сол
200 г захар, кристал-бяла
55 г масло на стайна температура
1 ч.л. ванилия
ШОКОЛАД :
180 г черен шоколад нарязан на едри парчета
180 г млечен шоколад нарязан на едри парчета
1/2 с.л. масло
....................................
Тавичка с гнезда за мъфини.
24 бр. хартиени капсули окол 3-4 см – моите бяха малко по-големи и бонбоните станаха по - големи
1. В тенджера с дебело дъно се загрява сметаната и сол до кипване. Покрива се с капак и се оставя настрани.
2. Тенджера с дебело дъно се поставя на силен котлон да се сгорещи. Намалява се температурата и се посипва малко кристална захар и се оставя да се разтопи, докато стане прозрачна. Разклаща се тенджерата няколко пъти за да се стопи равномерно захарта. Със силиконова шпатула към средата на тенджерата се избутват кристалите захар, но само с върха на шпатулата. Добавя се нова порция захар, като внимателно и бавно се разбърква с върха на шпатулата. След като цялата захар е добавена и се е разтопила продължава се с топенето ѝ докато се получи хубав червено-кафяв плътен цвят, като се разбърква често и се разклаща самата тенджера. Внимава се да не загори в противен случай се изхвърля. Работи се на умерен котлон, например при мен от 9 степени съм работила на 4 степен. Добавя се и 1/4 от сметаната като се разбърква енергично, внимава се когато се прибавя сметаната защото се получава кипене. Добавя се и другата сметана. Ако карамела не е гладък се оставя на слаб котлон докато всички бучки се разтопят, като се разбърква с шпатулата. Това отнема около 30 мин работа. Накрая се прибавя и маслото на кубчета и ванилията, сваля се от котлона, но се продължава разбъркването докато се получи хубав гладък карамел - това става за около 5-7 мин. Изсипва се в широк буркани се оставя да се охлади. Може и да се съхранява дълго време в хладилник. Ако се е сгъстил след време се поставя на водна баня да се втечни отново. ......................Това беше по-сложното, но не е и сложно, а отнема време.
ШОКОЛАД:  разтопява се на водна баня заедно с маслото.
С чаена лъжичка се изсипва шоколад във всяка капсула. Оставя се за 15 мин да се стегне в хладилник. След това отново с чаена лъжичка, може да си помогнеш и с пръсти се поставя топче карамел и отгоре отново се залива с шоколад , около 2 ч.л.
 Формата се разклаща за да се заглади шоколада.
Оставя се в хладилник за 20-30 мин. Съхраняват се в кутия на стайна температура и са за дълго време.
.
Това е. Като изписване се чете сложно, но в действителност е много просто и елементарно.

Фортунка, говори ми, говори ми, ще те поканя на гости.... Heart Eyes

Виж целия пост
# 21
Едни симпатични кексчета, подобни на АКК, с малко брашно и много сушени плодове. Пак ще приготвя, но ще заменя цветните череши с някакви сушени плодове -



http://vkusnosbety.blogspot.bg/2011/12/4.html
Виж целия пост
# 22
Мисля да направя шоколадовите плочки,супер лесни са Simple Smile
Виж целия пост
# 23
Ето ги и бисквитите за които стане дума преди няколко страници.
Шоколадови бисквити -  Home Cooking
Те не са красиви за съжаление, на видеото което бях изгледала бяха по-красиви. Това са силно шоколадови бисквити, без брашно, само с разбити белтъци на сняг и захар, малко царевично нишесте и шоколад. Като рецепта не е нещо сложно, приличат на ореховка, силно шоколадови, даже малко по-силно от колкото очаквах, но спазих си рецептата така като е посочена.
Можех да мина съвсем спокойно и без тях, но... нищо.
Ето ги:
Скрит текст:
[/spoiler]
и разчупена за да я видите отвътре
Скрит текст:
[/spoiler]
Виж целия пост
# 24
Ето ги и бисквитите за които стане дума преди няколко страници.
Шоколадови бисквити -  Home Cooking
Те не са красиви за съжаление, на видеото което бях изгледала бяха по-красиви. Това са силно шоколадови бисквити, без брашно, само с разбити белтъци на сняг и захар, малко царевично нишесте и шоколад. Като рецепта не е нещо сложно, приличат на ореховка, силно шоколадови, даже малко по-силно ...................................
PS Разчупих една и е нещо като хубава шоколадова бишкота или като шоколадова ореховка с привкус на целувка. Вкусна е, харесва ми.
Виж целия пост
# 25
 Hug
Тази година закъснях, но днес започвам с печенето Wink
Благодаря за новите идеи Hug
Виж целия пост
# 26
Благодаря за темата. До момента съм направила меденките на Джема, ванилените кравайчета, едно кокосови кръгчета и напуканите шоколадови сладки. Не знам защо, но шоколадовите вече втора година стават доста твърди. Миналата година ползвах рецептата с разтопен шоколад, тази година опитах с какао и пак са ми твърди. Другата година няма да ги правя. От списъка ми останаха мини щолените, джинджифиловите човечета и се колебая дали да правя шведските коледни бисквити. Определено ще има повторение на меденките и ванилените кравайчета, че най-много се харесват. На домашните до гуша им е дошло от сладко, така че не ги нападат засега.
Виж целия пост
# 27
Ние не сме големи почитатели на сладкото, но ми харесва това което показвате  bouquet
Виж целия пост
# 28
Аз тази година не знам дали ще успея да направя нещо, но ще си доставя удоволствието да ви следя Hug
Виж целия пост
# 29
И аз печа от събота насам ударно  Simple Smile Уж нямаше да правя много неща, а вече съм сътворила пълнени с орех фурми, залети с шоколад, меденки, капучинови звезди, моите са сърчица, линцери, рохлички, от които съм опекла1/3 и снощи правих едни бисквити с овесени ядки и фурми - неочаквано вкусни са.
И май набрах инерция и няма да се спра до Коледа  Grinning Благодаря за споделеното!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия