Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Правопис в първи клас

  • 23 058
  • 199
# 195
Отиват научени, и пак не могат. А това е, защото когато са ги учили да четат и да пишат, децата не са били готови, ама юруш, да не би да са единствените изостанали! Четат без да разбират, пишат, по-скоро преписват, без да разбират...
Виж целия пост
# 196
Когато родителите се научат, че в българския език не съществуват думи като "емоционираш", може би и за децата ще има надежда.
Виж целия пост
# 197
Когато родителите се научат, че в българския език не съществуват думи като "емоционираш", може би и за децата ще има надежда.

Когато учителите започнат да мислят с главите си и малко по-разчупено, и разберат, че света, езика, децата се развиват с всеки изминал момент, ще има надежда за бъдещето на българското образование. Преди 10 години може и да не е имало нещо, а сега вече да се използва, че дори и да влиза в речниците.
В българският език нямаше преди години думи като рутер, и-мейл и т.н., но вече има.
http://www.cross.bg/ezik-dymi-aleksandrova-1506903.html#.WSfmJuuGOHshttps://dariknews.bg/novini/obshtestvo/novite-dumi-v-bylgarskiq- … zorbonavt-1615474
Закостенялостта, консерватизма и догмата, гледането с пренебрежение и от високо са едни от причините за този нисък рейтинг на професията. И с право. Никой никому не дължи уважение по задължение. Уважение се извоюва.


Слава Богу, че вече има отличаващи се учители от горното.  Peace

Виж целия пост
# 198
Един народ може да бъде модерен, развиващ се, адекватен на съвремието и без да губи езика и традициите си.
Виж целия пост
# 199
Фелис, нека като за начало това, което си написала да го приведем в книжовен вид според правилата:
Когато учителите започнат да мислят с главите си и малко по-разчупено, и разберат, че светЪТ, езикЪТ, децата се развиват с всеки изминал момент, ще има надежда за бъдещето на българското образование. Преди 10 години може и да не е имало нещо, а сега вече да се използва, че дори и да влиза в речниците.
Не зная какво бъдеще очакваш, ако я караш с членуването като в собствения си пост. Първо научаваме правилата и ги прилагаме, а после променяме и развиваме, че и претенции да имаме. Малко е нагло да бъркаш системно членуването на въпросните съществителни и да се пениш на тема език. И не, не съм учител.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия