Турска кухня *6*

  • 69 901
  • 273
# 150
Погледнах рецептата в тефтера. Съотношението вода/захар съм запомнила, но слагам по-малко (1ч.ч. захар, 2ч.ч. вода).
Виж целия пост
# 151
Може ли рецепта за чий кюфте, ако може и видео, благодаря, предварително.
Пускам ви линка към моя блог, там имам една рецепта но не съм сигурна дали е оригинална, блогът е испански, мога да помогна за испански рецепти.
https://llenasdesabor.blogspot.com/
Чий кюфте се прави от сурова кайма, много подправки и се меси много. Не се готви, подправките го" готвят". Там се продава на улицата, доколкото знам е без месо, поради естеството на суровото месо, което не се съхранява лесно. Давала съм назад рецепта, за постни такива, има няколко варианта. И за оригинала и не, ти трябва ситен булгур, който е специално за тях. Ситен и бланширан, прилича на кафява захар. На пакета си пише, булгур за кюфтета.
Виж целия пост
# 152
Преди видаях едно ядене с юфка и много ми харесваше (когато ядях тестени) . Сега виждам правят го с навита юфка - силор

https://www.youtube.com/watch?v=CXsQUM9F_Qw
Виж целия пост
# 153
Здравейте,
вчера гледах една рецепта за бюрек банички, които се овалваха в галета и после пекат.
Самото приготвяне беше интересно.

Въпросът ми обаче е за корите.
Използваха едни много големи кръгли кори, изглежда препечени. Приличаха на одринските кори за баница, но тези бяха много по фини.
Какви са тези кори имате ли представа?

Мога ли да заменя с нашите кори?


С малко закъснение Grinning... Най-близо до тези турски кори са одринските, разликата е че в Турция ги продават на пазарите пресни, леко засушени. Приготвят ги като режат кръглата кора на  еднакви триъгълници, в най-широкия край се натрошава сиренце затварят се крайчетата и се навиват на пурички, след това ги пържат в гореща мазнина. Уникално вкусни са.
Виж целия пост
# 154
Може ли рецепта за чий кюфте, ако може и видео, благодаря, предварително.
Пускам ви линка към моя блог, там имам една рецепта но не съм сигурна дали е оригинална, блогът е испански, мога да помогна за испански рецепти.
https://llenasdesabor.blogspot.com/
Чий кюфте се прави от сурова кайма, много подправки и се меси много. Не се готви, подправките го" готвят". Там се продава на улицата, доколкото знам е без месо, поради естеството на суровото месо, което не се съхранява лесно. Давала съм назад рецепта, за постни такива, има няколко варианта. И за оригинала и не, ти трябва ситен булгур, който е специално за тях. Ситен и бланширан, прилича на кафява захар. На пакета си пише, булгур за кюфтета.
Много правилно, само от зеленчуци е имам и турски булгур, интересуваме пропорциите на продуктите. Благодаря
Виж целия пост
# 155
Има един турски сладкиш, чието тесто се замесва със сухо мляко, имаше яйца и бакпулвер.... Правят се топки, пекат се и после се сиропира. Нито му знам името, нито точната рецепта, ако някой се сеща моля да помага.

Да не би да имаш впредвид " Кемал Паша" ? Само, че то в някои рецепти се прави не със сухо мляко, а със сирене:

Виж целия пост
# 156
Има един турски сладкиш, чието тесто се замесва със сухо мляко, имаше яйца и бакпулвер.... Правят се топки, пекат се и после се сиропира. Нито му знам името, нито точната рецепта, ако някой се сеща моля да помага.

Да не би да имаш впредвид " Кемал Паша" ? Само, че то в някои рецепти се прави не със сухо мляко, а със сирене:



Ооо, такова ми бяха донесли скоро и е ужасно вкусно. Обаче не можаха да ми обяснят какво е. Благодаря! Ще го направя!
Виж целия пост
# 157
Аз пък да попитам някой има ли рецептата за турската крем супа от риба ,и в Гърция някъде я правят.
Дъщеря ми рибена чорба само такава хапва ,българският вариант не.
Виж целия пост
# 158
И на мен ми е любопитна тази рибена крем супа.

Сега и аз да попитаям:
peynir helvası - За какво се използва? С какво се комбинира при консумация? Каво се приготвя с този тип "сирене-халва"?
Ето го:


Виждам картинка с нещо, което прилича на яйца, но знам ли  newsm78


Сега като се замисля, май прилича на сладолед, а не на забулени яйца.
Виж целия пост
# 159
И на мен ми е любопитна тази рибена крем супа.

Сега и аз да попитаям:
peynir helvası - За какво се използва? С какво се комбинира при консумация? Каво се приготвя с този тип "сирене-халва"?
Ето го:


Виждам картинка с нещо, което прилича на яйца, но знам ли  newsm78


Сега като се замисля, май прилича на сладолед, а не на забулени яйца.

Това бялото отгоре най-вероятно е каймак. Може да се сервира с каймак.
Виж целия пост
# 160
Може ли рецепта за чий кюфте, ако може и видео, благодаря, предварително.
Пускам ви линка към моя блог, там имам една рецепта но не съм сигурна дали е оригинална, блогът е испански, мога да помогна за испански рецепти.
https://llenasdesabor.blogspot.com/
Чий кюфте се прави от сурова кайма, много подправки и се меси много. Не се готви, подправките го" готвят". Там се продава на улицата, доколкото знам е без месо, поради естеството на суровото месо, което не се съхранява лесно. Давала съм назад рецепта, за постни такива, има няколко варианта. И за оригинала и не, ти трябва ситен булгур, който е специално за тях. Ситен и бланширан, прилича на кафява захар. На пакета си пише, булгур за кюфтета.
Много правилно, само от зеленчуци е имам и турски булгур, интересуваме пропорциите на продуктите. Благодаря
Много и различни рецепти има. С червена леща, с картофи... Трябва ти доматено пюре, Пиперково пюре, лют пипер едър, лук, магданоз... Или доматен салса в нея слагаш бългура, или варена червена леща в нея бългура. После слагаш всичко останало и месиш. Виж в гугъл, аз моята макар да са ми я давали в турция, нямам претенции да е най-добра.
Виж целия пост
# 161
Момичета, моля за помощ Simple Smile Някой запознат, да каже какво е това и за какво да го ползвам. Като трохи с накакви червени подправки/пипер е.
Скрит текст:
Купихме го от пазара в Одрин, там където жени, продават ръчно правени храни.
Благодаря Simple Smile
Виж целия пост
# 162
Прилича на кус кус или трахана.
Готви се като ориза 1:3
С пилешко за мен е много вкусно.
Виж целия пост
# 163
Кус кус няма да е. 90% е като прах, а топченца има тук-таме.
ММ твърди, че е трахана, обаче как/в какво ястие да го сложа Rolling Eyes
Купих го, защото помислих, че е за онези малки като кюфтенца, които се правят със ситен булгур/кус кус, но явно не е.
Виж целия пост
# 164
Както вече писах,вкусна ми е траханата с пилешко месо.
Нямаше по-вкусно ястие за мен като малка от бабината домашна трахана...готви се както с ориз.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия