Ризонът не е ли вид ориз, бре? Да не би да говорите за оризон?
- на свареното прясно мляко смесено обилно със захар ... бляк няма такава гадост .
- на сварен чай /който незнам дали изобщо съдържаше каквато и да е билка вътре/ който също го вариха със захар и после му добавяха кубчета лимон .Ето от това съчетание и миризма направо ми се драйфаше .
- ненавиждах и градинско - училищно столски маниер да приготвят юфката или макароните, куус - кус със захар .Направо и сега не понасям въпросната гадна комбинация.
Обожавах обаче рибните дни /скумрия за ужас на много от вас и картофената столска салата/ .. от сутринта преглъждах.
В детската ми градина готвиха много вкусно .В училище също .
Обичах няколко ястия от градинско - училищния си период.
- пилето с грах , което го готвиха гъстичко и много вкусно /без да е в някакъв мазен и рядък сос. Абее вкусно го приготвяха.
- месото със зеле
- боб яхния /също гъстичко и много вкусно/.
- и една лучена яхния с пилешко .
- таратора /през лятото / естествено го обожавах.