Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Гастро и колоноскопия

  • 62 649
  • 187
# 30
Какво е обяснението, което са ти дали, за лежането 3 нощи?  newsm78 Нещо не схващам...
Виж целия пост
# 31
Толкова е пътеката по здравна каса.
Виж целия пост
# 32
Здравейте!
Баща ми от доста време се оплаква от болка в горната част на корема,вечер по време на хранене и не постоянно.На 20 април му направиха изследвания включително и гастроскопия. Докторът казал,че изследванията са добри и че на гастроскопията е излязло нещо като раничка на хранопровода.Предписаха му Креон и Панразол,като последното го пие все още,но продължава като вечеря да го наболява. newsm78
Виж целия пост
# 33
Правя си гастроскопия редовно всяка година от 10 г. насам. (без упойка)

В Иван Рилски наистина са най-добрите. Помисли си дали ти се лежи или на частно предпочиташ и бързо бързо да си тръгнеш. Среден вариант няма. Пътеката е 3 дни,а по каса не се прави амбулаторно. Аз последно май кихнах 150 на Николов там да ми я направи на частно плюс си платих за изследвания на биопсията за хеликобактер към 30-40 лв. Странно е, че искат да лежиш. Миналия месец бях във физиотерапията на Иван Рилски, не съм лежал нито ден, а се водех 8 дни.

В Доверие също се лежи, доплаща се, освен това ти пишат грешни неща в епикризата. Въобще ужас. Първия път си я правих там преди години, казаха ми и бяха писали, че са махали полипи и какво ли не. Били ми правили виртуална колоноскопия..... После никога в живота не са ми споменавали полип. Според личната ми лекарка, всички които са й връщали епикриза от Доверие са с махнат полип. Явно така се оскъпява пътеката и цоцат. То хубаво, но защо трябва и хората да паникьосват че са имали полип?! Мъжете в гастрото са са отврат там. Само д-р Захариева става за консултация, но като цяло не препоръчвам изобщо Доверие.

В Света Екатерина не се лежи. Водят те 3 дни, правят ти я на първия и те пускат веднага още на обед. Мен ме накараха сам да си занеса и платя за биопсията някъде в друга сграда - съседната, тази на моргата. Това ме учуди, явно те нямат лаборатория или не се включва по каса, не знам. Странно ми беше да лежа уж в болница и сам да си нося материала някъде на частно.... Там ги прави Давидков. Тук май го хвалят, но аз не съм много доволен. Не ми обясни много много и не ми се стори много любезен. Това няма лошо, но не ми се стори и да е добър гастроентеролог. Иначе ми харесва там, че е бързо и не се лежи.

Не ходете никога при Цветкова в 4-та градска. Тя преглежда с талон 3 в Иван Рилски. После те прикотква в болницата, където тя работи - 4 та градска на Руски паметник. Там може и да не лежиш, но те въртят много. На мен ми казаха, че ще ми махат някакви неща от стомаха ( бяха прочели, че съм имал полип) и решиха нещо да ме мотат. След месец ме вкараха пак за нова гастроскопия и естествено нищо не направиха. Само точат касата, защото нямат хора. Такава гавра е недопустима с пациентите. А тази Цветкова е ужасна и като лекар и като човек. За нищо не става. Опитва се да те убеди да не лежиш в Иван Рилски, въпреки че точно там преглежда с направление..... Бягайте и от 4 градска и от Цветкова.

Общо взето това. Препоръчвам ти Иван Рилски, виж дали не може да ги помолиш да се прибираш поне да си спиш в къщи. И пиши после, че и аз сега нямам пари, а наближава времето за нова и искам пак в Иван Рилски, но не ми се дават 200 лева.

Виж целия пост
# 34
Взела съм си направление за гастроентеролог, надявам се да  ми правят гастроскопия, имам гастрит от години, но от няколко месеца при криза имам и болки с гърба, гърлото ми е пълно с храчки, връща ми се храна, подува ми се стомаха. Пия Нексиум от 20мг. И докато ми е зле си викам,още утре отивам на лекар, но на другия ден ми е по-добре и забравям. Сега с направлението вече ще се ходи. Даже си мисля и без упойка да бъде, като предния път преди 5 години- гадно беше, но ме е страх от упойки и изтърпях.
 Не търся  някакво "светило" в гастроентерологията и да чакам с месеци, а добър лекар, който да ми обърне необходимото внимание, да ми направи изследвания и да ме лекува. Прочетох добри отзиви за д-р Татяна Захариева от болница "Доверие" - някой да се е лекувал при нея?
По повод "светилата"- преди 2 години по друг повод отидох на преглед при д-р Пламен Петров в Софиямед. Платих 50 лв за "прегледа", какъвто въобще нямаше, чаках 3 часа, влязох за 5 минути през което време се опитвах да кажа проблема си, но доктора си говореше по телефона, мислех, че поне на ехограф ще ме гледа или нещо изследвания ще ми направи, но не - само каза да си избера ден, да си изчистя дебелото черво и да отида за колоноскопия като си нося 150 лв за упойката и още не помня колко беше за предварителни изследвания. Попитах го, ако си взема направление ще плащам ли нещо и се оказа, че направлението ще ми покрие само предварителните изследвания, иначе 150 лв пак ще си платя. Не ходих втори път при него. Затова не искам такива прехвалени доктори.
Виж целия пост
# 35
За платена гастроскопия в "Иван Рилски" нали не се иска направление от личния лекар? Предполагам, че на място се запазва ден и час и се плаща в деня на прегледа?
Виж целия пост
# 36
Аз ползвам от години консултации и изследвания при д-р Т. захариева и съм изкл. доволна. Отивай там.
Виж целия пост
# 37
Аз ползвам от години консултации и изследвания при д-р Т. захариева и съм изкл. доволна. Отивай там.

Тя в "Св.Иван Рилски ли приема? В сайта не виждам това име. http://www.rilski.com/bg/ekip12/
Виж целия пост
# 38
Моля, споделете мнение за Доверие, по-нагоре прочетох не особено добър отзив. Препоръчани ми бяха колоноскопия и гастроскопия. Имам болка в дясно горе, близо до ребрата от години, а в последната година и понякога ярка кръв, малко по хартията и дискомфорт. Понякога получавам кризи и боли по-силно в дясно горе. Лекарите изключват вероятност да е от жлъчката или черния дроб, поне  според ехографиите са в перфектен вид. След консултация д-р Марков от Доверие ми предложи да се направят и двете изследвания задължително. Но аз съм с пролапс на сърцето и алергии и честно казано се страхувам от упойката. Освен това не съм съвсем убедена дали е наложително и дали да ги направя в Доверие. Моля за мнение за болницата и за специалистите там.
Виж целия пост
# 39
Записах час за преглед в Доверие при д-р Захариева. Надявам се да ми назначи гастроскопия за другата седмица и ще споделя. Иначе и мен ме е страх от упойка, ама сега може и да размисля. 
Виж целия пост
# 40
Аз ползвам от години консултации и изследвания при д-р Т. захариева и съм изкл. доволна. Отивай там.

Не, тя работи в доверие.
Виж целия пост
# 41
Да, в Доверие е. Бях при нея, насрочи ми дата за гастроскопия и колоноскопия с една упойка, като трябва да лежа 3 дена в отделението, по клинична пътека.
 И каква е разликата дали си с направление или не като  и в двата случая плащаш 175 лв. 
Виж целия пост
# 42
Ами аз не съм плащала нищо  Thinking
Виж целия пост
# 43
С упойка ли? И за двете неща ? Къде това?
Виж целия пост
# 44
"Св. Каридад" - Пловдив. Гастрото с местна, колоното - с пълна упойка. Само потребителска такса за престоя ми взеха.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия