Коледа 2016 -2 тема

  • 113 635
  • 758
# 45
Снощи направих първата доза меденки, но до сутринта тийнеджърът почти ги беше унищожил.
Голямото сладко правене явно ще е в събота и неделя.
Виж целия пост
# 46
..............................
Заинтригувахте ме с веган бисквитките, но нямам меласа, дали може да е заменя с нещо друго newsm78
Меласа се продава в суперите, там където са Био продуктите. Бурканчета. Не е скъпа. Дали може да се замени, не знам, Меласата е течна, а захарта е суха.
Не съм виждала по маркетите, имам Агаве, кленов сироп и мед, дали не може с някое от тях newsm78
Виж целия пост
# 47
Привет и в новата тема!     Hug
Снощи правих локумки, днес наред са капучиновите звезди.
Приятно печене на всички.     Grinning

Виж целия пост
# 48
Пускам ти я на картинка, пропускаш я и не я виждаш из магазините. Около 7 лв май беше бурканчето. Маласата е тежка, не е като кленов сироп. Дали може да се замени, не знам.
Скрит текст:
[/spoiler]
Виж целия пост
# 49
Ще погледна, но мисля че няма такова чудо newsm78 Много благодаря за насоките Hug
Толкова хубава тема, като ви чета, чак ми се доправиха сладки chef hahaha
Виж целия пост
# 50
С красиви и интересни сладки сте започнали темата, както винаги! Аз изоставам, а и много време нямам. Само меденки и линцери съм направила. Довечера ще замеся рохличките и капучиновите звезди до събота ще гледам да направя и до там. Следващата седмица след сряда още нещо ще направя, но кога ще слепвам и украсявам не знам.
Виж целия пост
# 51
Не знам защо всички ги притеснява количеството на маята, непрекъснато това ме питат? Тестото е доста тежко с количеството масло и плодове и няма как да е по-малко. Peace
Просто количеството е двойно и си е стряскащо на първо четене Simple Smile. Иначе от козунаците си знам, че за мазни и сладки теста е нужно повечко power за да втасат добре Wink

Виж целия пост
# 52
Момичета направо ви се възхищавам!
Аз понеже съм много боса ако може да попитам няколко неща / може да се сторят малко тъпички на някой / Айсинг и Фондан продават ли се в някои от големите вериги? И ако не - къде да ги търся? Не ми се чака по интернет, нещо ме е хванал мерака днес.
И някой има ли шаблон на коледна къщичка изпробван, който някак си инжинерно да подпомага да не се разпада / че като се знам каква съм... / Благодаря!  bouquet
Виж целия пост
# 53
Schoko-Nuss-Kugeln - каква е трайността им? Благодаря! Simple Smile
Виж целия пост
# 54
Привет на всички Simple Smile
Отчитам се с  джинджифилови бисквитки с меласа. Чудни!!!

Виж целия пост
# 55
Яяяя, ама нова тема ли имало? Аз се чудя къде изчезнахте...


планирам и 2-3 дози рохлички, но трябва да намеря нещо за белтъците. идеи?
забравените сладки пробвах, но не ни паснаха нещо  Blush

Добри, аз също не харесах нито напуканите шоко сладки (те май бяха само с белтъци), нито забравените ще се ядат у нас, нито целувки.

Предлагам ти:
1. Френски макарони
2. Да си направиш айсинг за къщичка с двата белтъка, тъкмо ще е добро количество, или
3. Ето това руло на Бети правих аз:

http://vkusnosbety.blogspot.de/2013/12/snowflakes-rolls-with-two-different.html

За рулото обаче да кажа:

1. Черното тесто за снежинките е адски много за едно руло, може далеч по-малко да си отделиш
2. Блатът на 2я ден, макар завит, изсъхва.
3. Пълнежите - не ги спазих 1 към 1, но 200г шоколад с 300мл течна сметана става страшно течно, макар че го чаках да се изстуди на около 0° няколко часа... Добавих и кокос (вмесо целувки), за да поеме влагата, защото той поема страшно много... Пак е течно, а както се втвърди през нощта пък, на другия ден става доста твърдо...

Давам ти обаче идеята за белтъчен блат просто. Simple Smile Също ако ядете торти, някаква с белтъчна платка с ядки и крем между платките ще ти пасне супер.  Peace Или гараш май също е така с белтъчни блатове...

Schoko-Nuss-Kugeln - каква е трайността им? Благодаря! Simple Smile

При нас не остават, но поне 2 седмици могат да траят.

Аз направих още 2 дози от тях, 1/4 вече изядохме...  Embarassed Embarassed Embarassed

Тук пренаредих малко, слепих и последните орехови сладки, които почти отидоха в историята и се вижда новата двойна доза шоко-нус кугели. Simple Smile

Виж целия пост
# 56
благодаря, Криси  Hug

 Blush Blush 2-3 дози рохлички по 1-2 жълтъка са си 6 белтъка  Blush Blush
май ще опитам как стават макароните  Blush от сега ме хваща страх  Blush

много е хубаво това руло  Peace
Виж целия пост
# 57
От утре запретвам ръкави. Доста закъснях, но се надявам да смогна.
Нямам време за експерименти, та ще се придържам към миналогодишните изпитани рецепти:
Скрит текст:

Moже ли да ми кажете рецептата на сладките, които са отдолу (на снимката) , три са една до друга, половината са с шоколад.
Също така и рецепта за белите пурички по средата.
Благодаря.
Виж целия пост
# 58
..............................
Заинтригувахте ме с веган бисквитките, но нямам меласа, дали може да е заменя с нещо друго newsm78
Меласа се продава в суперите, там където са Био продуктите. Бурканчета. Не е скъпа. Дали може да се замени, не знам, Меласата е течна, а захарта е суха.

Аз използвам меласа - тя придава вкус и леко дъвчаща текстура  на бисквитите. Не препоръчвам да се заменя. Има в био магазините, може да се поръча и онлайн. Идеална е за коледни бисквити Simple Smile   Наистина прави вкуса в пъти по -добър -е поне в джинджифиловите бисквити с меласа, които направих  и всички, които ги опитат вече ги обожават Simple Smile Тази вечер отново ще опека, че много желаещи...
Виж целия пост
# 59

планирам и 2-3 дози рохлички, но трябва да намеря нещо за белтъците. идеи?
забравените сладки пробвах, но не ни паснаха нещо  Blush


Канелени топчета с лешници (аз ги правя с орехи): http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18%3Btopic%3D626759 … 88485#msg20488485

Целувки.
Белтъците също носят замразяване за месеци.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия