Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Февруарчето е тука - плаче, смее се и гука

  • 53 881
  • 750
# 30
От статия на Бу за дохранването:
Цитат
Мога ли да смесвам кърма и адаптирано мляко в едно и също шише?
Консултантите по лактация не препоръчват смесвнето на кърма с адаптирано мляко, само защото може да стане така, че да пропилеете спечелената с мъка кърма, ако бебето ви не довърши шишето. Вместо това, първо нахранете бебето си с изцедена кърма, и ако все още изглежда гладно, предложете му ново шише с адаптирано мляко.
Доводът й ми се струва разумен, иначе е виждам проблем да се смесва кърмата и АМ, в стомаха на бебето те така или иначе ще се смесят.
Виж целия пост
# 31
Да така но питам тъй като ми се налага да дохранвам за радост рядко и то в случаите когати не съм имала време да се изцедя, но моя малчо на харесва АМ просто разпознава вкуса.
Виж целия пост
# 32
И аз ги смесвам- правя АМ, слагам капки за колики и т.н, цедя и добавям кърмата. Няма проблем, случвало се е 1-2 пъти да хвърлям остатъци, но моята бебка яде като луда от всичко- шише, гърда, залъгалка (или тя така си мисли). Нямам нерви да мия още 1 комплект шишета и всичко да е отделно.
Виж целия пост
# 33
 Laughing и моето е мн лакомо и изяжда около 120 мл на около 2 3 часа, а е само на 40 дни... Вие по колко мл давате? За 1 месец беше 1.800 и 7 см нагоре което според моята док било страшно много
Виж целия пост
# 34
120 мл на 3 часа последните 2 седмици, преди това по 90. На 41 дни е днес, беше пораснала с 3см и точно 1 кг от раждането на последния преглед.
Виж целия пост
# 35
Аз кърмя и не знам колко изпива/изяжда. В началото много се вълнувах, цедях се, мерех го преди/след кърмене, но ми беше много натоварващо и в един момент ми писна и спрях. Гледам да е спокоен след хранене и пампите дали са мокри и мръсни.
Наддал е 900 гр за месец и 3 см, което според педиатъра било много добре. На мен 900 ми се стори малко, но нямало поводи за тревога.
Виж целия пост
# 36
Бона, не съм експерт но на мен 900 г ми се струват добре за 1 месец. Вие с колко започнахте? Ние сме другата седмица на преглед, тогава ще видим бамбината колко е наддала. Май към 200-300 г на седмица е нормално наддаване, теглото се удвоява след 6 месеца и утроява към 1 година. Ние се родихме 4 кг, интересно ще ми е да видя дали малката ще стане 10-12 кг на 1 година - това много ми се вижда..
Виж целия пост
# 37
Изписаха го с тегло 3600, то и аз не съм експерт, доверявам се на педиатрите, всъщност, тревогата ми е единствено във връзка с това дали кърмата му стига, щом казват, че е ок, съм спокойна Simple Smile.
Виж целия пост
# 38
Да кажа и аз какво се случва с нас. На 9.03 бяхме на консултация и беше свалил 100 грама, но беше дръпнал с 1 см. Много се притесних, защото не даваше признаци да е гладен, акаше си и пишкаше, но не много. Оказа се, че е мързелче и за това не осъзнава, че не му стига яденето. Започнах да го меря след кърмене и се оказа, че яде едва 30-40 мл кърма и сега се дохранваме с още 50 мл АМ. Днес пак бяхме на консултация и е качил 240 гр и 2 см. И съм много щастлива. Но малкия си е все така мързел заспива ми нагърдите и на шишето и е чудо. Мамите, които дохранват с какво АМ сте?
Виж целия пост
# 39
За седмица било нормално да се качва от 200 до 250 грама.
Аз дохранвам с Хип комбиотик.
Виж целия пост
# 40
Фризовом сме ние защото повръща и е против запичане!
Виж целия пост
# 41
И аз давам хипп комбиотик. Мисля да опитаме и аптамил да видим дали няма да му хареса повече и да яде по лакумо, но ако е същото ще си взема хипп от англия казват, че е по-хубав, а и ще ми излезе по-евтино.
Виж целия пост
# 42
Хип в Англия се среща рядко и не е популярен, не го препоръчват често. Аптамил по принцип се харесва, леко сладни и бебоците много го папкат и съответно наддават. Аз пробвах всички видове Аптамил за 2 седмици (и аз си ги купих от Англия) и минах на Хип Комбиотик заради запек. Купих и Cow and Gate comfort и ще го пробвам с кашите по-нататък. Мони, ако поръчваш от Англия виж Holle Organic, Aptamil или Cow and Gate. Или ако си в София ми пиши- имам големи кутии от всички и ще ти дам една да пробва бебчето.
Виж целия пост
# 43
Аз ползвам Хипп, защото в клиниката го хранеха с такова и знам, че му харесва Wink
Виж целия пост
# 44
На мързелчо Аптамила му се услади и яденето премина по-леко. Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия