Верея

  • 8 993
  • 65
# 45
Мисля че Верея не е добър избор вече. Преди година да но вече завода е с друг собственик и технологията е различна само името е същото. Това го знам от кухнята на Верея  Mr. Green
Виж целия пост
# 46
Най-съм доволна от Бор Чвор засега и само такова давам на детето.
Виж целия пост
# 47
Сигурно и мен като малка са ме хранили с Данон, защото откакто се помня не обичам кисело мляко.  Така де, мога да ям, но трябва да изсипя половината захарница. А така много няма смисъл. Преди няколко седмици почнах да си купувам кисели млека (защото се мъча да отслабна и си мислех, че ще се насиля някак да ги ям), но в общи линии хвърлих почти всичко. Ужасно ми беше на вкус. Бях си взела Врея 0,1 (може би зарада ниската масленост така стана), на Роса някакво, Данон и на последното не му помня името. Е друго освен Данона не успях да изям. Иначе да, погледнах си Данона в хладилника, наред си изглежда, а е отворен преди няколко седмици.
Виж целия пост
# 48
На мен най- много ми харесва Верея 4,5 и само това ядем......
Между другото откакто смениха опаковката имам чувтвото, че е и друго на вкус, въпреки , че спецификацията му е от 2004..........Може и да си внушавам, но сега е по- вкусно и по- леко, докато преди това стоеше като сирене вътре- толкова твърдо и според мен преди са му слагали и сухо мляко.......

Виж целия пост
# 49
http://umc.bg/id-46/yogurt.html

Ето ви сайта на ОМК да прочетете за Верея........пише го на всяка кофичка кисело мляко.......на мен бре ми изглежда......имат и разни сертификати за качество и  контролират производителите на суровото мляко
Виж целия пост
# 50
Цитат:

Контролът на качеството е от изключителна важност в процеса на събиране на суровото мляко, производството и дистрибуцията. Всеки ден нашите специалисти се грижат само продуктите с най-високо качество да достигат до клиентите на компанията.

В ОМК са въведени и се прилагат системите за контрол на качеството по стандартите GMP и НАССР, гарантиращи стриктен контрол и проследимост на сурово мляко през процесите на събиране, преработка и дистрибуция до търговската мрежа. Всеки ден се правят над 170 анализа, които гарантират качеството на процесите и технологията, продуктите и сигурността на взимане на решения.

Входящият контрол на суровото мляко и другите материали гарантира, че единствено качествени суровини и материали ще бъдат вложени в производството. Контролира се всяко ниво и етап от технологията на преработка на млякото.

Всяка една партида готов продукт се анализира преди да достигне търговската мрежа.

Политиката ни към тоталното качество е отворена към клиентите и партньорите ни. Нашата философия е да комбинираме високото качество на крайния продукт с качеството на работа с нашите партньори.

Цехът за сирене в поделение Пловдив на ОМК АД е сертифициран по европейските стандарти за износ в ЕС.

   
   
Виж целия пост
# 51
Но слагат сухо мляко :



    


ВЪПРОС: Как се гарантира дългата трайност на прясното и кисело мляко – слагат ли се консерванти?
ОТГОВОР: Прясното и киселото мляко са бързооборотни продукти. За гарантиране на трайноста му трябва да се спазват три неща:

    * подбор на качествена суровина;
    * спазване на технология и добра хигиена при производство;
    * спазване на хладилнаверигана съхранение (2-6ºС) от получаването му до крайния потребител.

Влагането на консерванти в млякото е абсолютно забранено и не се практикува.

ВЪПРОС: Някои млека са много гъсти, а други са като айран – на какво се дължи това, слагат ли се сгъстители?
ОТГОВОР: Гъстотата на киселото мляко се дължи до голяма степен на качеството на изкупните сурови млека, които се влагат в производството, както и на горе-изброените технологични и хигиенни условия. Допълнително върху гъстотата и вкуса на продукта може да влияе типът на закваската.

Суровото мляко, което се заквасва, е различно - то се определя от храненето на животните; от породата; от сезона и хигиената на доене и съхранение във фермите.

Плътно и гъсто мляко се получава от качествено сурово мляко с високо протеиново съдържание, при спазване на хигиената и технологията на производство.

При млека с по-бедно съдържание на протеини за по-добра консистенция се допуска стандартизация със сухо обезмаслено мляко, но това допълнително оскъпява продукта. За това е много важно да се осигури изкупуването и доставката на висококачествено сурово мляко.

ВЪПРОС: Вярно ли е, че някои млека се правят от сухо мляко? В този случай, каква е тяхната хранителна стойност?
ОТГОВОР: Прясно и кисело мляко само от сухо мляко се произвеждат в страни, в които няма производство на свежо сурово мляко. У нас влагането на сухо мляко е регламентирано с нормативни документи, при което не се нарушава хранителната стойност на продуктите. Сухото мляко спомага да се подобри протеиновото съдържание на изкупеното сурово мляко, когато то е под необходимото ниво, (което за съжаление е редовен проблем при неблагоприятните условия на селскостопанския пазар в България).
Виж целия пост
# 52
Най-съм доволна от Бор Чвор засега и само такова давам на детето.
newsm10
Виж целия пост
# 53
Само казвам, че беба - 9 мес. се изрива от Данон. За минутки прави бели плюски на червен фон. Пу, ще си натровим бебетата!!!
Вече гледам да пише по опаковката "без консерванти".
Иначе Верея добра рекламна кампания - и аз имам писмо.
Виж целия пост
# 54
В къщи ядеме Бор Чвор и Елби
Виж целия пост
# 55
Това мляко Верея е повече от отвратително Sick пълно е с нишестета и подобни боклуци
аз купувам елена и медея Peace


аз пък съм на обратното мнение. обикновено купуваме Верея, но един ден нямаше в магазина и се принудих да взема друго. понеже много хвалби бях чела за това пусто Елена, взех от него.
ебаси млякото - то беше възрядко, жълтакаво на цвят (не бяло) и без абсолютно никакъв кисел вкус - просто някаква пресновата бозичка. да отбележа, че беше в срок на годност!
Виж целия пост
# 56
Това мляко Верея е повече от отвратително Sick пълно е с нишестета и подобни боклуци
аз купувам елена и медея Peace


аз пък съм на обратното мнение. обикновено купуваме Верея, но един ден нямаше в магазина и се принудих да взема друго. понеже много хвалби бях чела за това пусто Елена, взех от него.
ебаси млякото - то беше възрядко, жълтакаво на цвят (не бяло) и без абсолютно никакъв кисел вкус - просто някаква пресновата бозичка. да отбележа, че беше в срок на годност!

Незнам какво си купила но тази елена не прилича на тази която аз купувам
Виж целия пост
# 57
Незнам какво си купила но тази елена не прилича на тази която аз купувам


аз пък знам какво съм купила и затова го споделям тук - кисело мляко Елена, розовата капачка, от магазин Хит-Младост. не е място, където стоката много застоява...
фактът, че ти имаш други впечатления от същото мляко, говори за едно нещо - че производителите не поддържат постоянно качество. така поне си го обяснявам аз.
Виж целия пост
# 58
Незнам какво си купила но тази елена не прилича на тази която аз купувам


аз пък знам какво съм купила и затова го споделям тук - кисело мляко Елена, розовата капачка, от магазин Хит-Младост. не е място, където стоката много застоява...
фактът, че ти имаш други впечатления от същото мляко, говори за едно нещо - че производителите не поддържат постоянно качество. така поне си го обяснявам аз.
Не не ме разбирай грешно наистина от доста време купувам от тази марка мляко и винаги е било много добро не съм попадала на описаното от теб затова,съжелявам че точно на теб се е случило дано да е изолиран случай.
Виж целия пост
# 59
Мисля че Верея не е добър избор вече. Преди година да но вече завода е с друг собственик и технологията е различна само името е същото. Това го знам от кухнята на Верея  Mr. Green
newsm78Ето защо започна да не ми харесва и минахме на Фибела 2%. За бебо купувам с по- висока масленост 3,6%.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия