за бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 66 349
  • 738
# 570
принципът е, че колкото повече вдига темперетура захарта, толкова по-оцветена и твърда става, така, че просто я разтопи с малко вода
Виж целия пост
# 571
Алиска, може да харесаш нещо за гостите си-

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=939315;topicrefid=20

http://bonduelle.bg/eating/kuhnite-po-sveta/balgarska-kuhnja/vku … garskata-kukhnya/

http://www.bulgarian-kitchen.com/

Виж целия пост
# 572
Здравейте.
Търся рецепта за грахова супа, която е като в ИКЕА.
Детето ми не яде грах, а тази супа я хареса. Трябва да го пробутам и у дома някак.  Laughing
Виж целия пост
# 573
Какво слагате в каймата за руло Стефани? Искам да стане хрупкаво и вкусно, а често ми се получава блудкаво.
Виж целия пост
# 574
На ММ са пробутали бидонче зелени маслини/5кг/,но са ужасно горчиви.В саламура са.
Има ли начин да ги оправя за да стават за ядене?
Виж целия пост
# 575
Какво слагате в каймата за руло Стефани? Искам да стане хрупкаво и вкусно, а често ми се получава блудкаво.
Каймата я замесвам традиционно, при печене отгоре поръсвам с галета...от нея идва хрупкавата коричка.
Виж целия пост
# 576
На ММ са пробутали бидонче зелени маслини/5кг/,но са ужасно горчиви.В саламура са.
Има ли начин да ги оправя за да стават за ядене?

Доколкото знам, горчивината не може да се премахне.  Peace
Виж целия пост
# 577
Е как да не може?
Трябва да има начин.
Всички маслини са горчиви и стават за ядене след някаква обработка,но незнам точно как.
Виж целия пост
# 578
аз маслините винаги ги държа във вода., която сменям всеки ден, маха се сол и горчивина
Виж целия пост
# 579
Благодаря,и аз така смятах да правя,но сега се поразтърсих из нета и открих рецептата как да стават за ядене и да не са горчиви и ще ги направя по този начин.
Виж целия пост
# 580
Е как да не може?
Трябва да има начин.
Всички маслини са горчиви и стават за ядене след някаква обработка,но незнам точно как.

"След някаква обработка", но преди да са сложени в саламурата!  Peace
Виж целия пост
# 581
точно.  Аз си купих маслини за пържене от Италия - няма такава гадост. Останалите сложих в саламура, намерена в нета - пак горчат ужасно. Но ще търяс и други саламури, че маслината ни е вече на 4 години  Mr. Green
Виж целия пост
# 582
Купих къпани кори с идеята да ги направя на пурички на тиган с яйце, сирене и праз. Обаче вкъщи има много храна и няма да ги правя в следващите няколко дни. Въпроса е какво да ги правя сега корите. Да ги държа в шкафа, в хладилника, да завия пуричките и да ги замразя? Да отбележа че корите не са опаковани, взех ги на брой от едно магазинче и сега са в обикновено найлоново пликче.
Виж целия пост
# 583
Замрази ги за когато им дойде времето
Виж целия пост
# 584
Замрази ги за когато им дойде времето
chef Също всички кори замразявам, когато не ми трябват.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия