Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Частни детски градини - София (тема 11)

  • 92 681
  • 659
# 615
Не приемайте толкова буквално казаното. Естествено, че няма как без някоя температура и кашлица, но в България е чудо просто с тия болести.
Не съм съгласна, че децата в чужбина не боледуват. Просто там не им се втелясват толкова. Иначе да, повече ги извеждат и не изписват безумни лекарства като в България.

Не го приемам буквално. Имам близки в чужбина и знам колко и как боледуват децата им, как висят по болници и се ядосват. Моите деца боледуват по-малко от тях определено, пили са по-малко лекарства и са по-адекватно лекувани.
Виж целия пост
# 616
Аз записах малката в Макси Кидс по препоръка на две колежки, които са пращали децата си там. Когато отидох на посещение и минах покрай дечицата видях как една възпитателка гушкаше малките Simple Smile и ми стана спокойно някак. Другите две се бяха разпределили спрямо по-големите деца.. но това са първоначални впечатления, ще видим как ще е като реално почне да посещава яслата
Виж целия пост
# 617
Не бях чувала за "Детската"/а и отдавна не съм следила темата/, но поне като база ме впечатли. Има ли някой преки впечатления, тъй като и аз не държа само на лъскавата база. С какво ги занимават, каква е таксата?
Виж целия пост
# 618
Здравейте,
Бих искала да чуя мнения за Кита в Драгалевци. Базата изглежда просторна и модерна.
Виж целия пост
# 619
Практика ли е в частните градини летните месеци да се плащат извън таксата?
Виж целия пост
# 620
Да.
Виж целия пост
# 621
В нашата градина плащаш, ако ходиш (таксата е по-ниска от обичайната). И при условие, че си има регламентирана месечна такса през годината, която може да се заплати наведнъж с отстъпка, не виждам какво му е „извън таксата”.
Виж целия пост
# 622
В нашата годишната такса включва такса ”запазване на място” за летните месеци, а ако детето посещава градината тогава, се плаща отделна такса.
Виж целия пост
# 623
Да, разбирам, при нас няма такова нещо. Всеки е свободен да решава, дали ще посещава градината или не, а мястото се пази без да плащаш нищо.
Виж целия пост
# 624
В различните градини въпросът е решен различно. В тази, в която ходеше най-големият ми син лятото се плащаше таксата като се приспадаше единствено храната (за 2 от 3-те летни месеца, третия беше почивен за градината и не се плащаше нищо). После, в другата градина, лятото се плащаше само за дните, в които посещава детето, изчислени според работните дни за съответния месец. В последната ни градина сеу плащаше половин такса за летните месеци с цел запазване на мястото.
Виж целия пост
# 625
Не намерих в списъка Русская школа
http://www.ruskashkola.com/
Това е другата руска градина освен тази в  Руския лицей и според мен - по-добрата, защото имат огромен двор и са на първи и втори етаж, а тази в Руския лицей са в почти подземен етаж и делят един двор с училището. Също се говори изцяло на руски език и работят по програмата за предучилищна подготовка на училището към Руското посолство.
А лятна ваканция нямат, само искат предварително да се обяви дали детето ще посещава или не!
Виж целия пост
# 626
Здравейте,
Някой има ли актуални впечтления от Детска Къща Монтесори? Simple Smile Търсим си Монтесори градина за детенцето ни, което е на 1г9м, а те имат яслени групи.
Виж целия пост
# 627
Здравейте, 
Аз също е интересувам от ДК Монтесори. И от една друга градина, която е пълна противоположност - Еспа Simple Smile
Ако има мнения за някоя от тях двете, ще са ми много полезни.
Виж целия пост
# 628
каква е таксата в ДК Монтесори?
Виж целия пост
# 629
Ето моите впечатления от детска къща Монтесори,само че таксата за целодневен престой е по-висока от това,което съм писала.Тази е без включена храна.
При полудневен престой не им е включена храна.При целодневен стъпва на 1 000 + лв.

https://m.bg-mamma.com/?topic=972698.390

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия