Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Правата на децата ни с ТЕЛК!

  • 103 966
  • 744
# 720
Vera Bankova - нищо не губите, ако обжалвате. Така и така към момента нищо не ви се полага, ако обжалвате или ще е същото положение, или ще ви вдигнат процента. Но поне ще сте опитали...

И аз не разбирам - как при усложнения, се смъква процент?!?
Виж целия пост
# 721
И аз мисля, че е добре да обжавате, още повече вече не се налагало да се ходи на място.Документите се пращат по пощата, след това се чака какво ще отговорят от НЕЛК, пращат решението си до ТЕЛК и те ви викат пак да се явите, за да издадат ново решение вече съобразено с това какво са наредили от НЕЛК.Ние имаме дата за явяване на ТЕЛК на 12.09.2018, ще видя какво ще реши ТЕЛК и ще обжалвам, ако трябва.
Виж целия пост
# 722
Писмата, които изпращат за комисията с препоръчана  поща ли са, и колко време преди определената дата ги изпращат?
Виж целия пост
# 723
Писмата, които изпращат за комисията с препоръчана  поща ли са, и колко време преди определената дата ги изпращат?
Не, с обикновена са. На мен около 2-3 седмици преди това го изпращат.
Виж целия пост
# 724
Здравейте, днес минахме ТЕЛК и ни дадоха 50%, като казаха, че досега бил дете и затова имал по-висок %. Тъй като вече го водят голямо лице затова му намалят % и че когато настъпят усложнения винаги може да отидем да подадем нови документи. А за личната соц. пенсия ни пратиха в социалните, но ми обясниха, че с тези 50% почти нищо не му се полага.
Виж целия пост
# 725
А досега какъв беше процента и за какво заболяване е?
Виж целия пост
# 726
Инсулинозависим захарен диабет - тип 1 , досега беше 75%
Виж целия пост
# 727
 Вече няма да се сумират процентите на съпътстващи заболявания с основното заболяване в ТЕЛК. Ще се дават проценти само за едно заболяване.
Виж целия пост
# 728
Не виждам бутон редакция затова пускам втори пост. Имам питане - в медицинската експертиза в част психични болести, раздел - психични болести в детска възраст, видях, че са дадени отделни проценти за видовете - 1т.Умствена изостаналост с подточки на степента и 2т. ГРР с подточки на видовете. Въпроса ми е отделни болести ли се водят?
Виж целия пост
# 729
Да
Виж целия пост
# 730
Поправка: Умствена изостаналост и Генерализирани разтройства в развитието. Ии друго, давали били да се прибавят проценти от второ заболяване, ама трябвало основното да е поне 80%, и второто да е 50% и нагоре. Значи ако имаш горните две и отговарят на условията които описах може да се докара и по-висок процент, но само ако се броят за отделни заболявания.
Виж целия пост
# 731
Здравейте, средата на май внесох документи на големия син за преосвидетелстване (миналата година минахме ТЕЛК за пръв път). Към момента още нямаме писмо, ходихме там където се внасят, да питам как мога да разбера дали няма някакво недоразумение. Служителката беше вкусната до безобразие и ми заяви, че това било конфиденциална информация, не можела да ми каже. Да питам в пощата. Все пак каза в кой състав е разпределен. Според вас какви мерки да предприема, къде да питам, че ми писна.Disappointed
Виж целия пост
# 732
Ако речеш да обжалваш решение на ТЕЛК пред НЕЛК, периода между старото решение, което вече е изтекло и новото от НЕЛК ще се изплати ли със задна дата?
Виж целия пост
# 733
Здравейте, обжалвах първи ТЕЛК на детето и току що излезе решение на НЕЛК, което го потвърждава с дата на инвалидизация ноември 2017. Въпросът ми е какво следва сега, има ли срок за изчакване както за ТЕЛК И къде  отивам с решението- вероятно при социалните? Предполагам, че ще има изплащане със задна дата. Благодаря!
Редактирам се, документът е от 7.06. И с малки букви пише, че може да се обжалва пред Административен съд в 14 дневен срок...тези дни вече са минали.
Виж целия пост
# 734
Щом са минали тези дни, заверявате си няколко копия и отивате в Социалните. Ще ви бъдат изплатени пари назад за период до Ноември 2017, но сумата ще е 50% от полагащата ви се спрямо процента инвалидност.

Всъщност Вие пишете, че сега сте получили документа, а самата дата на Решението е от 07.06.. 14-те дни за обжалване вървят от датата на получаване на Решението. Ако не са минали - изчаквате да минат или действате по въпроса с обжалването пред Административен съд.
Виж целия пост

Препоръчани теми

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия