15-минутни ястия - идеи и рецепти - 2

  • 185 121
  • 753
# 675
Много е миризлива тази елда. Ако кажете и как да не мирише, веднага ще си приготвя.

купуваш си сурова /небланширана/, тя не мирише. другата и аз не я понасям.
Виж целия пост
# 676
Когато изстине не мирише, и освен това плакненето след накисването също спомага в някаква степен.Аз я обичам студена, даже престояла още повече и да, светлата по-малко мирише, затова ползвам нея.

Друг вариант са ми казвали да се препече на тиган и тогава да се свари.
Виж целия пост
# 677
Когато изстине не мирише,


мирише и още как....
Виж целия пост
# 678
Ти самата по-горе казваш, че небланшираната не мирише, а сега казваш, че мирише.
На мен ми миреше докато е топла, след това го няма този специфичен мирис.Ако си прочела добре ще видиш, че също ползвам небланширана.
Виж целия пост
# 679
А аз я обожавам, мирише ми на орехи. Купила съм си инстантна от руския магазин, и закусвам с нея в работата. Със сирене, със сирене и мед, с ябълка, канела, стафиди и мед, с мед и тахан, на салата  с магданоз, настърган морков и други зеленчуци- мога да я ям всякак.
Вероятно може да се замести с овесени ядки, киноа и другите семена и т,н, не съм запозната.
Виж целия пост
# 680
Ти самата по-горе казваш, че небланшираната не мирише, а сега казваш, че мирише.
На мен ми миреше докато е топла, след това го няма този специфичен мирис.Ако си прочела добре ще видиш, че също ползвам небланширана.

бланшираната мирише и топла, и студена. небланшираната не ми мирише никак.
Виж целия пост
# 681
Някой казваше кое било по-хубава елда - елда, на която пакетът прави по-хубава парабола като го хвърляш в контейнера. Smiley Освен миризмата, вкусна ли ви е (за Хепи разбрах)? За ползите й знам, те са причината да държа един пакет в шкафа и да чака пристъпи на силна воля в мен. Може пък да й свикна, знае ли се.
Виж целия пост
# 682
чак вкусна - не. най-поносима ми е само накисната и със зеленчуци след това. но на мен и киноата и чията не са ми вкусни и не виждам що трябва да се мъча. предпочитам боб Wink
Виж целия пост
# 683
Абсолютно! И аз съм така. Relaxed
Виж целия пост
# 684
На мен ми е много вкусна. Бях си я правила само със сирене и масло, но миналата година по това време захранвах дъщеря ми и й бърках нещо като каша с елда и праскови-много е вкусно!
Въпрос на предпочитания.
Виж целия пост
# 685
Аз не обичам почти никакви варива, освен елдата. С чия и подобни не се разбрахме, а нашенските ме подуват много
Мисля, че няма смисъл да се мъчите, ако не я харесвате. Simple Smile Ако мнго държите на някя рецепта, заместете с овесени ядки, булгур, жито или нещо друго
Виж целия пост
# 686
Само че тя е безглутеновата, богата на белтъчини.. да не й изреждам всички достойнства. Няма преглъщане при мен и това си е. За обезмирисяване съм чувала 2 трика от рускини - продължително миене под течаща вода или запичане преди варене. Има и такава, която не мирише, да. Но това не ми решава проблема, че не мога да й харесам вкуса.
Виж целия пост
# 687
Много ми е вкусна, но само в солен вариант.И като гарнитура може да се направи със зеленчуци.А като сложа и киноа ми е по-есетична за окото.Мириса казах как го елиминирам в голяма степен.Отделно магданоза като сложа нищо не усещам вече.
Виж целия пост
# 688
Омлетица, или пицалет...кой както предпочита. Снощи я приготвих и много се хареса. Пече се на тиган.


Виж целия пост
# 689
Яко...както казват тийновете.Това ме подсети и за кето-пица, също стават сравнително бързо.

https://viktorstojanov.com/fathead-keto-pizza-with-almond-flour/
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия