Коледа 2016 -2 тема

  • 113 689
  • 758
# 690
О, да, гевреци правя и аз. Далеч не само по Коледа Simple Smile Това ми напомня, че отдавна не са се сещали моите за гевреци, ще взема да ги изненадам.
Виж целия пост
# 691
В неделя е деня на бащата при нас, да взема да я направя ли newsm78 Предварително вариш ли кондензираното мляко или както си е рядко?
Джени, стоп! Това не е просто кондензирано мляко, а е сгъстено такова. Надали ще намериш готово, при нас търсих 2 години и чак в даден момент се появи по магазините.

Иначе, ако няма. обикновената консерва с подсладено конд. мляко се вари както си е затворена около 3 часа в тенджера и трябвало накрая да се сгъсти. С тукашното (немско) подсладено конденз. мляко, си промени леко цвета, т.е. тръгна да се карамелизира, но остана рядко. Опитах с 3 кутийки тогава, първата извадих след 4 часа, следващите след повече. Никоя не стана.

Ето снимка на крайния продукт за ориентация, можеш да търсиш от руски магазин, ако имате:



Аз да попитам, какъв друг крем мога да сложа на тази торта, защото ни е много сладка сгущенката? Само чиста сметана разбита ще се попие от блатовете, си мисля.  newsm78 Дори сгущенка, смесена около 4:1 със сметани, сирена (маскарпоне и крема сирене), с други кремове, пак ужасно ми накъртва от сладко, а аз си ям сладко...
Виж целия пост
# 692
О, тъкмо една сгущенка днес ще правя на торта. Ама ми е идеална  Heart Eyes
Тази съм си харесала
Виж целия пост
# 693
В неделя е деня на бащата при нас, да взема да я направя ли newsm78 Предварително вариш ли кондензираното мляко или както си е рядко?

Здравей! Не го варя. Купувам го от Берьозка.
Ето това ползвам.


Това е варено и по гъсто.


И двете са подсладени.
Виж целия пост
# 694
О, тъкмо една сгущенка днес ще правя на торта. Ама ми е идеална  Heart Eyes
Тази съм си харесала
Правила съм я,  но с испанско Дулсе. Разкошна е тортата, давай.
Виж целия пост
# 695
О, тъкмо една сгущенка днес ще правя на торта. Ама ми е идеална  Heart Eyes
Тази съм си харесала
Правила съм я,  но с испанско Дулсе. Разкошна е тортата, давай.
Благодаря ти, тръпна в очакване. Блатът ми се струва по-сложен, но ще се справя сигурно.
Виж целия пост
# 696
Chrissy, при нас има и сварено мляко Whistling В турските магазини всичко има, даже БГ сирене си купувам, и е най-скъпото, но пък е мнооого вкусно Crossing Arms
За крем на тази торта-винаги е правя с 1кг заквасена сметана и захар на вкус, ние на харесваме много сладки торти, а тази е обожаваме, понякога слагам боровинково сладко някъде на среден блат преди сметаната, най-отгоре декорирам с орехи..мммм няма да казвам какво количество ям от тази торта. Сега гледах последно крем със сметана за разбиване и заквасена, мислех него да пробвам, но този крем на Пейч ме заинтригува, само се притеснявам да не е суха, че и това не обичаме hahaha Joy
Днес направих корекомките и Шоко нус Кугл(дано съм уцелила името), ами нещо не са моя вкус, дано домашните ги харесат Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Виж целия пост
# 697
Джени, а в Норвегия има ли типични коледни бисквитки? И Сем сигурно ще знае? Нещо да препоръчате?

И една лична молба имам - може ли да ми пратите - ти или Сем - снимка от някъде в Норвегия, в момент с мнооого сняг? Сигурно е супер красиво. Simple Smile Знам, че има в Интернет, но съм сигурна, че вашите ще са по-хубави, особени като ги свързвам с някого.

Съжалявам, че не са се харесали кугелите, аз ги препоръчах Sad. При нас много се ядат.
Виж целия пост
# 698
В неделя е деня на бащата при нас, да взема да я направя ли newsm78 Предварително вариш ли кондензираното мляко или както си е рядко?
Джени, стоп! Това не е просто кондензирано мляко, а е сгъстено такова. Надали ще намериш готово, при нас търсих 2 години и чак в даден момент се появи по магазините.

Сгъстеното кондензирано мляко е дулсе де лече, рецептата е само с подсладено такова. Освен в Берьозка съм купувала подсладено кондензирано мляко в големите хипермаркети, холандско.
Виж целия пост
# 699
Имам всичките продукти, може да направя една от тези торти. И без това домашните искат. В последно време правя повече тип чийзкейк. Да не искат много врътня в кухнята, повече да стягат в хладилника.
Виж целия пост
# 700
Яна, най-най-любимата ни, отнема ми време да разточа блатовете, иначе е мноого лесна, а аз съм пишман сладкар и готвач Blush
http://cooks-and-bakes.com/вид-ястие/десерти/торти/френска-селска-торта-класическа-рецепта
Криси, писах ти на лични Hug
Виж целия пост
# 701
За медовика правя малко по-различен крем - заквасена сметана+крема сирене(тип Филаделфия)+сладкарски крем(мляко, захар,яйца, брашно). Правих за миналата НГ. Тази още не съм намислила каква ще е.
Скрит текст:

От сладките ще са линцерите, малко меденки, някой вид маслени и мини-щоленчетата на Лабрекс. АКК и Щолен отдавна отпаднаха от менюто. Не са сладкишите на семейството ни. Предпочитаме много кремести и сочни десерти.
Виж целия пост
# 702
Genni, благодаря!  Никога не съм правила тази торта, макар че дъщеря ми редовно я приготвя.
2в1, подобен крем прави и щерката. Не си падат много по сладкото у тях.
Виж целия пост
# 703
Очите ми останаха в първата.
Виж целия пост
# 704
О, тъкмо една сгущенка днес ще правя на торта. Ама ми е идеална  Heart Eyes
Тази съм си харесала
ММ каза, че това е най вкусната торта която е ял а аз правя постоянно. Само че аз замених орехите с бадеми просто такива ядки имах.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия