15-минутни ястия - идеи и рецепти - 2

  • 185 239
  • 753
# 210
Забулено яйце не ми е гърмяло,но при повечко вода в чашата ,се наводни Mr. Green
Много често ги правя така(за кучето,че ме мързи да му варя),трябва да се уцелят градусите-щом за 1 мин.не е готово,пускаш за още една,и отваряш през 5 сек.например.Така следващия път ще знаеш.
И пържено яйце може да се направи но няма смисъл като за време.Загрява се само чинийката в микрото, вади се,може се с масло и се чуква яйцето,като леко му се пробива жълтъка.Единственият плюс е да не се цапа тиган,защото се яде направо от чинийката (която не може да се пипне с голи ръце Laughing)
Виж целия пост
# 211
И пържено яйце може да се направи но няма смисъл като за време.Загрява се само чинийката в микрото, вади се,може се с масло и се чуква яйцето,като леко му се пробива жълтъка.Единственият плюс е да не се цапа тиган,защото се яде направо от чинийката (която не може да се пипне с голи ръце Laughing)
Аз си правя омлет на МВ - 2 яйца и малко мляко и в намазнена плоска чиния - става като палачинка и 1 съд по-малко за миене
Виж целия пост
# 212
Може ли подробнасти? Има ли мазнина, колко време и на каква мощност? И колко мляко горе-долу?
Виж целия пост
# 213
Може ли подробнасти? Има ли мазнина, колко време и на каква мощност? И колко мляко горе-долу?
Виж целия пост
# 214
Аз си го правих за мен,забравих да благодаря на Cuckoo  Hug
Тя си е писала-намаслена чиния,аз малко я намазах с масло и за 2 мин на макс.Мляко на око сложих,да разбия яйцата може би лъжица-две супени.После извадих и поръсих с настъргани сирене и кашкавал и още 1 мин.Чуден стана bouquetСупер идея,когата ми се яде нещо различно от приготвеното за домашните Heart Eyes
Виж целия пост
# 215
Пише, да!  Embarassed Ама какво съм чела вчера през телефона, не знам... Embarassed Embarassed Embarassed Та даже и два пъти се е побликувало! Twisted Evil
Виж целия пост
# 216
Тази тема е точно като за мен, но късно ви открих, срамота. Записвам се и се връщам да чета  Peace
Виж целия пост
# 217
Почвам да си записвам рецепти. Готвенето през седмицат ми е някакъв ужас. Прибирам се от работа към 18.15 и много трудно измислям какво да сготвя набързо. Бързите ми гозби са омлет, макарони, спагети и подобни.

можеш да мариноваш от предната вечер някакви пържолки или месни хапки , и след това само да се запекат или запържат ... с някаква салатка в това горещо време или вариации на картофи, че стават най-бързо Simple Smile
Виж целия пост
# 218
Камембер/бри в бекон/прошуто
Елементарно-вземате питката и я увивате хубаво от всички страни с тънки ленти бекон/прошуто.Оттам нататък се запича в загрята фурна в/у хартия или намазан с масло незалепващ тиган.С препечени филийки е супер.Вариант е да се среже питката на 2 и да се намаже със сладко/мед и тогава да се увие в бекон и да се пече(от Звездев мисля,че беше този вариант).
Камембер/бри в бутер тесто
Сладък вариант-отрязвате парче бутер тесто (достатъчно,за да може хубаво да забие камембер),в средата слагате няколко лъжици гъсто сладко-малини,къпини...,(и ядки му отиват)върху него питчицата камембер и хубаво завиване краищата.Поставяте в/у хартия за печене със завитото отдолу и печете в загрята на 200° фурна за 15 мин.
Солен-В центъра на бутертестото слагате  колбас-чоризо,пушена шунка,бекон(у дома се харесва с карамелизиран лук,но отнема повече време),отгоре камембер/бри,завивате и печете по същия начин.
И в двата варианта може да се намажат с белтък и поръсят със семена.

Вместо в бутер тесто,сиренето може да се увие в няколко парчета кори за баница,намазани с масло.
Виж целия пост
# 219
ние тази седмица бяхме на всякакви видове наденичките , пекат се във фурната докато се прави салатата - точно 20мин отнема всичко
Виж целия пост
# 220
Кюфтенца със салатка
Виж целия пост
# 221
Яйцата в МВ си заслужават само в офис, където няма нормална печка. Зависи и от МВ. В къщи е много силна и минута им е много, а в офиса стават за 1:30.

Аз гърмя яйца и в обикновена тенджета и котлон Simple Smile. Звука е неповторим Simple Smile.
Виж целия пост
# 222
Ти си герой.

Камемберът го пека директно в дървената кутийка, в която се продава, като го набоцквам със скилидки чесън, поръсвам розмарин и зехтин. Става за 10 минути.

Виж целия пост
# 223
Ти си герой.

Камемберът го пека директно в дървената кутийка, в която се продава, като го набоцквам със скилидки чесън, поръсвам розмарин и зехтин. Става за 10 минути.


Това е нещо много любимо. Само че аз пека камамбера без нищо, а до него слагам глава чесън, срязана на половина, увита във фолио и поръсена със зехтин и малко мед, Като го извадя от фурната, печените скилидки се изцеждат много лесно, с едно движение и се получава страхотен чесново-меден сос, който плаче за малка препечена франзелка, която да я топиш ту в него, ту в камамбера. Мням.
Виж целия пост
# 224
Да споделя ли, че току що олигавих клавиатурата Simple Smile.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия